Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Η Ελένη Καλμούκου έλαβε την άδεια δικηγορίας και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2014

Του Δημήτρη Τσάκα

ELENAKI  BAR NY 1
Η Ελένη Καλμούκου κρατώντας την επίσημη πιστοποίηση δίπλα στην σημαία της Νέας Υόρκης
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελένη Καλμούκου, κόρη του επί 33 χρόνια συνεργάτη του «Εθνικού Κήρυκα» Θεοδώρου και της Αγγελικής Καλμούκου, έλαβε την Τετάρτη 16 Ιουλίου την άδεια εξασκήσεως δικηγορίας και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η θεσμική συνέντευξη και η τελετή της ορκωμοσίας έγιναν στην πρωτεύουσα της Νέας Υόρκης, το Aλμπανι. Ορκίστηκαν συνολικά 150 άτομα αμφοτέρων των φύλων. Η Ελένη, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο των ορκισθέντων, ήταν το μόνο Ελληνόπουλο.
Η Ελένη Καλμούκου έλαβε πριν από εφτά χρόνια την άδεια εξασκήσεως δικηγορίας στη Μασαχουσέτη και εργάζεται κατά τα τελευταία εξίμισι χρόνια για Νομική Υπηρεσία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Η απόκτηση της άδειας της Νέας Υόρκης ήταν ένα από τα όνειρά της, το οποίο εκπληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη, όπως γράψαμε και στη στήλη «Πρακτορικά», καθότι της δίνεται η δυνατότητα να δικηγορήσει και στη μεγάλη πόλη της Νέας Υόρκης την οποία αγαπά ιδιαίτερα.
ELENAKI BAR NY 3Η Ελένη Καλμούκου έκανε τις βασικές της σπουδές στους κλάδους της Ψυχολογίας και των Νομικών Επιστημών στο κολέγιο Wheaton της Μασαχουσέτης, από το οποίο απεφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Suffolk της Βοστώνης. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για υποθέσεις Ποινικού Δικαίου.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελένη Καλμούκου μετά την τελετή της ορκωμοσίας της, είπε: «σας ευχαριστώ πολύ για το τηλεφώνημα και τις ευχές σας, είναι πραγματικά μία πολύ χαρούμενη ημέρα για μένα και τους αγαπημένους μου γονείς, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό μου στη διάρκεια των σπουδών μου και στέκονται δίπλα μου και σήμερα και στηρίζουν τις επιλογές μου με όλη τους την καρδιά». Τόνισε, πως «η μόρφωση και η παιδεία για τους γονείς μου ήταν πάντοτε προτεραιότητά τους για μένα και τώρα φυσικά που μεγάλωσα καταλαβαίνω τα λόγια τους και βέβαια συμφωνώ μαζί τους». Πρόσθεσε, πως «από μικρό παιδί που ήμουν πάντοτε έβλεπα τους γονείς μου με ένα βιβλίο στο χέρι, ενώ μου έλεγαν πως η μόρφωση θα είναι το κλειδί που θα ανοίξει όλες τις πόρτες στη ζωή μου και κανείς δεν θα μπορεί να μου το αφαιρέσει».
ELENAKI BAR NY 4Είπε επίσης, πως «ευχαριστώ τον Θεό που βοήθησε κι ένα ακόμα μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα, διότι από τότε που ήμουν φοιτήτρια στο Suffolk ήθελα να περάσω πρώτα το Bar της Μασαχουσέτης και έπειτα να αποκτήσω και την άδεια της Νέας Υόρκης, ώστε να μπορώ να εργάζομαι ως δικηγόρος και στις δύο αυτές πολιτείες που αγαπώ πολύ».
Οταν την ρωτήσαμε τι είναι ο Ελληνισμός για εκείνη, απάντησε πως «ο Ελληνισμός είναι η ψυχή και ο νους ολόκληρου του κόσμου. Είναι εκπληκτικός ο Ελληνικός Πολιτισμός, είναι παγκόσμιος, οικουμενικός που λέγει ο μπαμπάς μου -κι έχει δίκιο- διότι δεν είναι μόνο δικός μας, των Ελλήνων εννοώ, ανήκει σε όλο τον κόσμο, μα πάνω απ’ όλα είναι ο δικός μου πολιτισμός, για τον οποίον αισθάνομαι πολύ υπερήφανη».
ELENAKI BAR NY 2Οταν την ρωτήσαμε για την Ελλάδα είπε, πως «την Ελλάδα την λατρεύω, είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου» και πρόσθεσε «λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να πάω φέτος γιατί δεν μου το επιτρέπει το πρόγραμμά μου».
Ανέφερε ακόμη, ότι «θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αντώνη Η. Διαματάρη, ο οποίος μου τηλεφώνησε από την Ελλάδα λίγη ώρα μετά που ορκίστηκα, την κ. Βέτα Διαματάρη, εσάς κ. Τσάκα, και όλους από την οικογένεια του ‘Ε.Κ.’ που μου έστειλαν τις ευχές τους από τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα και αντεύχομαι σε όλους ό,τι επιθυμούν να εκπληρωθεί. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ όλους πολύ»
Πηγή: εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου