Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2014

  • Την απόφασή του να μην επιτρέψει να υπάρξει «ο διχασμός του παρελθόντος» σε πιθανό δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακό εκφράζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. «Δεν αποκρύβω την απογοήτευση μου για το ότι κατατίθενται θέσεις που δεν διευκολύνουν την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό» λέει. «Σαράντα χρόνια εκκρεμότητας είναι πάρα πολλά» προσθέτει.
  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στα Τέμπη την Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που ενδεχομένως προκληθούν λόγω της επιστροφής εκδρομέων από παραλιακές περιοχές της Λάρισας και της Πιερίας.
  • Με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας απέπλευσε το Σάββατο το πλοίο «Αριάδνη», από Πειραιά για Χίο-Μυτιλήνη, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας.
  • Δύο αστυνομικοί, ένας αστυφύλακας και ειδικός φρουρός, συνελήφθησαν την Παρασκευή στον Πειραιά όταν προσπάθησαν μαζί με συνεργό τους να προβούν σε ανάληψη μετρητών από λογαριασμό θανόντα.
  • «Την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά» αναφέρει σε άρθρο του στον κυριακάτικο Τύπο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κόσμος

  • Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η πλέον αιματηρή σύγκρουση από το 2009 εισήλθε στην 13η ημέρα της με πάνω από 350 νεκρούς. Στη Μέση Ανατολή ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ενώ Μαχμούντ Αμπάς και Χαλέντ Μεσάαλ πρόκειται να συναντηθούν στο Κατάρ.
  • Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει ένα πεντάχρονο παιδί από το Λίβανο, καθηγούμενο από τη φωνή ενός ενήλικα, να χτυπά άγρια με ξύλο και στη συνέχεια με τα πόδια και τα χέρια ένα μεγαλύτερο αγόρι που πιθανώς είναι πρόσφυγας από τη Συρία. Οι αρχές του Λιβάνου έχουν διατάξει τη διενέργεια έρευνας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και εξετάζεται εάν η φωνή του ενήλικα που ακούγεται ανήκει στον πατέρα του πεντάχρονου. Δείτε το βίντεο...
  • Μία οβίδα πέφτει σχεδόν κάθε 30 δευτερόλεπτα στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς απαντά με βροχή ρουκετών και ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει. Περισσότεροι από 40 οι νεκροί στη Γάζα το Σάββατο (ανάμεσά τους και πολλά παιδιά), δύο στρατιώτες και ένας πολίτης νεκροί στο Ισραήλ.
  • Λαθρέμποροι σκότωσαν το Σάββατο 15 αιγύπτιους συνοριοφύλακες κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Ουάντι αλ-Γκαντίντ που βρίσκεται στα σύνορα Σουδάν - Λιβύης.
  • Εξοργισμένη δηλώνει η Ολλανδία, χώρα καταγωγής πολλών από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία, από τις πληροφορίες που θέλουν τους αυτονομιστές να κακομεταχειρίζονται τις σορούς των επιβατών του αεροπλάνου. Ο ολλανδός πρωθυπουργός είπε ότι ο Πούτιν έχει μια τελευταία ευκαιρία να δείξει ότι επιθυμεί σοβαρά να βοηθήσει στην έρευνα.

Οικονομία

  • Ανοιχτά προβλέπεται να μείνουν τα καταστήματα την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, λόγω των εκπτώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Ωστόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.
  • Από τον επόμενο μήνα ξεκινά η μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος για συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Πρόκειται για 1.146.089 άτομα σε σύνολο περίπου 2,7 εκατ. συνταξιούχων. «Ολοκληρώνουμε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος και παύει η ταλαιπωρία των συνταξιούχων σε ταμεία και εφορίες» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
  • Νομοθετική λύση που θα ανοίξει το δρόμο για ρυθμίσεις με γρήγορες διαδικασίες σε «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων θα φέρει τον Αύγουστο στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, θα προβλέπονται τρεις διαφορετικές διαδικασίες διευθετήσεων, ανάλογα με το μέγεθος της υπερδανεισμένης εταιρείας.

Αθλητισμός

  • Με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Μπόγιαν Κρκιτς, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Gallega». Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Γαλικίας, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε την πρόταση των Ερυθρολεύκων και πλέον το μόνο που απομένει είναι η επιβεβαίωση από την πλευρά του Ολυμπιακού.
  • Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Περιστερίου, ο Ατρόμητος κέρδισε την Καλλιθέα με σκορ 3-0, εν όψει της προετοιμασίας του για τα προκριματικά του Europa League.
  • Την πόρτα της εξόδου από τη Ρεάλ Μαδρίτης «κοιτάζει» ο Ίκερ Κασίγιας, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Confidencial», το οποίο αναπαραγάγουν στην Αγγλία, ο Ισπανός πορτιέρο θέλει να «σπάσει» το συμβόλαιο του με την Μαδριλένικη ομάδα για να υπογράψει με την Άρσεναλ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου