Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2014

  • Το ζήτημα της επαναπρόσληψης ή του διορισμού υπαλλήλων που διεκδίκησαν δικαστικώς και κέρδισαν με αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων την τοποθέτησή τους στο Δημόσιο, αλλά έχει καταργηθεί η προς κάλυψη οργανική θέση, επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή.
  • Συνάντηση θα έχουν στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. Στην ατζέντα της συνάντηση θα βρεθούν θέματα που σχετίζονται με την τρόικα, αλλά και το θέμα που έχει ανακύψει με το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».
  • Ο πρόεδρος της Νομικής Θεόδωρος Φορτσάκης και ο καθηγητής Παιδιατρικής Γεώργιος Χρούσος θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή.
  • Συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό οργανώνεται σήμερα, Παρασκευή, στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «Χημικά – Σκουριές – Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!».
  • Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, με έναν κρατούμενο νεκρό και έναν ακόμη τραυματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δύο κρατούμενους επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι ένας συγκρατούμενός τους στο ίδιο κελί.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε στο Αφγανιστάν το πρωί της Παρασκευής για συνομιλίες με τους δύο προεδρικούς υποψήφιους ώστε να επιλυθεί η κρίση με το αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Κέρι θα συναντηθεί με τους Ασράφ Γκανί και Αμπντάλα Αμπντάλα, που δηλώνουν και οι δύο νικητές των προεδρικών εκλογών.
  • Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων οκτώ μικρά παιδιά, από την ανατροπή και την πτώση σε λίμνη ενός σχολικού λεωφορείου στην επαρχία Χουνάν της νότιας Κίνας. Το λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά ανατράπηκε ενώ περνούσε από έναν αγροτικό ορεινό δρόμο κοντά στην απομακρυσμένη πόλη Ξιανγκτάν.
  • Τους 90 φτάνει ο αριθμός των νεκρών από τις συνεχιζόμενες επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα ενώ οι ρουκέτες από τις παλαιστινιακές περιοχές πέφτουν βροχή. Πρώτη επίθεση με ρουκέτες και από το νότιο Λίβανο, πιθανότατα από τη Χεζμπολάχ. Πρόθυμη να διαμεσολαβήσει δηλώνει η Ουάσινγκτον, ενώ το Ισραήλ όχι μόνο δεν δείχνει να μιλά για εκεχειρία αλλά και εγείρει συνεχώς την απειλή χερσαίων επιχειρήσεων.
  • Η Βρετανία ίσως φύγει με «άδεια τα χέρια» όταν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιράσουν τις σημαντικότερες θέσεις της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα εξαιτίας της σφοδρής αντίθεσής της στην υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φαβορί η Φεντερίκα Μογκερίνι για τη θέση της υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ, τα ισχυρά ονόματα για τη θέση του προέδρου.
  • Πολλές χιλιάδες Πορτογάλοι κατέβηκαν την Πέμπτη στους δρόμους της Λισαβόνας κατά της πολιτικής λιτότητας που έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των μισθών τους και να απαιτήσουν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Οικονομία

  • Η ανακοίνωση του πορτογαλικού ομίλου Espirito Santo Financial Group ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στις πληρωμές ορισμένων βραχυπρόθεσμων τίτλων χρέους που εκδόθηκαν από τη μητρική Espirito Santo International, αναζωπύρωσε τους φόβους για το εύθραυστο της ανάκαμψης στην ευρωπεριφέρεια.
  • Οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στα ισχύοντα για την κύρηξη και υλοποίηση απεργίας θα βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση με την τρόικα την Παρασκευή το μεσημέρι. Εν τω μεταξύ η αντιπολίτευση, αλλά και το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη πάρει θέση μάχης. «Θα σταθούμε απέναντι σε αλλαγές στην εργατική νομοθεσία», ξεκαθαρίζει το ΠΑΣΟΚ.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επαίνεσε εκ νέου την Ισπανία την Πέμπτη, διότι προώθησε δημοσιονομικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Στην ετήσια αξιολόγηση του για την πορεία της τέταρτης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης το ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι η Ισπανία έχει «κάνει στροφή» και ότι έχει βγει από την οικονομική κρίση, την οποία είχε προκαλέσει η φούσκα των ακινήτων το 2008.

Αθλητισμός

  • Μετά τον περσινό δανεισμό, παίκτης του Παναθηναϊκού με ελεύθερη μεταγραφή θα πρέπει να θεωρείται ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης αμυντικός ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης τον Παναθηναϊκό, ότι βρήκε τη λύση με την Ντιναμό Μόσχας και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα για να πέσουν οι υπογραφές σε νέο διετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι».
  • Συνέντευξη στο Αγιορείτικο Βήμα παραχώρησε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Καραγκούνης με τον «Τυπάρα» να μιλάει για την πίστη του στον Θεό, την επίσκεψη στο Άγιο Όρος και φυσικά την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την πρόκριση στους «16».
  • «Κανονιέρης» θα είναι από εδώ και πέρα ο Αλέξις Σάντσες, αφού ο 25χρονος Χιλιανός ανακοινώθηκε από την Άρσεναλ. Η μεταγραφή, σύμφωνα με Μέσα της Αγγλίας, κόστισε 38 εκατομμύρια ευρώ και ο παίκτης υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου