Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Το σκοτάδι της ΔΕΗ, η Αννα και η καρικατούρα του Μιχάλη, ο Αντώνης στον κόσμο του παραμυθιού

 Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2014

Από τη σειρά "ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ"
Του Θεόδωρου Καλμούκου
Μεγάλη ΔΕΗ, μικρή ΔΕΗ, σε λίγο η ΔΕΗ θα είναι κι αυτή στα αζήτητα και στα «δοσμένα» όσο-όσο όπως και τόσα άλλα αγαθά συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών, των μαρίνων και των αεροδρομίων. Βάλτε τώρα που γυρίζει για να μη μείνει τίποτα στα χέρια του κυρίαρχου λαού -αμίμητε Ανδρέα! – αλλά να περάσουν όλα σε άλλες κυριότητες. Χάσαμε και την Αλέκα του σφυροδρέπανου η οποία επί καθημερινής βάσεως τριγυρνούσε σαν την άδικη κατάρα κι έκανε δηλώσεις και παραδηλώσεις για τη …λαϊκή κυριαρχία και άλλα παρόμοια ουτοπικά και φαιδρά και γελούσαμε και λίγο.
Ευτυχώς που υπάρχει ο Αλέξης και κάνει τον αγώνα εκ μέρους του λαού και φωνάζει δυνατά «αναγκαία η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου» τονίζοντας πως είναι «Εθνικής σημασίας το θέμα της ΔΕΗ». Απορώ πού ζει ο Αλέξης και δείχνει σαν να βλέπει για πρώτη φορά τα Σαμαρικά και Βενιζελικά ξεπουλήματα της δύσμοιρης της Ελλάδος! Βροντοφωνάζουν Αλέξ’μ πάρε κόσμε όσο-όσο η πατρίδα «στο σφυρί».
Ευτυχώς που υπάρχει και η Ολγα, Αδέλφια μου Ελληνες, και προτάσσει τα στήθη της και το δυναμικό της λόγο και φωνάζει πως «οι απεργίες στη ΔΕΗ μπορεί να βλάψουν τον τουρισμό». Μπράβο της Ολγας, σωστά μιλά.
Αυτή είναι είδηση βαρβάτη που λέμε πως τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης θα επισκεφθεί τον Κάρολο για να ζητήσει «την παρέμβασή του για το θέμα του δημοψηφίσματος στο θέμα της ΔΕΗ, ενώ θα καταγγείλει και την τακτική της κυβέρνησης ως αντισυνταγματική». Αλήθεια περιμένει ο Αλέξης κάτι ουσιαστικό από τον Κάρολο; Μα δεν έχει καταλάβει το παίγνιο του κυκλώματος;
Μέσα στο σκοτάδι της ΔΕΗ βρέθηκε κι ο Μπουτάρης μ’ ένα φακό στο χέρι να ψάχνει στις άκρες του Ποταμιού το σκουλαρίκι του και να λέγει δυνατά προς εαυτόν πως «το Ποτάμι με εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα». Μακάρι το Ποτάμι να μην τα κάνει θάλασσα.
Χάρηκα τόσο πολύ, Αδέλφια μου Ελληνες, βλέποντας τον Αντώνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο να παρουσιάζει τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να βροντοφωνάζει πως «τα καταφέραμε με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού», ενώ είχε από πίσω του τον Χρύσανθο να χειροκροτεί και να χαμογελά με αυτάρκεια κάτω από το παχύ μουστάκι του.
Ο Αντώνης, ο Χρύσανθος, ο Βαγγέλης και η λοιπή κομπανία της κομματοκρατίας καλά περνά, αλίμονο στους χτυπημένους και καθημαγμένους ανθρώπους οι οποίοι ξεροσταλιάζουν στις γραμμές στα συσσίτια του Ιερώνυμου που κάνει ο άνθρωπος τόσα πολλά ήσυχα και αθόρυβα για τον χειμαζόμενο λαό.
Η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας και πάλαι ποτέ τηλεοπτικός ντελάλης των αθλητικών Αννα Καραμανλή -συνωνυμία απλή με τον Κώστα- κατακεραύνωσε τον Μιχάλη όταν σχολίασε στο twitter της «μια χαρά υπουργός ο Χρυσοχοΐδης ελέω… καρικατούρας». Να σας θυμίσω, Αδέλφια μου Ελληνες, ότι ο Μιχάλης όντας υπουργός Υποδομών είπε αλήθεια μεγάλη, πως, «το ΠΑΣΟΚ είναι καρικατούρα». Μπράβο η Αννα σουτ που έδωσε στον Μιχάλη! Και σ’ άλλα με το καλό.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου