Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2014

  • Το δικό τους «όχι» στο σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», είπαν αυτοδιοικητικοί φορείς, συνδικάτα και πολίτες της Έδεσσας, που έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας. Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι με τη διαχείριση των υδάτων από ιδιώτες υπάρχει κίνδυνος για τους καταρράκτες και για την άρδευση των χωραφιών.
  • Την Τρίτη δίνονται από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που έδωσαν εφέτος πανελλαδικές εξετάσεις. Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών ωστόσο (τα ποσοστά των εφετινών αριστούχων ανά μάθημα και εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση) θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
  • Με νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και μέσα σε συνεχές κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε σε β' ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα.
  • Έναν σύντομο απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή λήξης στο Ζάππειο, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη διέψευσαν εκείνους που στοιχημάτισαν στην αποτυχία και στη διάλυση.
  • Νέες προθεσμίες για την υπαγωγή αυθαιρέτων στον νόμο 4178/2013 και την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών ορίζει με νέα υπουργική απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νικόλαος Ταγαράς, με στόχο να ενισχυθεί ο υποτονικός ρυθμός νομιμοποίησης αυθαιρέτων.

Κόσμος

  • Τα πτώματα των τριών ισραηλινών εφήβων που είχαν εξαφανιστεί στη Δυτική Όχθη πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν στη Χεβρώνα, όχι μακριά από το σημείο της εξαφάνισής τους. Τη Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ, με τον Νετανιάχου να απειλεί να «εξαλείψει» την παλαιστινιακή οργάνωση. «Κλιμάκωση των επιχειρήσεων ή ενδεχόμενος πόλεμος θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως» απαντά η Χαμάς. Καταδίκη της δολοφονίας από ΟΗΕ, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία.
  • Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να συνεργαστούν για να επιτύχουν παράταση της εκεχειρίας, με στόχο να τηρηθεί αυτή και από τις δύο πλευρές -τόσο από τις ουκρανικές δυνάμεις, όσο και από τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε το γραφείο της Γαλλικής Προεδρίας. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική διάσκεψη ανάμεσα στους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας, τον γάλλο πρόεδρο και τη γερμανίδα καγκελάριο.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να περιμένει άλλο τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων για να δράσει για τη μετανάστευση και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να αναλάβει μόνος του δράση για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό.
  • Αντιμέτωπος με τα χλευαστικά σχόλια του ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, ήρθε τη Δευτέρα στο Κοινοβούλιο ο βρετανός πρωθυπουργός, σχετικά με τα όσα έγιναν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στην Υπρ και την ήττα του για το θέμα της προεδρίας της Κομισιόν. Ο Εντ Μίλιμπαντ έκανε λόγο για «πλήρη ταπείνωση» του Κάμερον και είπε ότι «αντί να χτίσει συμμαχίες στην ΕΕ, τις καίει». Από την πλευρά του, ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον Γιούνκερ και ότι θα θέσει τις «κόκκινες γραμμές» της Βρετανίας στη σχέση της με τις Βρυξέλλες.
  • Ένας από τους πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων στην Ανατολική Γερμανία που οδήγησαν στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου πριν από 25 χρόνια, ο Γερμανός ιερέας Κρίστιαν Φίρερ, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 71 ετών, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του δήμου της Λειψίας.

Οικονομία

  • Από τις 11.00 το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένει στο γραφείο του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους εκπροσώπους των ένστολων με στόχο την επίτευξη μια πολιτικής συμφωνίας μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν το 2012.
  • Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εξέτασε την έκθεση της αποστολής του Ταμείου στην Κύπρο, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος και ενέκρινε τη νέα δόση, ύψους 84 εκατ. ευρώ.
  • Την πρώτη του επαφή με τους επικεφαλής της τρόικας επί ελληνικού εδάφους θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, στις 7 και 8 Ιουλίου. Η επίσκεψη-εξπρές των επικεφαλής της τρόικας θα επικεντρωθεί στα τρέχοντα και στο κόστος των δικαστικών αποφάσεων για την επαναφορά των μισθών δικαστικών και ένστολων στα προ των περικοπών του 2012 επίπεδα.

Αθλητισμός

  • Παρούσα στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ θα είναι η Γερμανία, η οποία χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την Αλγερία με 2-1, χάρις στα γκολ των Σίρλε στο 92ο λεπτό και του Εζίλ στο 119΄.Για τους Αλγερινούς μείωσε ο Τζαμπού στις καθυστερήσεις της παράτασης (121΄).
  • Η Γερμανία χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την Αλγερία με 2-1 και να περάσει στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Αντίπαλος των Πάντσερ, στο μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Μαρακανά του Ρίο (19:00), θα είναι η Γαλλία, η οποία νωρίτερα επικράτησε με 2-0 της Νιγηρίας και πήρε το εισιτήριο για τους «8».  Δείτε το αφιέρωμα του sports.sansimera.gr. 
  • Στο Campionato με τη φανέλα της Ελλάς Βερόνα θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο διεθνής Έλληνας ακραίος επιθετικός, υπέγραψε για τρία χρόνια. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος σε συμπαίκτες του στην Εθνική, αλλά και σε εκπροσώπους του Τύπου στη Βραζιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπολόνια δέχτηκε το 1,3 εκατ. ευρώ και παρά το γεγονός ότι ο Ντομένικο Μαϊέτα αρνήθηκε να πάει ως αντάλλαγμα στην ομάδα της Serie Β, αυτό δεν χάλασε τη μεταγραφή.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου