Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2013


  • Photo #15

  • Με ευρεία πλειοψηφία 235 ψήφων υπέρ και 34 «παρών» ψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων. Η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε την τροπολογία και αποχώρησε. Μαζί, σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν οι τροπολογίες για τη ΝΕΡΙΤ και για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Και οι δύο τροπολογίες εγκρίθηκαν με 149 «ναι» και 120 «όχι».
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων, ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, από το βήμα της Βουλής.
  • «Τα τρία πέμπτα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά την ομιλία του στη Βουλή λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
  • Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
  • Περί τις 11 το βράδυ αναμένεται να αρχίσει η ψηφοφορία για την τροπολογία με την οποία θα δίδεται η δυνατότητα στη Βουλή να αποφασίζει την αναστολή χρηματοδότησης κόμματος. Επί της τροπολογίας, 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Το βράδυ θα τεθούν προς ψήφιση οι τροπολογίες για την ΕΡΤ και για τη διαθεσιμότητα. Η ψηφοφορία αναμένεται επίσης να είναι ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος

  • Ένα παιδί 13 ετών σκοτώθηκε και έντεκα άτομα τραυματίστηκαν από ανταλλαγή πυρών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τρίπολη του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Τα επεισόδια βίας έχουν αυξηθεί στην Τρίπολη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου, καθώς η Συρία, πρώην ισχυρή χώρα-προστάτιδα του Λιβάνου, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον εμφύλιο πόλεμο.
  • Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την πρόσθετη χρηματοδότηση των 2,7 δισ. ευρώ που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών.
  • Ιρλανδοί συνταξιούχοι ταξίδεψαν από όλη τη χώρα μέχρι το Δουβλίνο για να διαδηλώσουν μπροστά από το Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνηση να τους μειώσει τις επιδοτήσεις στα φάρμακα και τις υπηρεσίες τηλεφωνίας, στην πρώτη ένδειξη αντίθεσης στο νέο προϋπολογισμό λιτότητας. «Πρέπει να επιλέξω αν θα πληρώσω έναν λογαριασμό ή θα αγοράσω φαγητό. Είναι αδύνατο» δηλώνει ο 64χρονος Μπέρναρντ Κίνι...
  • Μετά τις αποκαλύψεις για μαζικές παρακολουθήσεις των επικοινωνιών Γάλλων πολιτών από την NSA έρχεται και νέα «βόμβα» από την εφημερίδα Le Monde, η οποία αναφέρει ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ κατασκόπευε με λογισμικό υποκλοπής Γάλλους διπλωμάτες -και όχι μόνο- στην Ουάσινγκτον και τα Ηνωμένα Έθνη. Εσωτερικά υπομνήματα της NSA καταγράφουν λεπτομερώς τη χρήση ενός προηγμένου συστήματος παρακολούθησης, γνωστού ως Genie, το οποίο και είχε επικροτήσει η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις...
  • Υπόθεση ανάλογη της μικρής «Μαρίας» καταγράφεται στο Δουβλίνο. Η ιρλανδική αστυνομία απομάκρυνε ένα επτάχρονο ξανθό κορίτσι με γαλάζια μάτια από καταυλισμό Ρομά στο Τάλατ αφότου ειδοποιήθηκε από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος παρατήρησε την εμφανισιακή διαφορά του κοριτσιού σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Οι Ρομά που δηλώνουν γονείς της δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν την ταυτότητα του παιδιού, το οποίο και ανατέθηκε σε κρατική φροντίδα.

Οικονομία

  • Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης των εποχικώς απασχολούμενων, λόγω ανεργίας, με νέα ρύθμιση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μαντιάτης, έκανε δεκτή (με μικρή τροποποίηση) σχετική τροπολογία 33 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Τη μείωση του φορολογικού βάρους, με κλιμακούμενο τρόπο, για τα κτίρια παραδοσιακών και διατηρητέων οικισμών, μέσα από τη θέσπιση «συντελεστή διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς», ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναμόρφωση της φορολογίας των ακινήτων.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα θέσει στο 8% τον πήχη για την κεφαλαιακή επάρκεια (Core Tier 1) των τραπεζών στα πλαίσια των επικείμενων επιθεωρήσεων κεφαλαιακής ποιότητας, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Αθλητισμός

  • Το Champions League επέστρεψε με την 3η αγωνιστική των ομίλων 5-8, πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα! Ξεχώρισαν το «διπλό» της Ντόρτμουντ μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ με τους Γερμανούς να παίρνουν το πάνω χέρι στον 6ο όμιλο, έστω και αν υπάρχει τριπλή ισοβαθμία, αφού και η Νάπολι νίκησε στη Μασσαλία και έφτασε τους 6 βαθμούς. Στον 8ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», αλλά διατήρησε το προβάδισμα για την πρώτη θέση, ενώ η Σέλτικ έμεινε «ζωντανή» με τη νίκη επί του Άγιαξ. «Καθάρισε» η Ατλέτικο στο 7ο γκρουπ, αφού έριξε τρία στην Αυστρία και με 3x3 έφτασε τους 9 βαθμούς. Ο Τόρες οδήγησε την Τσέλσι στο 0-3 επί της Σάλκε στη Γερμανία, ενώ Στεάουα και Βασιλεία μοιράστηκαν τους βαθμούς.
  • Έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη μέσα στη Λισαβόνα, δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης, εν όψει της αυριανής «μάχης» με την Μπενφίκα για την 3η αγωνιστική του Champions League. Ο Ισπανός κόουτς τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να αποφύγει τα αμυντικά λάθη που έγιναν στο ματς με την Αντερλεχτ, αφού οι Πορτογάλοι δύσκολα θα τα... συγχωρήσουν. Επίσης, ο Μασάντο χαρακτήρισε τη Μπενφίκα ως το φαβορί του αγώνα, αφού οι «αετοί» παίζουν στο «σπίτι» τους.
  • Ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεσούς στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπίακό για την 3η αγωνιστική του Champions League, εξέφρασε την εκτίμησή του για την ελληνική ομάδα, ενώ στάθηκε στην ποιότητα των Μήτρογλου και Σαβιόλα και τέλοςαναφέρθηκε στον... παλιό γνώριμο της Μπενφίκα και νυν πορτιέρο του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου