Του Γιάννη Σαραντάκου
ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί πλέον η αντιπαράθεση σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή διάφορες δηλώσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες, ωστόσο, ήταν η σειρά της Κουμουνδούρου να αντεπιτεθεί με αφορμή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Δημ. Χριστογιάννη, ο οποίος χαρακτήρισε τη χούντα του '67 ως... επανάσταση!
«Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα;», διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι "η χούντα ήταν επανάσταση"», κατέληξε.
Στο όλο θέμα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του, αφού χαρακτήρισε «απαράδεκτη και ανατριχιαστική» τη δήλωση του κ. Χριστογιάννη, πρόσθεσε: «Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στην τάξη».
Οι ΑΝΕΛ, αφού υπενθύμισαν ότι λίγο νωρίτερα στη Βουλή η κ. Βούλτεψη είχε πει ότι «η ΝΔ δεν έχει τάσεις νεοφασισμού», σημείωσαν: «Την απάντηση έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστογιάννης, που δήλωσε ότι η χούντα ήταν επανάσταση».
Η ΔΗΜΑΡ επεσήμανε από την πλευρά της ότι «στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της», ενώ το ΚΚΕ τόνισε ότι «είναι δεδομένη και αυτονόητη η καταδίκη απόψεων που εξωραΐζουν ή αποκρύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα της επτάχρονης δικτατορίας».
Μετά τη θύελλα, με τον κ. Χριστογιάννη επικοινώνησαν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της ΝΔ και τον υποχρέωσαν να προβεί σε διορθωτική δήλωση, κάτι που εκείνος έπραξε αμέσως. «Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω», τόνισε στη νεότερη δήλωσή του ο κ. Χριστογιάννης, «αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση». «Οποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας», κατέληξε.
Χθες, πάντως, υπήρξε και μία σαφής εσωκομματική διαφοροποίηση ως προς την τακτική της ΝΔ να εντάσσει πολλά θέματα, ακόμη και αυτό των θρησκευτικών «πιστεύω» του κ. Αλ. Τσίπρα στην πολιτική αντιπαράθεση.
Ο κ. Αλ. Σπηλιωτόπουλος διαφοροποιήθηκε πλήρως από την επιλογή αυτή και σε δηλώσεις του (ρ/ς «Βήμα FM») τόνισε: «Προφανώς ανήκω στη ΝΔ και προφανώς στηρίζω την πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλες τις ανακοινώσεις της ΝΔ ή σε όλες τις τακτικές της ΝΔ είμαι σύμφωνος». «Σε ζητήματα τα οποία ενδεχομένως άπτονται της συνειδήσεως, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το θέμα της ?αθεΐας? δεν θα έπρεπε να υφίσταται ως ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης», συμπλήρωσε.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου