Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Λάθος απόφαση για Βενιζέλο


Του Αντώνη Διαματάρη*

Photo #10

Σοβαρό λάθος διέπραξε η κυβέρνηση καλύπτοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο θέμα των προβληματικών υποβρυχίων.
Και μάλιστα το διέπραξε με παραπλανητικό τρόπο, με τέτοια οξύτητα λόγων του κυβερνητικού εκπροσώπου που υποσκάπτει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.
Είναι φανερός στον κάθε ένα ο λόγος για τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία πήρε αυτή την απόφαση - προφανώς κατόπιν πιέσεων του Βενιζέλου-: για να διαφυλάξει την κυβερνητική συνοχή, για να μην πέσει δηλαδή η κυβέρνηση.
Δεν στερείται λογικής η απόφαση αυτή. Ιδίως στην πολιτική όπου επικρατεί η εντύπωση ότι είναι θεμιτό το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Είναι γεγονός ότι η πολιτική σταθερότητα της χώρας αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική αναστήλωσή της.
Είναι αμφισβητήσιμο, όμως, αν τέτοιες μακιαβελικές αποφάσεις προωθούν όντως την πολιτική σταθερότητα ή αν στο τέλος την υποσκάπτουν.
Και είναι έντονα αμφισβητήσιμο αν τέτοιες αποφάσεις ενισχύουν την αξιοπιστία, αν όχι τη νομιμότητα της κυβέρνησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ή αν την υποσκάπτουν.
Και είναι επίσης σοβαρά αμφισβητήσιμο αν τέτοιες αποφάσεις δεν αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κυρίως της Χρυσής Αυγής.
Το θέμα με τα υποβρύχια, όπως αποκάλυψε η καταδίκη του Τσοχατζόπουλου αποτελεί ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα δεκαετιών.
Πρώτον, γιατί δεν θα έπρεπε ούτε καν να υπάρχει η παραμικρή υποψία διαφθοράς σε θέματα που έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, την προστασία της κυριαρχίας της.
Και δεύτερον, γιατί φαίνεται ότι σπαταλήθηκε πολύ χρήμα, ότι έγινε ένα τεράστιο φαγοπότι με την παραγγελία των υποβρυχίων.
Δεν είναι τυχαίο ότι εμπλέκεται το όνομα του Βενιζέλου στο θέμα αυτό.
Κι αυτό γιατί βεβαίωσε με την υπογραφή του στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα «TOR M-1» ότι δεν υπήρχε τίποτα που να ενοχοποιεί τον Τσοχατζόπουλο. Και επίσης, ότι παρά τα όσα λεγόντουσαν συνέχισε και υπέγραψε ως υπουργός Αμυνας τη νέα σύμβαση για τα υποβρύχια.
Παρ’ όλα αυτά, ο Βενιζέλος είναι και πρέπει να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίον. Μέχρι που κάποια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ή κάποιο δικαστήριο αποφανθεί.
Αυτή ακριβώς τη διαδικασία σταματά η θέση της κυβέρνησης. Τον καλύπτει πολιτικά στο όνομα δήθεν του εθνικού συμφέροντος. «Αυτή την ώρα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάθε απόπειρα διάσπασης του εσωτερικού μετώπου απέναντι στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων τροφοδοτεί εκούσια ή ακούσια με επιχειρήματα τους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου».
Καθώς επίσης και στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας αντί να επιτρέψει την διαδικασία της απόδειξης ή όχι της αθωότητας του να προχωρήσει.
Κι αυτό αργά ή γρήγορα θα το βρει μπροστά της.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

* Ο Αντώνης Διαματάρης είναι Εκδότης της εφημερίδας "Εθνικός Κήρυξ" της Νέας Υόρκης η οποία κυκλοφορεί από το 1915.  Ιδρυτής της ο Αμαλιαδίτης Πέτρος Τατάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου