Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Στις πιέσεις για νέα μέτρα, η κυβέρνηση «απαντά» με το ενδεχόμενο εκλογών

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2013
Ενόψει της άφιξης των στελεχών της Τρόικας

Όχι σε νέα μέτρα διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου

Την ευκαιρία να περάσει στις Βρυξέλλες το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί νέα οριζόντια μέτρα κατά τις διαπραγματεύσεις με τα στελέχη της Τρόικας βρήκε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.
Έχοντας μπροστά του τον άνθρωπο που ξέρει όσο λίγοι τις λεπτές ισορροπίες που επικρατούν στην Ευρώπη και που δεν είναι αρνητικά διακείμενος απέναντι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκφράσει το «όχι» της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο αίτημα για λήψη οριζόντιων μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου προβλέπεται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και η νέα ελάττωση του χρέους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα της Άνοιξης του 2014, όταν δηλαδή και η Eurostat επικυρώσει το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους.
Το κλίμα του «όχι» σε νέα μέτρα διαπερνά, πάντως, και τη ραχοκοκαλία της κυβέρνησης αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με αρκετούς να τάσσονται υπέρ μιας σκληρής γραμμής απέναντι στους εκπροσώπους ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ που θα βρεθούν στη χώρα μας σε λίγες ημέρες.
Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ότι εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζητήσης που είχε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και για τα τελευταία ταξίδια  του στο εξωτερικό και κυρίως αυτά στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου