Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μοιράζονται το προβάδισμα σε δύο δημοσκοπήσεις

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2013


Προβάδισμα μίας μονάδας διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Αντίθετα, προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και πτώση της Χρυσής Αυγής δείχνει η δημοσκόπηση της Metrisis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα στην πρώτη δημοσκόπηση για την Εφημερίδα των Συντακτών, ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,5% (23%) και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 23,5% (21,5%), η Χρυσή Αυγή με 10,5%(15%), το ΠΑΣΟΚ με 7,5%(8%), το ΚΚΕ με 6%(6%), οι ΑΝΕΛ με 5%(4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%).
Στην παρένθεση βλέπετε τα ποσοστά που είχαν τα κόμματα σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 10 Σεπτεμβρίου 2013.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ενίσχυση των ποσοστών τους, ενώ αντίθετα η Χρυσή Αυγή χάνει 4,5 μονάδες, ωστόσο παραμένει σταθερά τρίτο κόμμα.
Μικρή πτώση παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, ενισχύονται ελαφρά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ σταθερό παραμένει το ΚΚΕ, όπως επίσης και η ΔΗΜΑΡ.
Ενδιαφέρον έχει και η εκλογική συμπεριφορά, συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνετα πρώτος στις ηλικίες 18-29, με διαφορά 13 μονάδων.
Στις ηλικίες 30-44 η διαφορά μειώνεται στις 4 μονάδες και αυξάνεται και πάλι 45-59 (10 μονάδες).
Η Νέα Δημοκρατία όμως κυριαρχεί στις ηλικίες άνω των 60 ετών, διατηρώντας διαφορά 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ερώτηση "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός", ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται σταθερά με 30%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει ποσοστό 23%.
Αντίθετα, προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και πτώση της Χρυσής Αυγής δείχνει η δημοσκόπηση της Metrisis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Η ΝΔ προηγείται με 1,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 21, 9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,7%.
Τρίτο κόμμα είναι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Χρυσή Αυγή με 5, 7%, ποσοστά αισθητά μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις. Ακολουθούν με ίδια ποσοστά (5,1%) το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει μόλις 1,9%.
Στο ερώτημα αν η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, το 76,7% απαντά «λάθος» και μόλις το 15,8% εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το 49,5 % πιστεύει ότι η δικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% διαφωνεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου