Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2014

  • Σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλου και του νέου υπουργού Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελη. Η συνάντηση πραγματοποιείται εν όψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
  • Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες/ απολύσεις, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.
  • Με τους εισηγητές των κομμάτων και σε υψηλούς τόνους άνοιξε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι αργά απόψε και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την ψήφισή του. Σειρά τροπολογιών κατατέθηκαν αργά το βράδυ.
  • Να θέσει σε νέες βάσεις την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε ο Γ. Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του σε συζήτηση που διοργανώθηκε από το Δίκτυο της Αννας Διαμαντοπούλου το απόγευμα της Τρίτης.

Κόσμος

  • Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να βάζουν τους ανθρώπους πάνω από τα σύνορα τονίζει η Διεθνής Αμνηστία κατακεραυνώνοντας την Ένωση για τις μεταναστευτικές πολιτικές της που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές και τα δικαιώματα των προσφύγων. Στη νέα της έκθεση με τίτλο «Το ανθρώπινο κόστος της Ευρώπης Φρούριο» η Αμνηστία καταγγέλλει εκ νέου τις παράνομες «απωθήσεις» και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
  • Αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ καθώς η Χαμάς εξαπέλυε τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ομοβροντία ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος -ισχυριζόμενη ότι τα πυρά της έφτασαν ακόμη και μέχρι τη Χάιφα στο βορρά. Άνοιξαν τα καταφύγια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, όπου επίκειται κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών που έχουν προκαλέσει 17 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
  • Με τις ριπές ανέμου να φθάνουν έως και τα 216 χλμ την ώρα «χτύπησε» ο τυφώνας Νεογκούνι το νησιωτικό σύμπλεγμα Οκινάουα στην Ιαπωνία. Η κυκλοφορία έχει παραλύσει, σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από δρόμους σχεδόν έρημους και τεράστια κύματα να εισβάλουν στη στεριά. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο.
  • Η Ιρανή δημοσιογράφος και μπλόγκερ Μαρζιέχ Ρασουλί καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και 50 μαστιγώσεις με την κατηγορία της διασποράς αντικυβερνητικής προπαγάνδας, όπως δήλωσαν πηγές από το περιβάλλον της δημοσιογράφου. Η δημοσιογράφος έχει οδηγηθεί στη φυλακή Εβίν, βόρεια της Τεχεράνης.
  • Ανδριάντας του Μαχάτμα Γκάντι, της εμβληματικής μορφής των αγώνων για πολιτικά και ατομικά δικαιώματα στην Ινδία που πρωταγωνίστησε επίσης στην πάλη για την ανεξαρτησία της χώρας του από την τότε Βρετανική αυτοκρατορία, πρόκειται να ανεγερθεί στην Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο.

Οικονομία

  • Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα συναντηθεί την Τεταρτη, το απόγευμα στο υπουργείο, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση τα οκτώ επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη Β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.
  • Επικαλούμενος απαντήσεις της Κομισιόν στον πρώην ευρωβουλευτή του Ν.Χουντή, καθώς και σχετικές αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου που δικαιώνουν τη ΔΕΗ αναφορικά με την ενδεχόμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στον λιγνίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για κυβερνητικά ψέματα στο θέμα της μικρής ΔΕΗ. «Προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα για την ελληνική κυβέρνηση», σχετικά με τον ισχυρισμό της ότι η πώληση του 30% της ΔΕΗ αποτελεί υποχρέωση της χώρας απέναντι στην Κομισιόν, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αθλητισμός

  • Τα... φρένα της Γερμανίας έσπασαν στον αποψινό απολαυστικό... μονόλογο της κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με τη διοργανώτρια του Μουντιάλ Βραζιλία, την οποία και συνέτριψε με 7-1. Ωστόσο, το τελικό σκορ δεν ήταν και το ευρύτερο στην Ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, καθώς στην πρώτη θέση βρίσκεται το επιβλητικό 10-1 της Ουγγαρίας επί του Ελ Σαλβαδόρ στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το 9-0 της Ουγγαρίας επί της Ν. Κορέας και της Γιουγκοσλαβίας απέναντι στο Ζαίρ.
  • Mε δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες ο Νταβίντ Λουίς, προσπαθώντας να απολογηθεί για το 7-1 από τη Γερμανία.Από την άλλη πλευρά ο Σκολάρι ανέλαβε την ευθύνη του διασυρμού....
  • Ο ξένος Τύπος υποδέχθηκε τον διασυρμό της Βραζιλίας και την επίδειξη δύναμης της Γερμανίας με ποικίλους τρόπους.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου