Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2014

  • Στην Ρόδο θα βρεθεί την Κυριακή ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, όπου θα διανυκτερεύσει πριν αναχωρήσει την επομένη για τη Βραζιλία που είναι ο τελικός του προορισμός. Θα τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
  • Να προχωρήσουν άμεσα στην οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους καλεί τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων το υπουργείο Παιδείας, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών. Αργός ο ρυθμός υποβολής εξαιτίας της ασάφειας στον αριθμό των μετεγγραφών.
  • Παραμένει σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, συνεχίζοντας τις έρευνες μετά το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες. Ορισμένες μαρτυρίες κάνουν λόγο για 38 επιβαίνοντες. Οι 12 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο και στη Σάμο.
  • Συλλαλητήριο πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Χημικά -Σκουριές - Ακτές». Το συλλαλητήριο - συναυλία διαμαρτυρίας συνδιοργανώνουν το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν». Το συλλαλητήριο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Έλαβε αριθμό ΦΕΚ (Α 146 11.07.2014) το ψηφισθέν από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Η ισχύς του νόμου -πλέον- για τη «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας» αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κόσμος

  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε 165 χλμ. ανατολικά της πόλης Ιουάκι της νήσου Χονσού στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS. Εκδόθηκε προειδοποίηση για την πιθανότητα σεισμικών κυμάτων ύψους έως και ένα μέτρο, ενώ δεν υπήρξαν άμεσα πληροφορίες για ενδεχόμενες ανωμαλίες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο δίκτυο NHK.
  • Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε στην Κούβα, στο πλαίσιο περιοδείας στη Λατινική Αμερική με στόχο, όπως έχει δηλώσει, την αναθέρμανση των σχέσεων της χώρας του με παλιούς φίλους από τη σοβιετική εποχή.
  • Αψηφώντας ανοιχτά τις αμερικανικές και διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία και φρένο στις αεροπορικές επιδρομές που κοστίζουν ζωές αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμηνύει ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει έως ότου τερματιστούν οι εκτοξεύσεις ρουκετών. «Καμία διεθνής πίεση δεν θα μας εμποδίσει από το να δράσουμε με όλη μας την ισχύ» δηλώνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ξεπερνούν πλέον τους 100 οι νεκροί στη Γάζα, ανάμεσα τους πολλά παιδιά...
  • Συνταγματική αναθεώρηση -η οποία και θα του επιτρέψει να συγκεντρώσει στα χέρια του περισσότερες εξουσίες- προαναγγέλλει ο Ταγίπ Ερντογάν εφόσον εκλεγεί, ως είναι αναμενόμενο, στην προεδρία της Τουρκίας στις κάλπες του Αυγούστου. «Η παλιά Τουρκία ανήκει στο παρελθόν» είπε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη παραθέτοντας τις προτεραιότητές του έως το 2023 και την 100ή επέτειο της ίδρυσης της σύγχρονης Τουρκίας από τον Κεμάλ.
  • Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να προσφέρουν μόνιμη στέγη σε 100.000 Σύρους για τα επόμενα δύο χρόνια για να ανακουφιστούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής που έχουν υποδεχθεί την πλειονότητα των προσφύγων, τονίζει η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Ταυτόχρονα καταγγέλλει την πρακτική των απωθήσεων από ευρωπαϊκά κράτη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, σημειώνοντας την τραγωδία του Ιανουαρίου στο Φαρμακονήσι.

Οικονομία

  • «Κόκκινα» δάνεια, ρευστότητα και μείωση της γραφειοκρατίας, μέσω της απλοποίησης της αδειοδότησης, ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια με τους επικεφαλής της τρόικας.
  • Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής η ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Μποτόπουλου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του, ο κ. Μποτόπουλος ρωτήθηκε για τον ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον έλεγχο που ασκεί στις τράπεζες, δεχόμενος σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στον εντοπισμό 23 ιστότοπων παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού χωρίς νόμιμη άδεια οδήγησαν αστυνομικές έρευνες. Η παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα αφορούσε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Βραζιλία. Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκαν είκοσι τρεις (23) κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες.

Αθλητισμός

  • Ο Λουίς Σουάρες δεν ανήκει πια στη Λίβερπουλ, καθώς ο Ουρουγουανός επιθετικός υπέγραψε την Παρασκευή πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπαρτσελόνα. Παρά το γεγονός ότι πολλά Μέσα στην Αγγλία τον «έκραξαν», εκείνος θέλησε να φύγει σαν... φίλος από τους «κόκκινους». Έτσι ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο «twitter» μια επιστολή, στην οποία αποθεώνει το σύλλογο του Μέρσεισαϊντ και ευχαριστεί κόσμο και διοίκηση για τη στήριξη τους.
  • Η προπόνηση της Παρασκευής στην Ολλανδία για τον ΠΑΟΚ περιείχε ασκήσεις τακτικής καθώς και δουλειά στην ανάπτυξη της ομάδας αλλά και της αμυντικής λειτουργίας στις στημένες φάσεις, ενώ το απόγευμα δούλεψαν στην οργανωμένη επίθεση.
  • Ο νεοαποκτηθής παίκτης του Ολυμπιακού, Παϊτίμ Κασάμι, μίλησε στην κάμερα του Olympiacos TV, από το Ζέεφελντ που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και πραγματοποιεί την προετοιμασία του εν όψει της νέας σεζόν. Ο Ελβετός τόνισε πως είναι χαρούμενος για το νέο βήμα στην καριέρα του, ενώ τόνισε πως είναι ανυπόμονος να αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα. Τέλος ευχήθηκε να κατακτήσει πολλούς τίτλους με την ομάδα του Πειραιά.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου