Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δεν μαζεύονται 120 υπογραφές για το δημοψήφισμα

Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2014

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την Πέμπτη η πρόταση της ΔΗΜΑΡ

Κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ, η οποία υπογράφεται από 71 βουλευτές. Αύριο Πέμπτη θα κατατεθεί η πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Οι συνολικά τέσσερις προτάσεις μαζί με εκείνες των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και των ανεξάρτητων βουλευτών δεν συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής τον απαιτούμενο αριθμό των 120 υπογραφών βουλευτών, προκειμένου να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητηθεί το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Δεν μαζεύονται 120 υπογραφές για το δημοψήφισμα - Την Πέμπτη η πρόταση της ΔΗΜΑΡ
Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε απόψε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με το ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.
Την πρόταση συνυπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτιζόμενη από 71 βουλευτές.
Αύριο κατατίθεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η αντίστοιχη πρόταση της ΔΗΜΑΡ.
Το κείμενο που θα υπογράφεται από την πλειονότητα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος θα έχει το δικό της σκεπτικό, αλλά θα καταλήγει στην ίδια πρόταση. Δηλαδή δημοψήφισμα με βάση το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.
Μέχρι στιγμής οι τέσσερις ξεχωριστές προτάσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, Ανεξάρτητοι Βουλευτές) υπογράφονται από 115 βουλευτές συνολικά.
Σημειώνεται ότι στη συζήτηση που έγινε απόψε στη Βουλή για τη «μικρή ΔΕΗ» η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει τη δική του πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος κρίνοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα νόθο ερώτημα προς τον ελληνικό λαό.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου