Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2013

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα γιορταστεί στη Βοστώνη την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 3 η ώρα το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Ιφιγένεια Καναρά, ενώ θα συμμετάσχουν με ποιήματα μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών Σχολείων των κοινοτήτων της Μητρόπολης, καθώς επίσης και χορευτικά συγκροτήματα.
Η γιορτή διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Σωματείων Νέας Αγγλίας σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Βοστώνης, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης και του συντονισμού του προγράμματος έχει αναλάβει η γραμματέας της Ομοσπονδίας Δρ. Μαίρη Δεληχάτσιου. Μετά την εκδήλωση στην οποία προσκαλείται ολόκληρη η Ομογένεια της Βοστώνης θα ακολουθήσει δεξίωση.
Εξάλλου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας, το βράδυ της Τετάρτης, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο ο πρόεδρος Ιωάννης Ράμμος αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Ελλάδα και ευχαρίστησε όσους και με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν αλλά και για την παρουσία τους στις πρόσφατες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στη δεξίωση καλωσορίσματος της γενικής προξένου Ιφιγένειας Καναρά, καθώς επίσης και τη μουσική εκδήλωση από την «Ομάδα Νίκος Γκάτσος» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανω Σύρος».
Στη συνεδρίαση διεξήχθη συζήτηση για τις δύο εκδηλώσεις που ήδη έγιναν και για εκείνες που προγραμματίζονται για το μέλλον. Ανακοινώθηκε ότι η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα γίνει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ., ενώ η γενική συνέλευση την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Μαλώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Εγινε η προκαταρκτική σύσταση των επί μέρους επιτροπών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στη Γενική Συνέλευση της 20ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, οι επιτροπές έχουν ως εξής:
Προγραμματισμού: Ιωάννης Ράμμος, Βασίλειος Καυκάς, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος.
Δημοσίων Σχέσεων: Βασίλειος Καυκάς, Καίτη Πατσαούρα, Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Οικονομικών: Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Κτιρίου: Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, Δημήτριος Παπασλής, Δημήτριος Μπίτσικας, Ιωάννης Κερατσόπουλος.
Επιβραβεύσεων: Δρ. Μαίρη Δεληχάτσιου, Δημήτριος Ματθαίος.
Εθνικών Θεμάτων: Ιωάννης Ράμμος, όλοι οι πρώην Πρόεδροι, καθώς επίσης γνώστες και ειδικοί εμπειρογνώμονες.
Καταστατικού: Ιωάννης Ράμμος, όλοι οι πρώην Πρόεδροι, Νομικός Σύμβουλος, Δρ. Μαίρη Δεληχάτσιου.
Εορτών και εκδηλώσεων: Μαρία Σπυριδοπούλου, Ελευθερία Παπασλή.
Νεολαίας: Καίτη Πατσαούρα, Ελευθερία Παπασλή.
Οπως ήδη αναφέρθηκε πιο πάνω στη γενική συνέλευση στις 20 Νοεμβρίου σε αυτές τις επιτροπές έχουν δικαίωμα να ενταχθούν αντιπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας, καθώς και εμπειρογνώμονες. Επίσης, στη γενική Συνέλευση θα συγκροτηθούν και οι Ομάδες Εργασίας για την παρέλαση, η οποία όπως έχει ήδη γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου. Ηδη η Ομοσπονδία προ δύο σχεδόν μηνών έστειλε επιστολή στο δημαρχείο της Βοστώνης σχετικά με την παρέλαση, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο πρόβλημα λόγω της αλλαγής του δημάρχου τον άλλο μήνα καθότι ο τωρινός δήμαρχος Τόμας Μενίνο δεν θέτει εκ νέου υποψηφιότητα.
Συζητήθηκε επίσης η καλύτερη επικοινωνία με τους συλλόγους και τις Ελληνορθόδοξες κοινότητες να μην συμπίπτουν εκδηλώσεις, ενώ συγκροτήθηκε ομάδα για την επεξεργασία μελλοντικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου