Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2014

  • Εκστρατεία ενημέρωσης, μετά την ψήφιση της ρύθμισης για τη συνέχιση του προγράμματος της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, ξεκινά το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να πεισθούν να συμμετέχουν σε αυτό οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ.
  • Σταματά την ερχόμενη Παρασκευή το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (δακτύλιος) στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι την ανακοίνωση των μέτρων για την περίοδο 2014-2015.
  • Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Κάτω Καρέα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε γρήγορα διαστάσεις και καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.
  • Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ κατατέθηκαν οι πρώτες προτάσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν 71 βουλευτές, την προτάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων 14, την πρόταση των Ανεξάρτητων Βουλευτών επίσης 14 και την πρόταση της ΧΑ 16 βουλευτές. Την Πέμπτη η πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

Κόσμος

  • Οι επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα και οι ρουκέτες της Χαμάς στο Ισραήλ συνεχίζονται, με τον αριθμό των πληγμάτων να πολλαπλασιάζεται όσο περνούν οι ημέρες. Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την νέα κρίση, «στην κόψη του ξυραφιού» βλέπει την περιοχή ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.
  • Τα τέσσερα παιδιά του και άλλους δύο ενήλικες σκότωσε άνδρας στο Χιούστον του Τέξας, μέχρι να παραδοθεί μετά από τρίωρη «πολιορκία» στην αστυνομία. Η μεγαλύτερη του κόρη, που τραυματίστηκε σοβαρά, είχε καταφέρει να ειδοποιήσει την αστυνομία, αποτρέποντας τον πατέρα της από το να πάει και στο σπίτι των παππούδων της με σκοπό, όπως φαίνεται, να συνεχίσει το έργο του.
  • Υπό την απειλή του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού η γαλλική κυβέρνηση εισηγείται μέτρα που περιλαμβάνουν την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων προκειμένου να εμποδίσει κατοίκους της χώρας να φύγουν και ενταχθούν στη γραμμή της μάχης με τους ισλαμιστές στη Συρία και το Ιράκ.
  • Η μετριοπαθής, υποστηριζόμενη από τη Δύση, συριακή αντιπολίτευση εξέλεξε νέο πρόεδρο της τον Χάντι αλ Μπάχρα, επικεφαλής διαπραγματευτή στις συνομιλίες της Γενεύης, έπειτα από τριήμερο συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.
  • Ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη, αντιαεροπορικές σειρήνες σε μεγάλες ισραηλινές πόλεις και αεροπορικές επιδρομές με δεκάδες νεκρούς στη Γάζα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε εντολή στον στρατό «να εντείνει κι άλλο τις επιθέσεις κατά της Χαμάς», αλλά δεν ανακοίνωσε χερσαία επιχείρηση. Νέες ρουκέτες εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι. Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες, μεταξύ τους γυναικόπαιδα.

Οικονομία

  • Εντολή σε διεθνείς τράπεζες για 3ετή ομολογιακή έκδοση «αναφοράς» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο έδωσε η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε, σήμερα, Τετάρτη, για την έκδοση του ομολόγου ύψους έως 3 δισ. ευρώ και η τιμολόγησή του αναμένεται να γίνει την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο αναμένεται να κινηθεί κοντά στο 3%-3,5%.
  • Μαραθώνια ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Σαμαρά, Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών, του υπουργού Ανάπτυξης, καθώς και εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Επί τάπητος ο τραπεζικός δανεισμός, τα «κόκκινα δάνεια» και η ρευστότητα στην αγορά.
  • Την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα γίνει αποδεκτό το αίτημα των επιμελητηρίων για τη μείωση του ΦΠΑ στο 18% εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κ.Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι χωρίς μείωση φορολογικών συντελεστών και σταθερό πλαίσιο επενδύσεις δεν έρχονται. Το πλεόνασμα «δεν μπορεί να είναι στηρίζεται σε οριζόντια μέτρα και φοροεπιδρομές» τόνισε ακόμη, ενώ φόβους εξέφρασε για τράπεζες, Ταμεία, αλλά και νέα μέτρα.

Αθλητισμός

  • Η παρέμβαση της Νιγηριανής κυβέρνησης στις αποφάσεις της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας παραβίασε τη νομοθεσία της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIFA), η οποία προχώρησε σε αποβολή της αφρικανικής χώρας
  • Η Αργεντινή επικράτησε στα πέναλτι με 4-2 της Ολλανδίας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, την ερχόμενη Κυριακή στις 22:00 στο Μαρακανά, απέναντι στην Γερμανία, όπου θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της. Οι Οράνιε και η Αλμπισελέστε δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους ούτε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ούτε στην παράταση με το σκορ να μένει στο 0-0. Έτσι, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι με τον Ρομέρο να αποκρούει τις εκτελέσεις των Φλαρ και Σνάιντερ, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό έπειτα από 24 χρόνια.
  • Ευχαριστημένος με την εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με την Άρκα Γκντίνια, ήταν ο Γιάννης Αναστασίου στην κάμερα της Nova. Ο προπονητής των «πράσινων» μίλησε για την την ενέργεια που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μέτριο πρώτο ημίχρονο.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου