Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2013

  • Στην έβδομη εβδομάδα έχει μπει η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ενώ η προθεσμία του υπουργείου για την απογραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα λήγει την Τρίτη, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο επιστράτευσης.
  • Κοινό μέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ, όχι μόνο για τις ευρωεκλογές αλλά και τις βουλευτικές συγκροτεί η «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου με στόχο ο τρίτος πόλος της κεντροαριστεράς να αναδειχθεί σε τρίτη πολιτική δύναμη. Για το κείμενο των «58», σημειώνει ότι εκφράζει μεν αγωνία, αλλά οι λύσεις δίνονται στο στίβο του αγώνα.
  • Από σήμερα, Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν εξ ολοκλήρου τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων όταν επιλέγουν πρωτότυπα ή ακριβότερα σκευάσματα. Έως σήμερα, οι ασφαλισμένοι πλήρωναν συμμετοχή 25% αν εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή. Αν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του 25% συν το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής τιμής.
  • Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2014. Σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σε Μάλτα και Ιταλία για επαφές με τους ομολόγους του.
  • Κατάμεστη ήταν η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα το μεσημέρι της Κυριακής για την παιδική θεατρική παράταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου "Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη", που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών δράσεων που πραγματοποιούνται στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Η παράταση απευθυνόταν σε παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής και, παρά την ένταση που επιχείρησαν να δημιουργήσουν «αγανακτισμένη κάτοικοι», σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Κόσμος

  • Ένοπλοι άνοιξαν τυφλά πυρ σε πλήθος έξω από κοπτική εκκλησία σε προάστιο του Κάιρο, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους -ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί. Οι άγνωστοι έφτασαν με μοτοσικλέτα έξω από την εκκλησία και πυροβολούσαν αδιακρίτως σε προσκεκλημένους σε γάμο που είχαν βγει από το ναό, πριν εξαφανιστούν.
  • Mπορεί το κόμμα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να παρέμεινε η πρώτη πολιτική δύναμη στο Μεγάλο Δουκάτο, ωστόσο, το φιλελεύθερο κόμμα (DP) με τα ανεβασμένα ποσοστά του, αναδεικνύεται σε ρόλο ρυθμιστή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Δύο είναι πλέον τα σενάρια για τη νέα κυβέρνηση και ο «αιώνιος» Γιούνκερ ενδέχεται να μην είναι μέσα σε αυτά.
  • Επίθεση από αγνώστους φέρεται να δέχθηκε σύμφωνα με αστυνομική πηγή η 15χρονη Λεονάρντα Ντιμπράνι και η οικογένειά της καθώς περπατούσαν στη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, όπου απελάθηκαν στις 9 Οκτωβρίου από τη Γαλλία. Άγνωστοι χτύπησαν στο πρόσωπο τη μητέρα της Λεονάρντα, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ τα παιδιά υπέστησαν σοκ, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
  • Πανικό και χάος έσπειρε βομβιστής αυτοκτονίας που «εμβόλισε» με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατάμεστη καφετέρια σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης. Τουλάχιστον 35 νεκροί και περισσότεροι από 45 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης στην καφετέρια της ιρακινής πρωτεύουσας που αποτελεί δημοφιλή τόπο συνάντησης των νέων. Συνολικά 50 νεκροί την Κυριακή σε σειρά επιθέσεων σε όλη τη χώρα.
  • Απώλειες για το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα (CSV) του πρωθυπουργού Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Λουξεμβούργο -αναμένεται να κερδίσει περίπου το 35% των ψήφων συγκριτικά με ποσοστό 38% το 2009. Πτώση καταγράφει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (LSAP) με 18,7% από 21,5%, ενώ αντίθετα το φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (DP) δείχνει να ανεβάζει το ποσοστό του κατά δύο μονάδες (17,5%).

Οικονομία

  • Πάνω από 120.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα που έχουν χτίσει σε εκτός σχεδίου περιοχές σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα μπορούν πλέον να αποκτήσουν απόλυτη κυριότητα του κτίσματος που τους αντιστοιχεί και να προσδιορίσουν επακριβώς την περιουσία τους, μέσω της σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας.
  • Να κάνει πιο ευέλικτη την πληρωμή έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (υπερδέσμευση), μέχρι του ορίου των εγκεκριμένων από τη Βουλή ποσών, στοχεύει τροπολογία για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Στόχος είναι να μπορούν να προχωρούν έργα, κυρίως συγχρηματοδοτούμενα, που έχουν πρόοδο και να μην μένουν ανεκμετάλλευτα ποσά που βρίσκονται δεσμευμένα σε έργα χωρίς πρόοδο.
  • Το Διεθνές Νομισματικό ταμείο βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς οι προβλέψεις του για την Ελλάδα «πέσανε παταγωδώς έξω», με τεράστιο κοινωνικό κόστος, δήλωσε o πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ Π.Ρουμελιώτης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το «παιχνίδι» του καλού και του κακού στην τρόικα είναι προσυνεννοημένο, ενώ προέβλεψε ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί πριν από τις Ευρωεκλογές «διότι αυτή είναι η στάση της Γερμανίας».

Αθλητισμός

  • Το μεσημέρι της Δευτέρας (15:00, τηλεοπτικά από το Eurosport και live streaming από την ιστοσελίδα της FIFA) θα γίνουν γνωστά τα τέσσερα «ζευγάρια» των μπαράζ, που θα διεκδικήσουν τα ισάριθμα και τελευταία «εισιτήρια» της ευρωπαϊκής Ζώνης, για το Μουντιάλ του 2014. Η Εθνική Ελλάδας (Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη) θα τεθεί στους «ισχυρούς» της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στην Ζυρίχη και θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία από τις Γαλλία (21η), Σουηδία (25η), Ρουμανία (29η) και Ισλανδία (46η), ενώ οι άλλες τρεις «ισχυρές» είναι η Πορτογαλία (14η), η Κροατία (18η) και η Ουκρανία (20η). Διαβάστε το αφέρωμα του sports.sansimera.gr για τη διπλή «μάχη» στις 15/11 και τη ρεβάνς της 19ης του ίδιου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου