Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Υποδοχή νικητών για τους διεθνείς

Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2014

Ελλάδα υποδοχή Εθνικής
«Πνιγμένος» στις αγκαλιές και τα μπράβο ο Γιώργος Καραγκούνης και οι άλλοι Ελληνες διεθνείς που έφτασαν χθες στην Αθήνα από την Βραζιλία. Εκατοντάδες φίλαθλοι υποδέχθηκαν ως νικητές τους διεθνείς που επέστρεψαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
 Ούτε οι ίδιοι οι Ελληνες διεθνείς δεν περίμεναν αυτήν την υποδοχή από τους Ελληνες φιλάθλους. Η εκ των 16 κορυφαίων ομάδων του Κόσμου, Εθνική Ελλάδας έφτασε χθες το απόγευμα -μέσω Φρανκφούρτης- στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εκεί τους περίμεναν πάνω από 200 άτομα. Στιγμές 2004 έζησαν οι διεθνείς του Φερνάντο Σάντος που αν και κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι δεν αρνήθηκαν δηλώσεις, αυτόγραφα, κουβεντούλα με τους φιλάθλους.
Ο Κονέ φωτογραφήθηκε με πολλούς φιλάθλους της Εθνικής που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο στην υποδοχή. Τέλος, εξέφρασε την στήριξή του στον Φάνη Γκέκα, ο οποίος αποθεώθηκε από τους Ελληνες που βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σ’ αυτήν ακρβώς τη στήριξη αναφέρθηκε και ο διεθνής επιθετικός στις δηλώσεις του… «Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή αυτή. Και για εμένα αυτή η υποδοχή είναι ακόμη πιο σημαντικό αυτό που ζω εδώ», ήταν τα λόγια του…

Ο Κονέ φωτογραφήθηκε με πολλούς φιλάθλους της Εθνικής που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο στην υποδοχή.
«Ηταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Ευχαριστούμε όλους τους Ελληνες που ήταν στο πλευρό μας… Μας μένει ότι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και ο κόσμος το αναγνώρισε», τόνισε ο Παναγιώτης Κονέ.
«Είναι απίστευτο το συναίσθημα αυτό. Θα υπάρχει συνέχεια στην Εθνική», ανέφερε ο Γιάννης Φετφατζίδης σε σύντομη δήλωσή του, την στιγμή που ο Ανδρέας Σάμαρης δήλωσε ευλογημένος όπως κάθε παίκτης που αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Ο Γιώργος Σαμαράς ανέφερε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ειλικρινά δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ενα γκολ ήταν…», τόνισε και εξέφρασε στην ελπίδα του οι Ελληνες φίλαθλοι να δώσουν ένα δυναμικό παρών στο γήπεδο σε δύο μήνες στην έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016.
Στη συνέχεια μίλησε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος είπε: «Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν στον κόσμο πολύ μεγάλη χαρά. Εύχομαι να συνεχιστούν οι επιτυχίες. Τα παιδιά πέτυχαν το στόχο τους. Τώρα βλέπουμε τα προκριματικά του επόμενου Euro».
Τους διεθνείς υποδέχτηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδριανός, που με τη σειρά του τόνισε: «Σήμερα είναι η μέρα των διεθνών. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως όλοι οι Ελληνες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας το προπονητικό κέντρο, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι δεδομένο και θα το δρομολογήσουμε».



Εθνική: 7,7 εκατομμύρια ευρώ από τον αποκλεισμό της
Μπορεί η Εθνική Ελλάδας για ένα πέναλτι να μην προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του Μουντιαλ, όμως η ΕΠΟ «έσβησε» την πίκρα της σε 7 εκατομμύρια ευρώ.
Με τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δόθηκε στην Εθνική το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της εγκατάστασής στη Βραζιλία. Επιπλέον θα πάρει μπόνους πρόκρισης «16» κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, το οποίο ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς φτάνει στο συνολικό κέρδος των 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων ή 7,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Αν η Εθνική περνούσε την Κόστα Ρίκα και προκρινόταν στους «8» το μπόνους που προβλέπεται από την FIFA ανέρχεται σε 14 εκατομμύρια δολάρια (10.250.000 ευρώ).
Η ομάδα που θα κατακτήσει την τέταρτη θέση θα λάβει το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων (14.650.000 ευρώ), ενώ το τρόπαιο για την τρίτη θέση προβλέπεται στα 22 εκατομμύρια δολάρια (16.100.000).
Η φιναλίστ της διοργάνωσης θα λάβει 25 εκατομμύρια δολάρια (18.300.000 ευρώ). Η πρωταθλήτρια, τέλος, θα αμειφθεί με το ποσό των 35 εκατομμυρίων δολαρίων (25.600.000 ευρώ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της FIFA υπάρχει αύξηση της τάξης του 37% στα χρηματικά μπόνους σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής το 2010.


«Καρφιά» Σάντος για εγωιστές παίκτες
Ο Φερνάντο Σάντος αποχώρησε με πολλά… νεύρα από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός όχι μόνο αναχώρησε κατευθείαν από τα… αποδυτήρια του γηπέδου στο Ρεσίφε για την Λισαβόνα μετά το τέλος του αγώνα με την Κόστα Ρίκα χωρίς να παρευρεθεί στο αποχαιρετιστήριο δείπνο των διεθνών, αλλά έκανε και δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του, αφήνοντας αιχμές για την αγωνιστική συμπεριφορά ορισμένων παικτών στην αναμέτρηση με τους Κεντροαμερικάνους.
«Η ομάδα είχε καρδιά, αλλά λίγο μυαλό στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Η φυσική κούραση στοίχισε στην ομάδα για να γράψει ιστορία. Νομίζω ότι δεν είχαμε την φρεσκάδα για να νικήσουμε σ’ αυτό το παιχνίδι», είπε αρχικά ο Σάντος στην «Radio Noticias» ενώ στη συνέχεια, άφησε σαφή υποννοούμενα, πως ορισμένοι παίκτες, τους οποίους δεν κατονόμασε, έβαλαν την προσωπική τους διάκριση πάνω από το συμφέρον της ομάδας.
«Υπήρχαν δυο – τρεις ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρονταν περισσότερο στο να γίνουν οι πρωταγωνιστές και να πετύχουν ένα ιστορικό γκολ. Τους απασχολούσε περισσότερο να πετύχουν το γκολ της Ελλάδας απ’ ό,τι να κυκλοφορήσει η μπάλα και αυτό οδήγησε σε αρκετά λάθη, σε αρκετές απώλειες μπάλας», είπε ο Σάντος.
Σίγουρα τα λόγια αυτά του Σάντος θα προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια!
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου