Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

Τι τις θέλουμε τις πορσελάνες;

 Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2013
Τι τις θέλουμε τις πορσελάνες;Εναντίον κάθε στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης τάσσεται για άλλη μία φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης με αφορμή τη διαμάχη που ξέσπασε (και ακόμη συνεχίζεται) για το αν θα πρέπει να παρελάσουν και άρματα μάχης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται μαθητικές παρελάσεις. Μήπως για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές να γίνουν στρατιώτες;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε να τιμούνται οι εθνικές επέτειοι μόνο με παρελάσεις σωματείων εργαζομένων.


ΠαΣοΚ: Σπόνσορες και όχι στα τανκς
Αλλά και το ΠαΣοΚ εξακολουθεί να αντιδρά στην απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να περιλάβει και μηχανοκίνητες μονάδες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αντιδρά ακόμη και στους σπόνσορες που υποτίθεται ότι βρέθηκαν ώστε να πληρωθούν τα 35.000 ευρώ για να κινηθούν τα... τανκς. «Αντί να δίνουν τα ευρώ τους για τα τανκς, δεν είναι καλύτερα να δώσουν 35.000 ευρώ σε σχολεία της Θεσσαλονίκης για να αγοράσουν πετρέλαιο και να ζεσταθούν τα παιδιά;» λέει ο κ. Δ. Καρύδης, ο οποίος, όπως μου είπε, δεν πρόκειται να αφήσει το ζήτημα των τανκς να περάσει στην πολιτική αβρόχοις ποσί για τον κ. Αβραμόπουλο.


«Εμένα συμπαθεί ο Πατριάρχης»
Θα επανέλθω όμως στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή το τελευταίο διάστημα, όπως λέει, με την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη συμπρωτεύουσα ήλθε πιο κοντά στην Εκκλησία και, δεύτερον, επειδή για πρώτη φορά λέει ανοιχτά τη γνώμη του για την Κίνηση των 58 για την Κεντροαριστερά. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι ο κ. Μπουτάρης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, λέει ότι «ο Πατριάρχης με αγαπά». Και όταν τον ρωτούν από πού προκύπτει αυτή η πατριαρχική αγάπη προς το πρόσωπό του, η απάντησή του είναι: «Επειδή έδωσα τα τζαμιά», αποκαλύπτοντας επίσης ότι έχει καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Τώρα όσον αφορά την Κεντροαριστερά ο κ. Μπουτάρης εμφανίζεται προβληματισμένος. Και ξέρετε γιατί; Επειδή, όπως λέει, «καλό το κείμενο, καλοί και αυτοί που το υπογράφουν, αλλά σ' αυτό δεν υπάρχει το... "διά ταύτα"». Και για να γίνει πιο σαφής, αναφέρει ότι «δεν μπορεί να λειτουργήσει κίνηση Αριστεράς χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ». Παρά ταύτα, στηρίζει την Κίνηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να την υπογράψει, δεν θέλει δηλαδή να γίνει ο 59ος.
Μπεγλίτης πάει ΔΗΜΑΡ
Επίκειται, μαθαίνω, μια νέα μεταγραφή από το ΠαΣοΚ στη ΔΗΜΑΡ (όταν λέω ΔΗΜΑΡ εννοώ τη ΔΗΜΑΡ του κ. Φ. Κουβέλη που δεν συμφωνεί με τους 58). Πρόκειται για τον πρώην εκπρόσωπο, πρώην ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στη Δημοκρατική Αριστερά. «Είμαι μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις. Εχω πλήρως αποστασιοποιηθεί από το ΠαΣοΚ» ήταν το μόνο που μου είπε, την ώρα όμως που στη Βουλή ο πασοκογενής βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Β. Οικονόμου πανηγύριζε για τη μεταγραφή του κ. Μπεγλίτη. «Να δεις που ως το τέλος του χρόνου θα έρθουν και άλλοι από το ΠαΣοΚ» έλεγε.
Ποιοι πονούν περισσότερο στην κρίση
Από ποιους νομίζετε ότι «κόβουν» ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών; Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός λίγο προτού επιβιβαστεί στη φρεγάτα «Σαλαμίς» για να παρακολουθήσει την άσκηση «Πυρπολητής» που πραγματοποιείται στη νήσο Δοκό. «Προσπαθούμε να κόβουμε από τη μερίδα του πληθυσμού που πονάει λιγότερο και να δώσουμε σ' αυτούς που πονούν περισσότερο» είπε ο κ. Αντ. Σαμαράς σημειώνοντας για άλλη μία φορά ότι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα μοιραστεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ενστόλους. Εκανε όμως λόγο και για τη φοροδιαφυγή ανακοινώνοντας ότι δημιουργείται ένα νέο ΣΔΟΕ μέσα στο ΣΔΟΕ το οποίο «δεν θα κυνηγήσει μόνο τη λίστα Λαγκάρντ αλλά τα πάντα».


Το ΣΔΟΕ και η Σεβρολέτ
Για να παραπέμπει ο Πρωθυπουργός στο ΣΔΟΕ για έλεγχο των πάντων σίγουρα κάτι θα γνωρίζει. Εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι τελευταίως οι λεγόμενοι και «αδιάφθοροι» του ΣΔΟΕ σαρώνουν τα πάντα: από την ανακάλυψη ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών ως και τα οικονομικά των κομμάτων. Και να σκεφθείτε ότι υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό. Ακόμη και το περίφημο κοντέινερ στο Ικόνιο του περιβόητου καταζητούμενου Πάλλη ήλεγξαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ. Και βρήκαν σ' αυτό τη Σεβρολέτ, μοντέλο του '50 και το καναδέζικο δίδυμο αντιεροπορικό μοντέλο του '40.


Τασούλας προειδοποιεί Σημίτη
Προειδοποίηση του προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή  κ. Κ. Τασούλα  προς τον κ. Κ. Σημίτη: «Κύριε πρόεδρε, προσοχή στις μηνύσεις που κάποιοι σκέφτονται να καταθέσουν εναντίον σας για ανατροπή του πολιτεύματος. Και τούτο γιατί η οικογενειοκρατία στην πολιτική ζωή του τόπου για την οποία κάνετε λόγο αποτελεί ως σήμερα το επίσημο πολίτευμα της χώρας». Εγώ τι να προσθέσω...


Απολύσεις στο Ιδρυμα Καραμανλή
Τα οικονομικά στο Ιδρυμα Καραμανλή πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οχι, όπως λέει ο κ. Τασούλας, λόγω κακής διαχείρισης των προκατόχων του αλλά επειδή κόπηκε η χορηγία των 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Δεν κόπηκε τελείως, απλώς μειώθηκε στις 500.000 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Από τους 25 υπαλλήλους έμειναν μόνο οκτώ, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιούνιο.

Ήταν και για γέλια και για κλάματα η εμφάνιση των τριών χρυσαυγιτών στη Βουλή στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους. Για γέλια γιατί δεν γνώριζαν τι να πουν και πώς να τα δικαιολογήσουν και επειδή θέλησαν για άλλη μια φορά να εμφανιστούν ως... παλικάρια ζητώντας, κυρίως ο κ. Ηλ. Παναγιώταρος, να αίρεται γενικά η ασυλία τους. Ο υπαρχηγός του κ. Ηλ. Κασιδιάρη βουλευτής Μαγνησίας κ. Π. Ηλιόπουλος τον έπιασαν τα... κλάματα όταν αναφέρθηκε σ΄έναν φανταστικό διάλογο με την αγέννητη όπως είπε κόρη του. Έναν διάλογο που είχε και στίχους του Κωστή Παλαμά. Αλλά, όπως είπαν πολλοί βουλευτές που παρακολούθησαν την παρέμβασή του, δεν έβαλε τα κλάματα (ούτε σκέφτηκε τι θα έλεγε στην αγέννητη κόρη του) όταν με αγριότητα διέλυε τους πάγκους των μικροπωλητών στη Ραφήνα, κραυγάζοντας διάφορα ρατσιστικά συνθήματα ή όταν φώναζε στους βουλευτές  μέσα στη Βουλή «γελάτε γίδια, γελάτε...»

Να σημειώσω πάντως ότι ο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Β. Καπερνάρος δεν ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών, αλλά επέλεξε να δηλώσει «παρών». Δεν ήταν όμως ο μόνος. Ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος που θέλησε να διαφοροποιηθεί ρίχνοντας άκυρο.

Άλλο πάλι και τούτο. Να υβρίζονται οι βουλευτές από εξαγριωμένους πολίτες ή και «συναδέλφους» τους χρυσαυγίτες, το έχουμε δει. Να υβρίζουν τον εαυτό τους όμως, δεν το είχαμε δει. Ο λόγος για τον «γαλάζιο» βουλευτή κ. Δ. Τζαμτζή ο οποίος κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας για τις άρσεις των ασυλιών των έξι χρυσαυγιτών βουλευτών ακούστηκε από το μικρόφωνο του προεδρείου, την ώρα της ανάγνωσης του καταλόγου των βουλευτών, να λέει: «Ε, τώρα φαινόμαστε μ…ς». Τα σχόλια δικά σας.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου