Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Aδέρφια μου Ελληνες

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2013

Ακρα Αντώνης και Βαγγέλης, μέση ο Χρύσανθος, ο Γιώργος και στο Ορος ο Βαρθολομαίος

 Toυ Θεόδωρου Καλμούκου
Αντώνης και Βαγγέλης τα δύο άκρα, Αδέλφια μου Ελληνες, αφού Νέα Δημοπρασία ο ένας από τη μια, ΧΑΣΟΚ ο άλλος από την άλλη και στη μέση ο Χρύσανθος οποίος έφυγε από το ένα άκρο και πήγε στο άλλο και ανεδείχθη μέγας συμβουλάτορας του Αντώνη και της ...καταραμένης Δεξιάς. Φιλοσοφών ο Χρύσανθος περί των άκρων των άλλων κι όχι των δικών τους, των μέχρι χτες αλληλοϋβριζόμενων και σήμερα αλληλοβασταζόμενων, διαφορετικά καραδοκεί η πτώση και μάλιστα μετά γδούπου. Ας περιμένουμε όμως να δούμε το τέλος. Δημήτρη πρόσεχε, ο Βαγγέλης είναι πονηρός!
Ο Γιώργος, αυτό το τυχερό παιδί, αφού πέτυχε για την Ελλάδα ως πρωθυπουργός «μηδέν στο πηλίκιο», πρότεινε τις προάλλες διενέργεια δημοψηφίσματος για την Αμέρικα, την ίδια δηλαδή πρόταση που είχε κάνει το Νοέμβριο του 2011 για την Ελλάδα, για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου ενταύθα.
Μάλιστα, αυτό ακριβώς έκανε συνεντευξιαζόμενος στο τηλεοπτικό δίκτυο του «Bloomberg» και με τίτλο κάτω από το παράθυρο που τον φιλοξενούσε, «είναι η Αμερική η νέα Ελλάδα;».
Ιδού η στιχομυθία δημοσιογράφου και Γιώργου: «Κύριε πρωθυπουργέ, τι μπορεί να μάθει η Ουάσιγκτον από την εμπειρία σας;», κι εκείνος με ύφος αυθεντίας προερχόμενο από το «μηδέν στο πηλίκιο», είπε, πως «πιστεύω ότι το σημαντικό είναι το πώς θα ακουστεί η φωνή των πολιτών, γιατί νομίζω ότι αν δώσουμε στους πολίτες των ΗΠΑ, όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε στην Ελλάδα μέσω δημοψηφίσματος για αυτά τα ζητήματα, τότε μπορεί κανείς να εντοπίσει περισσότερη λογική», ενώ το χαχανητό στη συντροφιά των σχολιαστών πήγε σύννεφο. Κι ο εύστροφος δημοσιογράφος του απάντησε «’με σκοτώνετε’ κύριε πρωθυπουργέ, ένα δημοψήφισμα στις ΗΠΑ θα ήταν χαριστική βολή». Κι έτσι ο Γιώργος γελοιοποίησε για άλλη μία φορά εαυτόν και την Ελλάδα. Πάντως, αυτές τις μέρες φέρνει γυροβολιές ανά τις ΗΠΑ μιλώντας για την Ελλάδα που γονάτισε σταθείς στο Καστελόριζο, μια σκηνογραφία εφιάλτης σωστός.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται και πάλι στην Ελλάδα, τούτη τη φορά για τους γιορτασμούς των 100 χρόνων από την ένταξη του Αγίου Ορους στο ελληνικό κράτος. Παρατήρησα όμως πως πλην του διοικητή του Αγίου Ορους Κασμίρογλου Αρίστου με το όνομα, ουδείς υψηλόβαθμος κυβερνητικός συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού δεν πήγε στο Αγιο Ορος να συνεορτάσει. Οι Αγιορείτες έστειλαν κιτάπι ότι είναι ανεπιθύμητοι οι κυβερνώντες διότι θέλουν να τους φορολογήσουν τα ακίνητα εν Θεσσαλονίκη και εν τη λοιπή Ελλάδι.
Εκείθεν ο Βαρθολομαίος κέκρικεν μεταβείναι εις Θεσσαλονίκην την Βυζαντινόρρυθμον πόλιν, της οποίας ο οικείος ποιμενάρχης Ανθιμος προσαγορεύεται εντός τοις ορίοις της Μητροπόλεως αυτού ιστορικώ προνομίω, Παναγιότατος, οπότε να δούμε πώς θα χωρέσουν δύο Παναγιότατοι εν τω ναώ του απλώς ονομαζομένου Αγίου Θεού. Μάλιστα ο Θεός είναι άγιος, ενώ αυτοί είναι Παναγιότατοι. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάποια στιγμή ποία είναι η γνώμη των νέων ανθρώπων γι’ αυτούς τους υπερβολικούς τίτλους. Ολους τους Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους τους ξεπερνά πάντως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο οποίος μνημονεύεται ως «πατήρ πατέρων, ποιμήν ποιμένων, αρχιερεύς αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και κριτής της Οικουμένης». Φοβερό ε;
Παρατήρησα ωσαύτως, Αδέλφια μου Ελληνες, πως ο Βαρθολομαίος μια και δυο στην Ελλάδα βρίσκεται με πολλές και διάφορες αφορμές και προσκλήσεις, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα είναι γονατισμένη και καθημαγμένη οικονομικά, κι ο λαός είναι στημένος στα συσσίτια. Καλά, κάλλιστα έκανε και γεια στο στόμα του που είπε στους Αγιορείτες, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να πάψουν τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις, με πρώτον διδάξαντα τον Εφραίμ του Βατοπαιδίου, ο οποίος θήτευσε επί μερικούς μήνες και στις Κατασκηνώσεις του Κορυδαλλού. Να μη ξεχάσω να σας πω ότι ο Εφραίμ εκεί συνδέεται με τον Εφραίμ εδώ και μάρτυς μου προς τούτο ο αγγλομαθής Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος. Αμάν αποκάλυψη! Αλλοίμονο αν αρχίσουν και ψάχνουν οι εδώ Αρχές τα μοναστήρια του εδώ Εφραίμ.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου