Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2014

  • Σε επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη του παραεμπορίου, της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης συμμετείχε ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Ερμού, αλλά και στην περιοχή της Ακρόπολης.
  • Με σχεδόν 4 ώρες καθυστέρηση αναμένεται στον Πειραιά το «Κρήτη ΙΙ», στο οποίο παρουσιάστηκε βλάβη ενώ έπλεε ανοικτά της Μήλου. Με το πλοίο ταξιδεύουν 597 επιβάτες και 95 άτομα πλήρωμα. Μεταφέρει 117 φορτηγά, 103 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 10 δίκυκλα.
  • Τη διαβεβαίωση ότι η υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί για τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία θα καθοριστεί κατόπιν διαλόγου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή παρείχε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση στο Πρώτο Θερινό Τμήμα της Βουλής του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις, την ψυχική υγεία, την υποβοήθηση αναπαραγωγής, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής.
  • Καθημερινές είναι πλέον οι επιχειρήσεις του Λιμενικού για τη διάσωση μεταναστών που προσεγγίζουν τα παράλια των νησιών από την Τουρκία. Δύο σκάφη του Λιμενικού διέσωσαν 31 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο, ανοικτά της Χίου. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού καλά στην υγεία τους.
  • Δυσκολεύει η εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια, αφού από την ανακοίνωση των βαθμολογιών προκύπτει ότι οι βάσεις θα ανέβουν σε σχολές μεσαίας ζήτησης και θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα στις περιζήτητες σχολές.

Κόσμος

  • Περίπου 500 διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ συνέλαβε η αστυνομία κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας - «κατάληψης» από φοιτητές ενός δρόμου στη χρηματοπιστωκή καρδιά της πόλης.
  • Στο Βερολίνο κάλεσε τους υπουργούς Εξωτερικών Ρωσίας, Ουκρανίας και Γαλλίας ο γερμανός ΥΠΕΞ για να βρεθεί διέξοδος στην ανααζωπυρωθείσα κρίση στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες, όπως επιβεβαίωσε η γερμανική κυβέρνηση. Παράλληλα, οι συγκρούσεις στα ανατολικά συνεχίζονται, με τους φιλορώσους ενόπλους να παίρνουν τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών στο Ντονέτσκ.
  • Ο Νικολά Σαρκοζί τέθηκε και επισήμως υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει μια έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.
  • Πέντε ύποπτοι διακινητές που συνδέονται με το πολύνεκρο ναυάγιο της 3ης Οκτωβρίου στα ανοικτά των ακτών του νησιού Λαμπεντούζα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 366 μετανάστες, συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνέργειας και της παραβίασης των νόμων περί μετανάστευσης, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.
  • Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν στο Βερολίνο την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στην Ουκρανία, μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας και την επανέναρξη των επιχειρήσεων κατά φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία.

Οικονομία

  • Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό.Στην πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής, οι προσκεκλημένοι φορείς εξέφρασαν την ως επί το πλείστον συμφωνία τους με το νομοθέτημα.
  • Ανοδικά ξεκίνησε τον Ιούλιο η Γουόλ Στριτ, ενισχυμένη από τα θετικά στοιχεία για την πορεία του μεταποιητικού τομέα και εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
  • Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την Τρίτη τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2014 με μεγάλη πλειοψηφία –307 ψήφοι υπέρ έναντι 232 κατά. Πρόκειται για μία ανακουφιστική εξέλιξη για τον γάλλο πρόεδρο και την κυβέρνησή του, καθώς το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατάφερε να τιθασεύσει την εσωκομματική αντιπολίτευση. Τα μέτρα της κυβέρνησης είχαν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε σοσιαλιστές βουλευτές.

Αθλητισμός

  • Στην παράταση κρίθηκαν και οι δύο αναμετρήσεις της Τρίτης με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Μουντιάλ, που τώρα «αρχίζει» στα γήπεδα της Βραζιλίας. Έπειτα από ένα δραματικό αγώνα, η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 της Ελβετίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά χάρη στο «χρυσό» τέρμα του Ντι Μαρία στο 118', ενώ οι Ελβετοί είχαν δοκάρι στο 120'. Αντίπαλος της «Αλμπιτσελέστε» αναδείχτηκε το Βέλγιο που στον δεύτερο αγώνα της ημέρας νίκησε 2-1 τις ΗΠΑ με το πρώτο γκολ να μπαίνει στο 93’ της παράτασης, ενώ οι Αμερικανοί μείωσε στο 107'.
  • Η όγδοη ομάδα που συμπλήρωσε το παζλ των προημιτελικών του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το Βέλγιο. Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια που έγιναν ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης, οι «κόκκινοι διάβολοι» με τα γκολ των Ντε Μπράιν στο 92΄ και Λουκάκου στο 105΄ της παράτασης επικράτησαν 2-1 των ΗΠΑ και το ερχόμενο Σάββατο (5/07) θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή στο εθνικό στάδιο της Μπραζίλια. Το γκολ των Αμερικανών πέτυχε ο Γκριν στο 107΄.
  • Το Μουντιάλ για την Ελλάδα τελείωσε και πλέον μπορούν όλοι να στρέψουν το ενδιαφέρον στη Σούπερ Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου (2014-2015). Η εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο «ΔΑΪΣ», έβγαλε ως πρώτο μεγάλο εφετινό ντέρμπι το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική, όπου οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο Καραϊσκάκη τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Στην 8η «στροφή» θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους οι δύο «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και στη 10η ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου