Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Διακόπτουμε την εκεχειρία και ξεκινάμε επιθέσεις λέει ο Ποροσένκο

Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2014

Τον δρόμο της επίθεσης δείχνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας ως «απάντηση στους τρομοκράτες, τους μαχητές και τους επιδρομείς».Πηγή: ANA
Ουκρανία: Διακόπτουμε την εκεχειρία και ξεκινάμε επιθέσεις λέει ο Ποροσένκο
Τη διακοπή της εκεχειρίας ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και την επανέναρξη των επιχειρήσεων εναντίον των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία. 
Η ανακοίνωσε έγινε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, λίγες μόνο ώρες μετά τη λήξη της μονομερούς εκεχειρίας που είχε ο ίδιος κηρύξει.
«Θα εξαπολύσουμε επιθέσεις και θα ελευθερώσουμε τα εδάφη μας. Η απόφαση να μην παραταθεί η εκεχειρία αποτελεί την απάντησή μας στους τρομοκράτες, τους μαχητές και τους επιδρομείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τους αντάρτες ότι παραβίασαν επανειλημμένως την εκεχειρία, ενώ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αναφέρεται ότι 27 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τις 20 Ιουνίου οπότε και κηρύχθηκε η ανακωχή.

Το ιστορικό μιας εύθραυστης ανακωχής
Νωρίτερα, η Ουκρανία και η Ρωσία είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν για να επιτύχουν παράταση της εκεχειρίας, με στόχο να τηρηθεί αυτή και από τις δύο πλευρές -τόσο από τις ουκρανικές δυνάμεις, όσο και από τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της γαλλικής προεδρίας.
Η ίδια ανακοίνωση τόνιζε ότι οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την επίτευξη αποτελεσματικών συνοριακών ελέγχων.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Η εκεχειρία, την οποία κήρυξε μονομερώς το Κίεβο πριν από δέκα ημέρες, αναμενόταν να διαρκέσει μία εβδομάδα. Στη συνέχεια έγινε δεκτή από τους αντάρτες, όμως παραβιάστηκε πολλές φορές με σποραδικές μάχες. Την Παρασκευή παρατάθηκε κατά 72 ώρες.
Ετσι, η εκεχειρία παρέμενε σε ισχύ μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου