Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η Νέα Υόρκη παραμένει η κορυφαία αγορά για επενδύσεις

   I  LOVE  NEW  YORK   

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2013
Για τρίτο διαδοχικό χρόνο, η Νέα Υόρκη διατήρησε τα σκήπτρα της μεγαλύτερης αγοράς για επενδύσεις ακινήτων, καθώς συγκέντρωσε συνολικά κεφάλαια 36,4 δισ. ευρώ κατά τον τελευταία χρόνο (με καταληκτική ημερομηνία το φετινό τρίτο τρίμηνο).

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η σχετική έκθεση που επιμελείται κάθε χρόνο η Cushman & Wakefield για τις πόλεις που συγκεντρώνουν τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια στην αγορά ακινήτων.
Συνολικά, σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφεται άνοδος του όγκου των συναλλαγών, καθώς αυτές ανήλθαν σε αξία σε 480,7 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 16% σε σχέση με την περσινή έρευνα της εταιρείας. Πίσω από τη Νέα Υόρκη, στη δεύτερη θέση κατατάσσεται το Λονδίνο, με συνολικές επενδύσεις ύψους 24 δισ. ευρώ, 6% περισσότερες από τον προηγούμενο χρόνο. Λος Αντζελες, Τόκιο και Σαν Φρανσίσκο, κατά σειρά, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Το Παρίσι κατέγραψε σημαντική πτώση, καθώς βρέθηκε εκτός της πρώτης πεντάδας, κυρίως λόγω της έλλειψης συμφωνιών μεγάλης κλίμακας.
Κατά το διάστημα του προηγούμενου έτους οι 25 μεγαλύτερες πόλεις, με βάση το ύψος των κεφαλαίων που επενδύθηκαν σε ακίνητα, συγκέντρωσαν συνολικό μερίδιο της τάξεως του 55%, έναντι 53% τον αμέσως προηγούμενο χρόνο. Ταυτόχρονα, η αύξηση των επενδύσεων στις εν λόγω αγορές ήταν της τάξεως του 20,7%, έναντι 12,1% που ήταν η αντίστοιχη αύξηση στις υπόλοιπες πόλεις. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες αυτές αγορές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν την προτίμηση πολλών επενδυτών λόγω του χαμηλού ρίσκου που προσφέρουν, πλέον έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια στροφής των επενδυτών και σε νέες ευκαιρίες. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το μερίδιο των 25 μεγαλύτερων πόλεων υποχώρησε κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο σε 50%, έναντι του 58% όπου είχε βρεθεί κατά το πρώτο τρίμηνο.
Σημαντικό ρόλο στη συνολική αύξηση των κεφαλαίων που τοποθετήθηκαν στην παγκόσμια αγορά ακινήτων διαδραμάτισαν οι διασυνοριακές επενδύσεις, δηλαδή οι επενδύσεις από ξένους, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 11,8% και ανήλθαν σε 126,5 δισ. ευρώ. Τις μεγαλύτερες εισροές ξένων κεφαλαίων κατέγραψε η γεωγραφική περιοχή της Ασίας, συγκεντρώνοντας συνολικά 41 διδ. ευρώ ή το 32% του συνόλου των ξένων επενδύσεων. Από πλευράς μεμονωμένων πόλεων, το Λονδίνο διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του, καθώς συγκέντρωσε το 13% των ξένων επενδύσεων με 16,6 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου