Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

NEA - EΠΙΚΑΙΡOTHTA, Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2014

Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών στο Μελίσσι Κορινθίας, λίγο πριν από το Ξυλόκαστρο. Για λόγους προστασίας των διερχόμενων αυτοκινήτων, περιπολικό της αστυνομίας ρυθμίζει εκ περιτροπής την κυκλοφορία.

  • Οι τουρίστες-καταναλωτές έχουν δικαιώματα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα βασικά δικαιώματά τους όταν ταξιδεύουν με πλοίο.
  • «Μην αφήσεις τίποτα στην παραλία παρά μόνο τις πατημασιές σου» είναι το κεντρικό μήνυμα των φυλλαδίων που θα μοιράσει Το Ποτάμι το Σαββατοκύριακο στις παραλίες της Αττικής. Το ίδιο το φυλλάδιο μετατρέπεται σε αυτοσχέδιο τασάκι.
  • Την ελπίδα η νέα Κομισιόν «να μην ανακυκλώσει πολιτικά στην Ευρώπη το 'Μεγάλο Συνασπισμό' της Γερμανίας» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Ρώμη σε εκδήλωση της «Άλλης Ευρώπης». Ελπίζω ότι δεν θα συνεχίσει το καταστροφικό έργο της Επιτροπής Μπαρόζο, που δεν υπηρετούσε την Ευρώπη και τους πολίτες της, αλλά το νεοφιλελεύθερο δόγμα της κυρίας Μέρκελ, συνέχισε.
  • Στο Μαρούσι, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική το κρησφύγετο του Ν.Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στη διάρκεια συμπλοκής στο Μοναστηράκι. Σε διπλανή πολυκατοικία διέμενε ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που αποστρατεύθηκε πρόσφατα και είχε αστυνομική προστασία.

Κόσμος

  • Τρομοκρατημένοι οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να προστατευθούν από τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ. Την ώρα που η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να βρει λύση, η Γάζα μετρά νεκρούς και καταστροφές: περισσότεροι από 285 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και το 70% του παλαιστινιακού θύλακα έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Συνάντηση Αμπάς-Φαμπιούς στην Αίγυπτο. Μειώνει τη διπλωματική του παρουσία στην Τουρκία το Ισραήλ. Στη Μέση Ανατολή ο ΓΓ του ΟΗΕ.
  • Φιλορώσοι αυτονομιστές που ελέγχουν την ζώνη της συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία, εμπόδισαν με πυροβολισμούς μία ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο σημείο.
  • Η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δόθηκε ρωσική βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας για την εκτόξευση του πυραύλου εδάφους-αέρος SA-11 που πιθανώς κατέρριψε την πτήση MH17, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ μετά την υιοθέτηση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που καλεί στη διεξαγωγή διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας. Εμπειρογνώμονες από τον ΟΑΣΕ και το Κίεβο έφτασαν στο σημείο, αλλά αποχώρησαν, καθώς φιλορώσοι αυτονομιστές έριξαν προειδοποιητικές βολές.
  • Αξιόπιστη διεθνή έρευνα για την τραγωδία με το μαλαισιανό Boeing ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος από περιοχή που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές. Ωστόσο, απέφυγε να εκτοξεύσει συγκεκριμένες κατηγορίες, λέγοντας: «Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα». Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η τραγωδία αποτελεί «καμπανάκι» για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι «η βία και οι συγκρούσεις οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες».
  • O δημοσιογράφος Αϊμάν Μοϊελντίν ήταν στη Γάζα για λογαριασμό του NBC όταν οι ισραηλινοί πραγματοποίησαν επιχείρηση το 2009. Ήταν επίσης εκεί στις αεροπορικές επιδρομές του 2012, αλλά και την περασμένη Τετάρτη στις αεροπορικές επιθέσεις που διέταξε ο Νετανιάχου. Απουσίαζε όμως στην κάλυψη της χερσαίας επιχείρησης. Γιατί συνέβη αυτό; Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Οικονομία

  • Την αποπληρωμή των δανείων τους σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρού ατυχήματος μπορούν να εξασφαλίσουν οι δανειολήπτες μέσω μιας απλής ασφάλισης ζωής μειούμενου κεφαλαίου.
  • Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έθεσε υπό τον άμεσο έλεγχό της το τοπικό υποκατάστημα της FBME Bank, καθώς υπήρξαν καταγγελίες από τις ΗΠΑ ότι η τανζανική αυτή τράπεζα ενδέχεται να εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος.
  • Σημάδια βελτίωσης σε μακροοικονομικό επίπεδο παρουσιάζει η οικονομία, ενώ δείχνει να ανακτά σταδιακά την εμπιστοσύνη των αγορών, αν και η αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και οι γεωπολιτικές εξελίξεις φρενάρουν ελαφρώς την άνοδο σημαντικών δεικτών, επισημαίνει το ΚΕΠΕ. Επαναλαμβάνοντας ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2014, τονίζει τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, «πολλές εκ των οποίων καθυστερούν σημαντικά».

Αθλητισμός

  • Η αποβολή της Νιγηρίας από το διεθνές ποδόσφαιρο ήρθη την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η FIFA. Η αφρικανική χώρα είχε αποβληθεί, νωρίτερα αυτό το μήνα, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις της FIFA, λόγω κυβερνητικής παρέμβασης στις υποθέσεις της εθνικής ομοσπονδίας.
  • Την ήττα με 2-1 από τη Τσβόλε γνώρισε ο ΠΑΟΚ, στο τρίτο φιλικό ματς προετοιμασίας που πραγματοποίησε επί ολλανδικού εδάφους. Ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο 45' με τον Σπυρόπουλο, ωστόσο στο β' μέρος και έχοντας ο Άγγελος Αναστασιάδης πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές, οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την ήττα με ανατροπή χάρη σε δύο γκολ από στημένες φάσεις (50', 64').
  • Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης είναι ο 3ος Έλληνας που εντάσσει στο ρόστερ της η Ελλάς Βερόνα. Μετά τοπν Βαγγέλη Μόρα που βρισκόταν ήδη στις τάξεις της ομάδας και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που προστέθηκε πρόσφατα, ο Ταχτσίδης συμφώνησε να επιστρέψει στην ομάδα, αφού έχει αγωνιστεί σε αυτή και στο παρελθόν.
  • Πηγή: Σαν Σημερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου