Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Στην Αρχαία Ολυμπία το 3ο Διεθνές Συνέδριο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών


 Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2013

Συμμετοχές από όλο τον κόσμο

Photo #8

Από την Σεούλ της Δημοκρατίας της Κορέας όπου διεξήχθη το 2ο Διεθνές Συνέδριο Εμπειρογνωμόνων για την Επιστροφή Πολιτιστικών Αγαθών, στην Αρχαία Ολυμπία (στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ) θα βρεθούν έγκυροι και με πολύχρονη πείρα ομιλιτές -από 18 διαφορετικές χώρες- που συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών στις χώρες όπου αυτά ανήκουν.

Με το βλέμμα στραμμένο στην εθνική απαίτηση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα., το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριο Εμπειρογνωμόνων για την Επιστροφή Πολιτιστικών Αγαθών και καλεί ειδικούς επιστήμονες,  καθηγητές πανεπιστημίου και εκπροσώπους κυβερνήσεων και οργανισμών, όπως η Unesco και η Interpol, με πολύχρονη εμπειρία και πλήθος σχετικών δημοσιεύσεων στο ενεργητικό τους, αναφορικά με τους θεματικούς άξονες του συνεδρίου.
olympia
Το συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί από την Τετάρτη 23 έως και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013. Η έναρξη, καθώς και οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο και στους χώρους του Μουσείου Ακρόπολης, ενώ οι λοιπές συνεδρίες, από την Πέμπτη 24 έως και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα λάβουν χώρα στην Αρχαία Ολυμπία (στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ).

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου διαρθρώνεται σε δύο βασικούς τομείς:
• Την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους, και
• Την περεμπόδιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών

Ειδικότερα, τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:
• Την προτυποποίηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση και τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
• Τη θεώρηση της σχετικής νομοθεσίας σε διεθνές και εθνικό επίπεδο
• Την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιόδους κρίσης
• Την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σχετικά με την παρεμπόδιση του παράνομου εμπορίου πολιτιστικών αγαθών
• Τον καθορισμό ενός πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη και στους οίκους δημοπρασιών
• Την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης
• Το ηλεκτρονικό εμπόριο πολιτιστικών αγαθών
• Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την καταγραφή και ψηφιοποίηση της πολιτιστικής πληροφορίας και τη δημιουργία βάσεων δεδομένων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco με τη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, την οικονομική συνδρομή της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, την αρωγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου