Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Στον Κορυδαλλό ο Μαζιώτης - δήλωσε επαγγελματίας... επαναστάτης

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μετήχθη το απόγευμα του Σαββάτου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ο Νίκος Μαζιώτης.
Εκεί νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης.
Τη μεταφορά του από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στο νοσοκομείο των φυλακών ζήτησε ο ίδιος και το αίτημά του έγινε δεκτό.
Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί στον «Ευαγγελισμό» εξέφρασαν την άποψη ότι ο Μαζιώτης πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις ημέρες ακόμη, εκείνος επέμεινε.
Ετσι, υπέβαλε το σχετικό αίτημα με υπεύθυνη δήλωση, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του, όπως δήλωσε ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, του δόθηκε αγωγή από τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού» για 15 ημέρες και σε περίπου τρεις εβδομάδες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης της υγείας του.
Ο Μαζιώτης μεταφέρθηκε αρχικά στο Εφετείο προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μαζιώτης είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω παρέλευσης του 18μηνου προφυλάκισης και παραβίασε τους περιοριστικούς όρους μεσούσης της δίκης με αποτέλεσμα η απόφαση να εκδοθεί ερήμην του.

«Επάγγελμα: επαναστάτης»
Τον Νίκο Μαζιώτη επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο 27ος Τακτικός Ανακριτής, από τον οποίο ο συλληφθείς ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.
Σε ερώτηση του ανακριτή, ο Μαζιώτης δήλωσε ότι το επάγγελμά του είναι «επαναστάτης», ενώ αρνήθηκε να αναφέρει ακόμη και το όνομά του.
Από νωρίς έξω από τον «Ευαγγελισμό» είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στον συλληφθέντα.

Οι έρευνες
Εν τω μεταξύ, μετά τις έρευνες στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου όπου εντοπίστηκε το σπίτι του Μαζιώτη, το πρωί του Σαββάτου νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έχουν εντοπιστεί δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, μία περούκα και ένα πιστόλι.
Η Αντιτρομοκρατική έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον εντοπισμό των συνεργών του Μαζιώτη και για τον λόγο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν το «δεξί χέρι» του Μαζιώτη εις βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μετά από εισαγγελική διάταξη, την οποία η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε από την Παρασκευή, στη δημοσιότητα δόθηκε και το όνομα του καταζητούμενου.
Πρόκειται για τον 35χρονο Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις ληστείες τραπεζών στην Ακράτα Αχαΐας και στα Μέθανα, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη.
Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άγνωστους δράστες, συνεργούς του Μαζιώτη, που προέρχονται από τις ληστείες στις τράπεζες.
Παράλληλα, για δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο κρησφύγετο του Μαζιώτη στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν φορτιστές και τροφοδοτικά που παραπέμπουν σε παρουσία laptop -το οποίο όμως δεν βρέθηκε.
Επίσης, σε σπίτι συγγενικού προσώπου του Γ. Πετρακάκου στη Φθιώτιδα όπου πραγματοποιήθηκε έρευνα, βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πιστόλι.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου