Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2014

  • Σε ισχύ έχει τεθεί το θερινό πρόγραμμα των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΑΣΑ στα δρομολόγια του μετρό, προαστιακού, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ στην πλειοψηφία τους, με εξαίρεση το αεροδρόμιο και τις παραλιακές περιοχές, θα είναι μειωμένα.
  • Ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση και τις επικρίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον της καταλόγισε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παύσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.
  • Την έντονη αντίδραση της πλευράς του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 κατά 14,7 δισ. ευρώ, καθώς και αναφορές της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στη φράση «λεφτά υπάρχουν».
  • Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λόφο Περάνθης Άρτας. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, προσπαθώντας να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε στο δάσος που βρίσκεται γύρω από την πόλη, στη θέση Περάνθη, σε κοντινή απόσταση από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας. Σε ύφεση βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καταθήκη στην Ερμιόνη.

Κόσμος

  • Με ζητήματα εμπορίου ψηλά στην ατζέντα και συνοδευόμενη από πολυπληθή επιχειρηματική αντιπροσωπεία έφτασε η Άνγκελα Μέρκελ στην Κίνα για την έβδομη επίσκεψή της μετά την ανάληψη της γερμανικής καγκελαρίας το 2005. Την Κυριακή επισκέπτεται την πόλη Τσενγντού και θα τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κεπιάνγκ και τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.
  • Περισσότεροι από 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συντονισμένων επιθέσεων από ενόπλους σε αστυνομικά τμήματα και στρατιώτες στη δυτική Ουγκάντα. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν ότι οι επιθέσεις προκλήθηκαν από μία διαμάχη ανάμεσα σε αντίπαλες εθνοτικές ομάδες.
  • Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η «καλύτερη ηγέτις της Ευρώπης» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στη διάρκεια επίσκεψής της στο Βερολίνο και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσουν και οι ΗΠΑ γυναίκα πρόεδρο, χωρίς ωστόσο και πάλι να επιβεβαιώσει εάν θα διεκδικήσει το αξίωμα.
  • Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ζήτησε να πραγματοποιηθεί μια ανεξάρτητη, διεθνής έρευνα για την απαγωγή και το φόνο του 16χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χουντέιρ από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Η γερμανική κυβέρνηση απαίτησε εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον για τις επαφές της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) με Γερμανό, εργαζόμενο στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών (BND), ο οποίος συνελήφθη με την υποψία ότι ήταν διπλός πράκτορας που δρούσε υπέρ των Αμερικανών.

Οικονομία

  • Ως ακόμη ένα βήμα στην πορεία της σταθεροποίησης της κυπριακής οικονομίας και ειδικότερα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, την απόφαση του οίκου Fitch να αναβαθμίσει τη μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας σε CC και CCC, από το καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (RD), καθώς και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση των δύο τραπεζών σε C, από RD.
  • Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να επιταχυνθεί το 2015, παρότι η δυναμική της θα μπορούσε να είναι ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η ίδια επισήμανε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών θα πρέπει να συνοδευτεί από επενδύσεις.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει τα επιτόκιά της πολύ χαμηλά για μια πολύ μακρά χρονική περίοδο ώστε να εξασφαλίσει τη νομισματική σταθερότητα, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει επίσης να εργασθούν για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Μπενουά Κερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Αθλητισμός

  • Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Ματιέ Ντοσεβί για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος εξτρέμ πέρασε ήδη από ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις και τη Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην Πλατεία Αλεξάνδρας για να υπογράψει συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».
  • Μπορεί η Κολομβία να αποκλείστηκε από τον προημιτελικό του Μουντιάλ, όμως οι Κολομβιανοί νιώθουν περήφανοι για αυτή την ομάδα που κατέκτησε την καλύτερη της θέση σε Μουντιάλ. Αυτό φρόντισαν να το δείξουν στην επιστροφή της ομάδας τους από την Βραζιλία, όπου τους περίμενε υποδοχή... ηρώων, αφού οι δρόμοι της Μπογκοτά γέμισαν με χιλιάδες κόσμου που αποθέωνε τους παίκτες το Χοσέ Πέκερμαν για την πορεία τους στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.
  • Νέα συμβόλαια με τον Ολυμπιακό υπέγραψαν οι Δημήτρης Σιόβας και Ανδρέας Σάμαρης, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου