Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2014

  • Βραχυκύκλωμα προκαλεί στην κυβέρνηση η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συλλογή 120 υπογραφών προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ». Αν και από το προεδρείο της Βουλής εκφράστηκαν σκέψεις περί άθροισης των υπογραφών στις διαφορετικές προτάσεις και εισήγηση περί σύγκλησης της Ολομέλειας, το Μαξίμου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «η Ολομέλεια θα ανοίξει, όπως προβλέπεται τον Οκτώβριο».
  • Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα θερμόμετρα σήμερα, Τρίτη, θα δείξουν έως και 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα πιο δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Τετάρτη οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να καταγραφούν και 40αρια.
  • Με σκληρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ', το οποίο οδεύει προς ονομαστική ψηφοφορία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τη ζωή υπαλλήλων και κρατουμένων των καταστημάτων κράτησης θεσμοθετώντας καταστήματα κράτησης Γ' τύπου ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση εγείρει έντονες αντιδράσεις και βλέπει ανατροπή του Διεθνούς Δικαίου.
  • Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε, είκοσι λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Βαλτετσίου 31 στα Εξάρχεια, πολύ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
  • Με τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές θα συναντηθεί την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Το πρωί της Δευτέρας σχολικοί φύλακες που έχουν απολυθεί και καθηγητές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο.

Κόσμος

  • Οι αρχές της Ιαπωνίας συνέστησαν στους κατοίκους των νότιων νησιών χώρας να είναι στη μέγιστη εγρήγορση νωρίς την Τρίτη καθώς πλησιάζει στην περιοχή τους ο ισχυρός τυφώνας Νεογκούρι. Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ οι συστάσεις για προληπτική εγκατάλειψη σπιτιών αφορούν συνολικά 500.000 άτομα.
  • Την έντονη ανησυχία των ΗΠΑ για το εκλογικό αδιέξοδο στο Αφγανιστάν εξέφρασε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, προειδοποιώντας πως «κάθε απόπειρα κατάληψης της εξουσίας με εκτός νόμου μέσα θα στοιχίσει στη χώρα την υποστήριξη της Ουάσινγκτον». Η καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές εμφανίζει τον Ασράφ Γκάνι να προπορεύεται, αλλά ο ανθυποψήφιός του Αμπντάλα Αμπντάλα απορρίπτει τα προσωρινά αποτελέσματα ως «πραξικόπημα» και καταγγέλλει πως το αποτέλεσμα έχει νοθευτεί.
  • Ταραγμένη νύχτα πέρασαν οι νότιες περιοχές του Ισραήλ, με την ισραηλινή αεροπορία να πλήττει 50 θέσεις της Χαμάς στη Γάζα ενώ η βροχή ρουκετών από τα παλαιστινιακά εδάφη προς τις ισραηλινές περιοχές συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα. Το Ισραήλ εγείρει, μέσω διαρροών στα ΜΜΕ, το ενδεχόμενο να γίνουν προετοιμασίες ακόμη και για χερσαία επιχειρήση ενώ καλεί 1.500 εφέδρους.
  • Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται στο επίκεντρο νέας έρευνας που συνδέεται με τις κοστολογήσεις των δαπανών για την προεκλογική του εκστρατεία το 2012, με τη Δικαιοσύνη να καλείται να αποφανθεί εάν ήταν νόμιμη η απόφαση να αναλάβει να πληρώσει το κόμμα του τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον υποψήφιο για υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου δαπανών.
  • Ο πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ασράφ Γκάνι προηγείται στις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή. Ωστόσο, παραδεχόμενη νοθεία η επιτροπή προειδοποίησε πως δεν μπορεί να ανακηρυχθεί σε αυτή τη φάση νικητής καθώς εκατομμύρια ψηφοδέλτια επανακαταμετρώνται. Δεν αναγνωρίζει τα προσωρινά αποτελέσματα ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας Αμπντουλά Αμπντουλά.

Οικονομία

  • Τρόπους για να καλυφθεί το κενό του που δημιουργούν στον Προϋπολογισμό οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια εξετάζει η κυβέρνηση. Στόχος είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι για τον Προϋπολογισμό του 2014 να τηρηθούν οπωσδήποτε χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ήδη επιβαρυμένες κατηγορίες του πληθυσμού.
  • Τις αποφάσεις για τους επενδυτές που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) θα λάβει σήμερα Τρίτη  το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).  
  • Ζητήματα σχετικά με τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών (SRM), η επανεξέταση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» της ΕΕ, η φορολόγηση των τόκων καταθέσεων και η ατζέντα της ιταλικής προεδρίας θα εξετασθούν σήμερα Τρίτη στη συνεδρίαση  του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αθλητισμός

  • Tέσσερις αγώνες απέμειναν για να περάσει στην Ιστορία το Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο πρώτος απ΄αυτούς, είναι ο ημιτελικός, ανάμεσα στην Βραζιλία και την Γερμανία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τρίτη (23:00) στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή, τον Μεξικανό, Μάρκο Ροντρίγκες.
  • Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΔΣ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού το έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο να δίνει το «παρών» και να τονίζει ότι μέρος των δαπανών θα καλυφθούν από κεφάλαια την ΠΑΕ, ώστε στις αρχές του 2015 να ξεκινήσουν τα έργα.
  • Διπλό χτύπημα από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Δευτέρας. Οι Ερυθρόλευκοι αρχικά ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ντελβίν Εντινγκά από τη Μονακό (πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός από τους Μονεγάσκους) και λίγα λεπτά αργότερα την υπογραφή της συνεργασίας τους με τον Ματιέ Ντοσεβί. Για κανέναν από τους δυο δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες (χρόνια συμβολαίου και ετήσιες απολαβές).
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου