Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ο ομογενής Νικ Κύργιος απέκλεισε τον Ναδάλ στο Γουίμπλεντον

Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2014

Τένις Κύργιος Νίκος
Ο χαρισματικός αυτός τενίστας, με το σερβίς του και τα παντοδύναμα groundstrokes, υποχρέωσε το Ράφαελ Ναδάλ σε μια ακόμη οδυνηρή ήττα στο χόρτο, τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας παλικαρίσια και πανάξια πρόκριση στους «8» καλύτερους του Wimbledon Championships!ΛΟΝΔΙΝΟ. Θαρραλέος, θρασύτατος και νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου τένις, Νικ Κύργιος, έβγαλε εκτός συνέχειας στο Wimbledon το Νο1 του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ!!! Ο 19χρονος ομογενής Ελληνοαυστραλός, με σερβίς εκτός πραγματικότητας και τσαγανό που τσάκιζε κόκαλα, ανάγκασε το σπουδαίο Ισπανό να υποκλιθεί στο τεράστιο ταλέντο του!!!
Μόλις στην πρώτη του παρουσία στο κυρίως ταμπλό του Λονδρέζικου Grand Slam και αγωνιζόμενος με wild card, το Νο144 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποίησε την καλύτερή εμφάνιση της καριέρας του, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά και έφτασε στην απίστευτη νίκη με 7-6(5), 5-7, 7-6(5), 6-3 επί του Νο1 του κόσμου, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα του Ισπανού για τρίτο τίτλο στο Wimbledon και 15ο Major στην τροπαιοθήκη του!
Κάνοντας πράγματα και θάματα στο κεντρικό court, τόσο απ’ τη γραμμή του σερβίς (37 άσοι!), όσο και από τη baseline με τα θεόρατα χτυπήματά του, ο Κύργιος στρίμωξε πολύ άσχημα τον Ναδάλ ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο σερβίς του αντιπάλου του, παρουσιάζοντας χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης, όπως για παράδειγμα στα tie breaks του 1ου και του 2ου σετ.
Παρά τα 19 του χρόνια και την απειρία του από τέτοια ματς και διοργανώσεις, ο Ελληνοαυστραλός έδειξε απίστευτη πυγμή, ατσάλινα νεύρα, τρομερή ψυχική και πνευματική αντοχή, αγωνιστικό τσαμπουκά και όλα αυτά τον έφεραν στην πρώτη του 8άδα σε Major τουρνουά!
Παράλληλα, ο Κύργιος έγινε ο πρώτος 19χρονος που κερδίζει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης σε Grand Slam, μετά τον Ράφαελ Ναδάλ το 2005 στο Γαλλικό Οπεν, όταν είχε κερδίσει τον Φέντερερ στην πορεία του προς τον πρώτο του τίτλο στο Παρίσι.
Πλέον, ο Κύργιος καλείται να αποκαταστήσει τη σωματική του κατάσταση και να παρουσιαστεί έτοιμος για το μεγάλο ματς με τον Μίλος Ράονιτς το απόγευμα της Τετάρτης (12.00 ώρα Νέας Υόρκης) στο Court 1 του All England Club.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει σε έναν απίστευτο πόντο που έβγαλε ο Νικ Κύργιος με μαγικό χτύπημα κάτω απ’τα πόδια, αφήνοντας άγαλμα το Ράφαελ Ναδάλ!
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου