Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Πρεμιέρα με Τσιριτσάντσουλες για το 5ο Φεστιβάλ Δάφνης

Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2014


«Και είμαστε ακόμα εδώ… και αυτό το καλοκαίρι», είναι το σύνθημα των μελών του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δάφνης «Κ. Βάρναλης» του δήμου Ήλιδας, που διοργανώνουν για πέμπτη χρονιά το Φεστιβάλ Δάφνης.
Το Φεστιβάλ έχει γίνει πλέον θεσμός και η πρεμιέρα του 5ου Φεστιβάλ έγινε με «το δεξί» και τη θεατρική παράσταση «Τραγεδία ονομασμένη Ιφιγένεια» του Πέτρου Καρσαΐτη από τις Τσιριτσάντσουλες, που τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους το Φεστιβάλ.
Το έργο παρουσιάστηκε στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Δάφνης και ήταν μια κωμωδία της πρώιμης επτανησιακής λαϊκής θεατρικής παράδοσης που ακροβατεί ανάμεσα στον λυρισμό της Κρητικής λογοτεχνίας της αναγέννησης και τη χρήση των τεχνικών της commedia dell’arte, με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της δασκάλας μας Κίττυς Αρσένη (1935 – 2013).

Θερμό χειροκρότημα
Οι ηθοποιοί, Χριστίνα Χριστοδούλου, Κώστας Σκύλος,  Ντίνα Μαυρίδου, Ελισσαίος Βλάχος, Κωνσταντίνος Πουλής και Μαρίνος Μουζάκης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Το κοινό ταξίδεψε με τον ελληνικό στρατό και αρχηγό του τον Αγαμέμνονα στον Εύριπο για να εκστρατεύσει εναντίον της Τροίας, προκειμένου να εκδικηθεί για την αρπαγή της ωραίας Ελένης από τον Πάρη. Και ενώ έρχεται ο χρησμός για τη θυσία της Ιφιγένειας, το κοινό παρακολούθησε τελικά σε αυτό το έργο την Ιφιγένεια να σώζεται και να προετοιμάζεται για το γάμο της με τον Αχιλλέα, ενώ το έργο έκλεισε με τρεις σκηνές-φάρσες που περιέγραφαν τις ετοιμασίες των βασιλικών γάμων.
Το κοινό μπήκε δωρεάν και παρακολούθησε την παράσταση, στο τέλος όμως προσέφεραν όλοι ότι ήθελαν στο καπέλο των τσίρι!

Οι εκδηλώσεις
Οι δραστηριότητες του 5ου Φεστιβάλ Δάφνης θα συνετιστούν την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιουλίου, οπότε και έχει πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στη Σπάρτη, το Γύθειο και την Αρεόπολη.
Για το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ έχει προγραμματιστεί βραδιά παραδοσιακών χορών.
Το Σάββατο 26 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί στο δημοτικό σχολείο της Δάφνης, από τις 8 έως τις 9:30 το βράδυ, μάθημα ζωγραφικής με δάσκαλο τον υπεύθυνο τμημάτων ζωγραφικής της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρίστο Χάσα και από τις 9:30 το βράδυ έως τις 11:30 θα πραγματοποιηθεί παράσταση καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Φώτη και Χρήστου Πλέσσα.
Την Κυριακή 3 Αυγούστου από τις 8 έως τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μάθημα φωτογραφίας με την Παρασκευή Μουστάκα, επιμελήτρια των εκθέσεων φωτογραφίας, και από τις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει Μίνι- Ολυμπιάδα με τους Sakito και Richi με πολλά παιχνίδια.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στις αίθουσες του σχολείου θα φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας, λαογραφικού υλικού και βιβλίου, ενώ θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία και θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση για την ιστορία της ελιάς και ένα αφιέρωμα στα 40 χρόνια από το θάνατο του Κ. Βάρναλη.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου