Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Εκλεισε η μεγαλύτερη λαχαναγορά της Μόσχας

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2013

Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 

Σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική αγορά φρούτων και λαχανικών προκαλεί το τρίμηνο σφράγισμα της Ποκρόφσκαγια, της μεγαλύτερης χονδρεμπορικής αγοράς της Μόσχας. Πρόκειται για αγορά με τζίρο κοντά στα 9 δισ. δολάρια, στην οποία εισάγονταν φρούτα και λαχανικά από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.
Το πρόβλημα προέκυψε μετά τις βίαιες διαδηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός Ρώσου από Αζέρο.
Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρότατους τριγμούς στην ευρωπαϊκή αγορά, αφού καθημερινά φθάνουν από την Ευρώπη περίπου 2.000 φορτηγά με φρούτα και λαχανικά, μεταξύ των οποίων και ελληνικά.
Ο Γιώργος Πολυχρονάκης, της INCOFRUIT - HELLAS, συνέστησε να προσέξουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις νωπών οπωροκηπευτικών που έχουν συνάψει συμφωνίες με ρωσικές εταιρείες οι οποίες στεγάζονταν στην Ποκρόφσκαγια για να διασφαλίσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για φορτία που έστειλαν μέχρι σήμερα, αλλά και για οποιαδήποτε μελλοντική επιχειρηματική κίνηση, αφού αναμένεται να υπάρξει μετεγκατάσταση σε νέα έδρα.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου