Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η τραγωδία της Εθνικής, ο Μιχάλης και η καρικατούρα, ο Μπουτάρης και τα βραχιόλια

Από τη σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"
Του Θεόδωρου Καλμούκου

Μικρό ήταν δυστυχώς το θαύμα της Εθνικής ποδοσφαίρου και που έσβησε και χάθηκε κάπου εκεί στης Κόστα Ρίκα τα νερά, αλλά παρέμεινε η ικανοποίηση πως τα παιδιά της Εθνικής προσπάθησαν, αγωνίστηκαν, αλλά στάθηκαν άτυχα. Δεν πειράζει την επόμενη φορά. Αυτή η φράση και η ευχή «την άλλη φορά» έχει δυναμισμό και ελπίδα μέσα της γιατί εδώ που τα λέμε «χωρίς χαρά μπορεί να ζει κανείς, χωρίς ελπίδα όχι».
Το ερώτημα άραγε πόση ελπίδα μπορεί να δώσει η σημερινός κυβερνητικός συνεταιρισμός Νέας Δημοπρασίας ΧΑΣΟΚ στον καθηλωμένο και καθημαγμένο ελληνικό λαό δύσκολα μπορεί να απαντηθεί, διότι η μεγάλη έλλειψη φαίνεται να είναι η ειλικρίνεια. Εχουν πει τόσες πολλές φορές οι κυβερνώντες φράσεις, εξαγγελίες, συνθήματα του είδους πως «βγαίνουμε από την κρίση», «φως στην άκρη του τούνελ», «μπήκαμε στην ανάπτυξη», «τα δύσκολα πέρασαν» σε σημείο που και αυτές ακόμα οι λέξεις έχουν χάσει το περιεχόμενό τους, διότι το ζητούμενο δεν είναι τα λόγια ούτε τα παυσίλυπα, αλλά οι πράξεις, η πραγματικότητα, κι εδώ ακριβώς είναι το μεγάλο έλλειμμα, ο λιμός της πράξης κι αυτό τον γνωρίζει ο κόσμος. Ολα τα άλλα τα ακούει βερεσέ που λένε και στο Μπουντρούμ της Τουρκίας.
Ο Μιχάλης, Αδέλφια μου Ελληνες, έριξε βόλι δυνατό επί της κεφαλής του Βαγγέλη σαν είπε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μια καρικατούρα χωρίς προοδευτική ταυτότητα» και μάλιστα τόνισε πως «δεν πρέπει να είναι παρακολούθημα κάποιας άλλης πολιτικής δύναμης ή συμπλήρωμα σε κυβέρνηση αλλά πρέπει να καταστεί αυτοδύναμο πολιτικό κόμμα, διεκδικώντας τη θέση που του αρμόζει στο πολιτικό φάσμα της χώρας». Φαίνεται ότι ο Μιχάλης των Υποδομών, των Μεταφορών και των Δικτύων, δεν θέλει να καταλάβει ότι ο λαός κατάταξε το ΠΑΣΟΚ στο βάθος του ΧΑΣΟΚ του πέντε, οπότε βγήκαν στη μέση οι Ελιές και τα Κουκούτσια μήπως και αποτρέψουν τον ολοκληρωτικό του όλεθρο, απλά πράγματα. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνά κι ο ίδιος ότι με την καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ υπουργεύει σήμερα στο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όπως και η συντρόφισσα Φώφη αναπληρωτεύει στα στρατά και στα κανόνια. Μπαμ!
Ο Μιχάλης, Αδέλφια μου Ελληνες, ορέγεται τον θρόνο του Βαγγέλη, ξεκάθαρα πράγματα, και μάρτυς μου ο Μπουτάρης με τα βραχιόλια στο δεξί του χέρι και το σκουλαρίκι εις το ους του, ήτοι στο αυτί του.
Ο Μιχάλης χρυσώνει τη φθίση του ΧΑΣΟΚ με τη ρουκέτα που πέταξε και μάλιστα με έμφαση πως «είμαστε η παράταξη του ριζοσπαστικού κέντρου, η προοδευτική Δημοκρατική παράταξη, η προοδευτική Αριστερά, που έχει μάθει να κάνει αλλαγές με κριτήριο το ριζοσπαστικό μέτρο, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη». Σιγά ρε Μιχάλη όνειρα βλέπεις καλοκαιριάτικα ή σου ξεφεύγουν και λες τέτοια πράγματα;
Και πριν πάρει ανασαιμιά ο Μιχάλης, έριξε ρουκέτα αντίστασης ο Βαγγέλης, λέγοντας πως «είναι γελοία η συζήτηση περί ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ». Στο τέλος αυτοί όλοι, Αδέλφια μου Ελληνες, θα φαγωθούν μεταξύ τους και να το θυμάστε!
Εφτασε επί τέλους έπειτα από πολυήμερο ταξίδι οδικώς ο Μανόλης Γλέζος 92 Μαϊων στο Ευρωκοινοβούλιο για να συμβάλλει κι αυτός στη σωτηρία της Ελλάδος. Πάει τελείωσε και ο μύθος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με φαγοπότια και φιλοφρονήσεις, με δεξιώσεις, με πλαστικά χαμόγελα είτε λόγω υποκρισίας, είτε λόγω μπότοξ, αμφότερα δε είναι στοιχεία παρέμβασης στην αλήθεια ψυχών και σωμάτων.
Αυτή κι αν δεν ήταν είδηση, Αδέλφια μου Ελληνες, πως «υπό κράτηση τέθηκε ο Νικολά Σαρκοζί για σκάνδαλο διαφθοράς και συγκεκριμένα για την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής». Σκεφθείτε τι θα γινόταν αν συλλαμβανόταν ένας πρωθυπουργός της Ελλάδας για παρόμοιο θέμα! Τότε θαρρώ θα ήταν το ξεκίνημα της Νέας Ελλάδας. Μέχρι τότε θα διοικούν Νέα Δημοπρασία και ΧΑΣΟΚ με τα όλα τους.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου