Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Βέλγιο: Πέταξαν αυγά στον Μπαρόζο

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2013

Δύο νεαροί επιτέθηκαν φραστικά στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του πέταξαν αυγά - Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λιέγη, στο πλαίσιο ενός ντιμπέιτ για το μέλλον της Ευρώπης

Συνεχίζεται η κριτική για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αποδοκιμάστηκε από πολίτες στη Λιέγη, όπου βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη, για ένα ντιμπέιτ σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.
Ο υψηλός προσκεκλημένος δεν έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων. Αντίθετα, δύο νεαροί που βρίσκονταν στην αίθουσα αφού επιτέθηκαν φραστικά στον πρόεδρο της Κομισιόν στη συνέχεια του πέταξαν αυγά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον πετύχουν.
Σύμφωνα με το euractiv.com το περιστατικό συνέβη την πρώτη ώρα του Debating Europe, όταν δόθηκε ο λόγος στους δύο νεαρούς. Ο πρώτος απευθυνόμενος στον Μπαρόζο, είπε ότι σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 95% των Ευρωπαίων πολιτών απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας παρόλ' αυτά κανείς δεν τους λαμβάνει υπόψιν.
Στη συνέχεια μια νεαρή κοπέλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν πως είναι υπεύθυνος για το «οχυρό Ευρώπη», που προκαλεί θανάτους μεταναστών.
Άμεση ήταν η παρέμβαση των διοργανωτών οι οποίοι, υπενθύμισαν στους νεαρούς ότι πρέπει να περιοριστούν μόνο στην υποβολή ερωτήσεων, ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε να συνεχίσουν.
«Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας της πολιτικής ελεύθερου εμπορίου», είπε ο νεαρός και όταν τα μικρόφωνα απομακρύνθηκαν και από τους δυο, εκείνοι πέταξαν τα αυγά.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου