Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2013

  • Οι βασικοί άξονες για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, μετά τη λήξη του Μνημονίου, το επόμενο καλοκαίρι, απασχόλησαν την ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για την οικονομική κρίση που πραγματοποιήθηκε στη Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
  • Πολύ σύντομα η χώρα μας θα αποκτήσει το εθνικό μητρώο ατόμων με αναπηρία. Όπως διευκρινίζει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, έχει ήδη συσταθεί η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή με σκοπό την δημιουργία ενιαίου πίνακα προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το Δημόσιο, καθώς και τον καθορισμό των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ' αόριστον.
  • Η οικονομίας της Ελλάδας κάνει τώρα μία «επανεκκίνηση» μετά από χρόνια κρίσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη μαζί με τον ιταλό ομόλογό του, Ενρίκο Λέτα. Κοινή δράση Ελλάδας- Ιταλίας για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Οκτωβρίου και στις δύο προεδρίες της ΕΕ το 2014.
  • Σε ειδική εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή πύλη για άτομα με αναπηρία. Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα ψηφιακής πρόσβασης σε υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία, και όπως ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης, το έργο συνιστά μια δομή προσβασιμότητας, με εξαιρετική χρησιμότητα και, ταυτόχρονα, μια πρωτοβουλία υψηλού κοινωνικού συμβολισμού.
  • Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα διακοπούν τα προνοιακά επιδόματα για παιδιά που δεν λαμβάνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση. Παράλληλα αναμένεται να γίνουν γνωστά το είδος και τα ποσά των επιδομάτων που εισέπραττε παράνομα το ζευγάρι των Ρομά, που εμφανίζονταν ως γονείς της 4χρονης «Μαρίας».

Κόσμος

  • Τα κόμματα των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων ανακοίνωσαν πως δρομολόγησαν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με απώτερο στόχο να «εκθρονίσουν» τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου, την οποία ασκεί ανελλιπώς για 18 χρόνια.
  • Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε γυμνάσιο στην πολιτεία της Νεβάδα όταν έφηβος μαθητής άρχισε να πυροβολεί στο χώρο του σχολείου πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και βάλει τέλος στη ζωή του. Από τα πυρά του έφηβου δράστη σκοτώθηκε ένας καθηγητής, ενώ δύο μαθητές τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το γυμνάσιο, καθώς και παρακείμενο δημοτικό σχολείο, εκκενώθηκαν και παραμένουν κλειστά για το υπόλοιπο της ημέρας.
  • Ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να υποβαθμίσει το νέο σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον συγκεντρώνει από το εξωτερικό στοιχεία «όπως όλες οι χώρες». Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς πρόκειται να ζητήσει εξηγήσεις από τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σε συνάντησή τους την Τρίτη, ενώ η Γαλλία θα θέσει το ζήτημα και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
  • Το κίνδυνο κήρυξης στάσης πληρωμών από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα μέσα Νοεμβρίου επέσεισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι αν δεν εγκριθεί στην παρούσα σύνοδο της Ολομέλειας ένα ξεχωριστό «πακέτο» για την κάλυψη των 2,7 δισ. ευρώ που υπολοίπονται στην Κομισιόν για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεών της δεν αποκλείεται να κηρυχθεί στάση πληρωμών εντός του επόμενου 20ήμερου.
  • Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας ζητώντας την απελευθέρωση των 30 μελών του πληρώματος του πλοίου της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace, το οποίο κατασχέθηκε από τις ρωσικές αρχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Αρκτική.

Οικονομία

  • Υποχώρηση της ύφεσης «ενδεχομένως κοντά στο 3%» κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, λόγω και της σημαντικής συμβολής του τουρισμού, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο 12ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
  • Περισσότερα από τριάντα επιχειρηματικά σχέδια νέων επιστημόνων έχουν ενταχθεί ήδη στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για πρακτική υποστήριξη της δημιουργίας επιχειρήσεων με την ονομασία «Μαζί στην εκκίνηση», που παρουσιάστηκε επίσημα σε εκδήλωση στο «Δημόκριτο». Ο ΣΕΒ προσφέρει στους νέους που είχαν αυτές τις καινοτόμες ιδέες ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, που περιλαμβάνουν χώρο πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και καθοδήγηση από καταξιωμένα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.
  • Το 2014 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά της περιόδου του μνημονίου, καθώς θα κορυφωθούν όλα τα προβλήματα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χ.Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή της Βουλής. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Π.Δημητριάδη, που προέβλεψε και διεύρυνση των ζημιών των τραπεζών.

Αθλητισμός

  • Ο Πανιώνιος «απέδρασε» με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τους Ζωσιμάδες επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με τέρμα του Ντούνη στο 37΄ λεπτό στον αγώνα που «έπεσε» η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου