Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Έρευνα στο σπίτι του εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη μετά τις καταγγελίες για όπλα

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2013

Ενα καναδέζικο αντιαεροπορικό όπλο του 1940 βρέθηκε σε κοντέινερ με παραλήπτη τον καταζητούμενο για φοροδιαφυγή εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη.
Ανδρες του ΣΔΟΕ άνοιξαν χθες δύο κοντέινερ με παραλήπτη τον καταζητούμενο, τα οποία βρίσκονται στο Τελωνείο του Πειραιά, στο πλαίσιο των ερευνών που άρχισαν προχθές από την έπαυλη του Πάλλη στη Βούλα.
Πράγματι, κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε, το απόγευμα της Τρίτης, πολύωρη έρευνα στην πολυτελή κατοικία του εφοπλιστή, καθώς και στο διαμέρισμα της μητέρας του στο Παλαιό Φάληρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έπαυλη του Αν. Πάλλη, στη Βούλα, βρέθηκαν επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά αυτά δεν εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι αστυνομικοί έκαναν παράλληλη έρευνα σε οικία στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρέθηκε όπλο ίδιου τύπου. Επίσης εντοπίστηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων (πεταλούδες - στιλέτα - κυνηγετικά) αλλά και 13 ακόμα πυροβόλα όπλα για τα οποία ο εφοπλιστής έχει μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Στη συλλογή όπλων του φυγόδικου υπήρχαν και 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων λέιζερ και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).
Παράλληλα είχε ολόκληρη αίθουσα με ναζιστικά ενθύμια.
Δύο έγγραφες αναφορές του Βρετανού απόστρατου του Βρετανικού Στρατού, Πρινγκλ Στέισι (Pringle Stacey), προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τον Μάιο και τον Ιούνιο, αποτέλεσαν την αιτία για την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας, προχθές αργά το απόγευμα, στην έπαυλη του καταζητούμενου εφοπλιστή Αναστασίου Πάλλη.
Με τις δύο αυτές επιστολές του ο Βρετανός, τέως συνεργάτης του εφοπλιστή, ενημέρωνε τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι στο σπίτι του καταζητούμενου στη Βούλα υπήρχε κρυμμένος οπλισμός, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση.
Πρόσφατα, ο κ. Στέισι είχε καταθέσει έγγραφο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας η συγκεκριμένη υπόθεση να συσχετιστεί με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει ότι διέθετε στοιχεία (σ.σ. τα οποία έχει ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τα οποία σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο εφοπλιστής είχε ο ίδιος διαπιστώσει ότι υπήρχαν 4.000 ενεργά λειτουργικά όπλα, τα οποία άφηνε υπονοούμενα ότι ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα χέρια μελών της Χρυσής Αυγής. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική. «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων και των ερευνών που διενεργούνται για την ανακάλυψη κρυμμένου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετιστεί η κατάθεσή μου με τα ευρήματα των ερευνών», ανέφερε στην επιστολή του ο Stacey.
Ο μυστηριώδης Πάλλης
Ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, γνώρισε το 2007 έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους του ελληνικού εφοπλισμού (τον κ. Ρέστη) μέσω ενός άλλου εφοπλιστή. Συστήθηκε ως ιδιοκτήτης δύο πλοίων αλλά κατόπιν αποδείχθηκε ότι τα πλοία ήταν... φαντάσματα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», με μία εταιρεία «δικαιολογούσε» τα εισοδήματά του, «αλλά αφού η εταιρεία αυτή δεν είχε πλοία από πού προέρχονται τα εισοδήματά του;» αναρωτήθηκε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Τον περασμένο Απρίλιο η ΕΛ.ΑΣ. εισέρχεται στην υπόθεση, αφού προηγήθηκε μήνυση του Βρετανού υπηκόου, Αντριου Πρινγκλ Στέισι, στο μουσείο όπλων του Πάλλη.
Ο κ. Στέισι είχε συστήσει για λογαριασμό του Πάλλη, όπως ο ίδιος είπε στην «Καθημερινή», με έναν ακόμα Βρετανό υπήκοο μια εταιρεία κατά της πειρατείας πλοίων, την «IMS», που στο τέλος του πρώτου έτους δραστηριότητάς της εμφάνιζε κέρδη σχεδόν ενός εκατ. λιρών, όσα δηλαδή «χρωστούσε σε μένα και τον συνέταιρό μου ο Πάλλης», συμπληρώνει ο κ. Στέισι.
Ο ίδιος, διεκδικώντας τα χρήματά του, επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον κ. Ρέστη για να μάθει ότι «ο ίδιος πλήρωνε τα λεφτά με το παραπάνω». Αλλά όταν έρχεται να τον συναντήσει στην Ελλάδα κρατείται παράνομα, κάτι σαν «απαγωγή», από τρία άτομα -μεταξύ των οποίων και ο Πάλλης- στον χώρο διαβατηρίων του αεροδρομίου! Πώς οι τρεις μπόρεσαν να μπουν στον χώρο αυτό αποτελεί μυστήριο. Ο κ. Στέισι, ωστόσο, καταθέτει μήνυση μετά την οποία πραγματοποιείται η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο μουσείο όπλων του Πάλλη. Οταν ο ίδιος ο Αντριου Στέισι «συγκρίνει» τα ευρήματα με όσα έχουν δει τα μάτια του σε τρία κοντέινερ, λέει στους Ελληνες αστυνομικούς ότι πολλά από τα όπλα που ο ίδιος είχε δει δεν βρίσκονταν εκεί...
Τότε, παρεμβαίνει και το ΣΔΟΕ με δύο ελέγχους στις εγκαταστάσεις του Πάλλη αλλά όλα τα όπλα που βρίσκονται εκεί (ακόμα και ένα... σουηδικό αεροπλάνο) φαίνονται «κανονικά» δηλωμένα με τη «βούλα» της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά στις 7 Ιουνίου γίνεται έλεγχος στο σπίτι του Πάλλη στη Βούλα. Κατάσχονται υπολογιστές, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί. Ο Πάλλης επικαλείται την ιδιότητά του ως... προξένου του νησιωτικού κρατιδίου Σάο Τομέ, για να εμποδίσει την «αξιολόγηση» των υπολογιστών από τους αστυνομικούς.
Πηγή: «AMΠE», «Καθημερινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου