Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2014

  • Στις εξελίξεις στο Ιράκ, τη Μέση Ανατολή, αλλά και την κατάσταση στην Ουκρανία, με τις «παράπλευρες απώλειες» από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις και τα ρωσικά αντίμετρα, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιθώριο του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
  • Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν και φέτος το νησί της Τήνου για να τιμήσουν τη μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στο λιμάνι του νησιού κατέπλευσαν πλοία του πολεμικού ναυτικού, με την ευκαιρία και της επετείου από τη βύθιση της «Έλλης».
  • Εκατοντάδες προσκυνητές ανταποκρίθηκαν και φέτος στη πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για να τιμήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα. Η πατριαρχική θεία λειτουργία πραγμαγματοποιείται για πέμπτηξ συνεχή φορά.
  • Τους 41 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος τον Δεκαπενταύγουστο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει ελαφρώς το Σάββατο από τα Δυτικά και τα Βόρεια. Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα έχει υποχωρήσει γύρω στους 35 βαθμούς και η διαφορά σε σχέση με τις μέρες του καύσωνα θα είναι πλέον αισθητή.
  • Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε νησιά και περιοχές της Πελοποννήσου εξέδωσε για το Σάββατο 16 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κόσμος

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θεωρήσει οποιαδήποτε μονομερή ρωσική ενέργεια στην Ουκρανία ως «κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», προειδοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Ως προς το φλέγον θέμα των κυρώσεων η ΕΕ θεωρεί ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή τους εξακολουθούν να συντρέχουν.
  • Το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα, που ελέγχεται από τη Χαμάς, κατηγόρησε την Παρασκευή το Ισραήλ ότι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ εναντίον οικιών ανατολικά της πόλης Χαν Γιουνίς παραβιάζοντας την εκεχειρία. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε γνώση «κανενός τέτοιου επεισοδίου».
  • Ένα βήμα πριν από το κάνει ευθέως λόγο για ρωσική «εισβολή» στην ανατολική Ουκρανία σταμάτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι τη νύχτα πέρασαν τα σύνορα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα. Το Κίεβο υποστηρίζει ότι το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε μέρος της φάλαγγας των ρωσικών σταρτιωτικών οχημάτων.
  • Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλωσόρισαν την απόφαση μεμονωμένων κρατών-μελών να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα των Κούρδων του Ιράκ για έκτακτη παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού προκειμένου να αντιμετωπίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
  • Οι Αρχές του Φέργκιουσον στο Μιζούρι αποκάλυψαν την Παρασκευή το όνομα του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο αφροαμερικανό έφηβο, το περασμένο Σάββατο, προκαλώντας πολυήμερο κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και ταραχών.

Οικονομία

  • Σχέδιο «πυρόσβεσης» για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε 6 έως 8 δόσεις θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Παράλληλα, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το υπουργείο Οικονομικών καταστρώνει σχέδιο για μία «λάιτ» εκδοχή του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αναμορφώνει τις αντικειμενικές αξίες.
  • Στις 33.951 φθάνει ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία, από την 1η Ιουλίου του 2012 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013. Οι περισσότεροι είτε ήταν Αυστραλοί υπήκοοι, είτε είχαν βίζα μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό, περίπου 9.000 άνθρωποι, πήγαν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και αρκετοί από αυτούς ψάχνουν τρόπο για να αλλάξουν τη βίζα και να παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα.
  • Αύξηση κατά 26,3% κατέγραψε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Intralot, το πρώτο εξάμηνο του 2014 και ανήλθε στα 905,5 εκατ. ευρώ έναντι 717,2 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 24,1 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της premier league, μια σεζόν αρχίζει με τα προγνωστικά μοιρασμένα ανάμεσα σε πέντε ομάδες, απόλυτα ικανές να κατακτήσουν για τον τίτλο. Ετσι οι μπουκμέικερ ανέλαβαν να ανακηρύξουν μόνοι τους το απόλυτο φαβορί κι αυτό είναι η Τσέλσι! Εφτά ματς διεξάγονται το Σάβατο με Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ να παίζουν εντός. Αναλυτικά το πρόγραμμα...
  • Ο Λουίς Σουάρες προπονήθηκε σήμερα για πρώτη φορά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα, την επομένη της μερικής άρσης του τετράμηνου αποκλεισμού του από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS). Το CAS διατήρησε την ποινή αποκλεισμού του από τα επίσημα παιχνίδια, ωστόσο επέτρεψε στον Ουρουγουανό στράικερ να προπονείται και να αγωνίζεται στα φιλικά των «μπλαουγκράνα».
  • Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Αλεχάντρο Αλφάρο, καθώς συμφώνησε σε όλα με τους «πράσινους». Οι δύο πλευρές τα βρήκαν για τη συνεργασία τους και απομένει η αποστολή εγγράφων για να ολοκληρωθούν και τυπικά της μεταγραφής. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται στην Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου