Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2014

  • Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή, ημέρα επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου, μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.
  • Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την Κυριακή 17 Αυγούστου εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η ΓΓ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια.
  • Στη σύλληψη του 75χρονου πατέρα του θύματος στο Άστρος Κυνουρίας, προχώρησαν, το Σάββατο οι Αρχές. Η σορός ενός 39χρονου βρέθηκε απανθρακωμένη σε Ι.Χ. μέσα στην κοίτη του ξεροπόταμου Τάνου. Οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν διαφορές για τα περιουσιακά στοιχεία.
  • Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή του Νέου Ερινεού της Αιγιαλείας.
  • Με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι αερομοντελισμού άγνωστοι επιχείρησαν να περάσουν κινητά τηλέφωνα στις Φυλακές της Λάρισας, αλλά η ενέργεια τους έγινε αντιληπτή από την εξωτερική φρουρά των φυλακών.

Κόσμος

  • Οι φόβοι για την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα οδηγούν την Κένυα να κλείσει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από την Γουινέα, τη Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει ότι η Κένυα διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» από τον Έμπολα καθώς είναι μεγάλος διαμετακομιστικός κόμβος.
  • Συνάντηση θα έχουν την Κυριακή στο Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για την κρίση στην Ουκρανία, εν μέσω της διπλωματικής έντασης για το ρωσικό κονβόι που μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια. Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την γερμανίδα καγκελάριο είχε ο ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο.
  • Ο δολοπλόκος Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι) θέλει να σπάει την ανία των θερινών διακοπών του Κογκρέσου και σκαρφίζεται να τηλεφωνήσει στην Χίλαρι Κλίντον για να την «ψαρέψει» τι δώρο θα κάνει στον Μπιλ για τα 68α γενέθλιά του στις 19 Αυγούστου...
  • Σε συμφωνία σχετικά με το πώς θα επιθεωρηθεί το φορτίο του ρωσικού κονβόι που παραμένει καθηλωμένο στα σύνορα κατέληξαν Μόσχα-Κίεβο, ωστόσο το κεντρικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να δοθούν εκατέρωθεν εγγυήσεις ασφαλείας για τη διέλευση των φορτηγών, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, η οποία έχει την ευθύνη διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Εφιαλτικές πληροφορίες φθάνουν από την ανατολική Συρία για την εκτέλεση 700 μελών της φυλής Αλ-Σεϊτάατ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (IS). Επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν πολλά από τα θύματά τους. Τρόμος και στο Ιράκ με τη σφαγή δεκάδων Γεζίντι από τους σουνίτες ισλαμιστές.

Οικονομία

  • Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα στον τομέα των συντάξεων μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησής του, όπως ανέφερε ο ίδιος το μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο του ειδικού φόρου στις συντάξεις.
  • Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας σε A- και έγινε έτσι ο δεύτερος από τους λεγόμενους «τρεις μεγάλους» οίκους αξιολόγησης που επαναφέρει το Δουβλίνο στην κατηγορία A, για πρώτη φορά αφότου είχε ξεσπάσει η τραπεζική κρίση.
  • Σχέδιο «πυρόσβεσης» για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε 6 έως 8 δόσεις θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Παράλληλα, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το υπουργείο Οικονομικών καταστρώνει σχέδιο για μία «λάιτ» εκδοχή του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αναμορφώνει τις αντικειμενικές αξίες.

Αθλητισμός

  • Με το χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε η εποχή Φαν Γκάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και οι «μπέμπηδες» εντυπωσίασαν στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσαν, στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος υπέστησαν ήττα-σοκ με 2-1 από τη Σουόνσι στο «Ολντ Τράφορντ», στο επίσημο ντεμπούτο του Λουίς Φαν Γκάαλ στον πάγκο τους. Αντίθετα η Αρσεναλ κατάφερε να πάρει στις καθυστερήσεις τη νίκη κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας με 2-1.
  • Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της αποστολής του Ολυμπιακού, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον φιλικό αγώνα με την Φενερμπαχτσέ, στο «Σουκρού Σαράτσογλου».  Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-2.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου