Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Εξεταστική για τα υποβρύχια θέλει ο Τσίπρας και προκαλεί αναταραχή

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2013

Την κατάθεση, άμεσα, πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο για το οποίο πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όσων υπουργών έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας, όμως αφήστε τους υπαινιγμούς γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία Εξεταστική Επιτροπή. Είναι τόσο καθαρή η θέση της σημερινής κυβέρνησης που δεν τη φοβίζει τίποτα. Ελπίζω το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση» ήταν η άμεση απάντηση του υπουργού Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, από την οποία, όμως φαίνεται να θίχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας είναι να δοθεί τέλος στις αρχικές αμαρτωλές συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων συναλλαγών. Αν κάποιοι κάποτε δεν είχαν υποβρυχίως λειτουργήσει, δεν θα υπήρχε πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος. Πρόσθεσε δε, ότι με την εκτελεστική συμφωνία για τα ναυπηγεία, που κυρώθηκε το 2010, ρυθμίστηκαν οι δικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούσαν.
«Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν σας βαραίνουν προσωπικά. Βαραίνουν όμως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «στη σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου, υπάρχει οσμή σκανδάλου. Πρέπει να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στη χώρα».
«Στόχος μας είναι να διαφυλαχθεί τόσο η ναυπηγοεπισκευαστική δυνατότητα της χώρας όσο και η περιουσία του κράτους και του Πολεμικού Ναυτικού» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ λίγο αργότερα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει προς τους δημοσιογράφους ότι όλες οι αναφορές του, σε καμία περίπτωση δεν είχαν σχέση με τις ενέργειες που έγιναν μετά το 2010, αλλά την προηγούμενη περίοδο που ξεκινούσε από το 2000 και αφορούσαν τον κ. Τσοχατζόπουλο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «οι Ελληνες φορολογούμενοι και το ελληνικό δημόσιο, πλήρωσαν βαρύ τίμημα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τα υποβρύχια, τα οποία στερούνται όμως οι Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ 1.200 απολυμένοι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο».
«Δεν είναι δυνατόν, σε περίοδο φτώχειας και τραγωδίας της χώρας, μια περιουσία 2,5 δισ. ευρώ να σκουριάζει. Αυτή την υπόθεση δεν θα την αφήσουμε έτσι. Αμεσα, θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και σας προκαλώ να την υποστηρίξετε. Παράλληλα, θα παραπέμψουμε στον ανακριτή όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή μας, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες».
Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και αιχμές κατά του υπουργού Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τη στάση που κράτησε, εξαπέλυσε αργότερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έχει ενσωματώσει στους κόλπους τού κόμματός του την ομάδα Τζοχατζόπουλου, υιοθετώντας έτσι τα συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων, που ο ίδιος είχε προχωρήσει».
«Οταν μιλάμε για το μέτωπο με τον ναζισμό και τη βία, δεν μπορεί να έχουμε ίδιο μέτωπο με την κυβερνητική πολιτική. Δυστυχώς, έγινε το ίδιο και σήμερα, όπου εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας με συνομιλητή τον Αβραμόπουλο και επανέλαβε τα όσα έχει πει για την ιστορία του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα για τον νόμο του 2010. Νόμο και όχι σύμβαση, που ψηφίστηκε από τη Βουλή για να δώσει τέλος σε μια κατάσταση αδράνειας ετών από το 2004-2009. Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. Οπως έχει ενσωματώσει στους κόλπους του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθετεί συμφέροντα που έχουν θιγεί, γιατί ακυρώθηκαν οι αμαρτωλές συμβάσεις τους. Τόσο απλά και τόσο καθαρά» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Σχολιάζοντας την απάντηση, που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική απόλυτη ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα. Ομως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο». Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αυτό που συνέβη το 2010, ήταν να προστατευτούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου και να αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο τον Παπανικολή και την κυριότητα των τεσσάρων υποβρυχίων» και ότι από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα υπάρχει μια αδικαιολόγητη παράταση εκκρεμότητας που είναι βλαπτική για το Δημόσιο.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου