Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2014

  • Ρύθμιση για τη συνταξιοδοτική κάλυψη των σχολικών φυλάκων, προαναγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας έχει δεσμευθεί πως θα καταθέσει τη Δευτέρα τη ρύθμιση στη Βουλή, ως τροπολογία.
  • Στη νέα περιπέτεια της Αργεντινής σε σχέση με το χρέος της και τις διαφορές σε σχέση με την περίπτωση της Ελλάδας αναφέρεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
  • «Το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι μια μέρα θα με βρουν νεκρή στο κελί μου και ο ιατροδικαστής δεν θα μπορέσει να διαπιστώσει την αιτία του θανάτου μου» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής η φυγόδικη από το 2005 πρώην ανακρίτρια Αντωνία-Τόνια Ηλία για την περίπτωση να αποφασιστεί έδοσή της Ελλάδα.
  • Με αμετάκλητη απόφασή της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε,να τεθεί εκτός δικαστικού σώματος ένας 49χρονος πρώην Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος είχε φυλακιστεί για ασέλγεια στον 5χρονο τότε γιο του.
  • «Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν βγαίνουν και δεν αργεί η στιγμή που θα αποτελέσουν παρελθόν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 367 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που σημειώθηκε την Κυριακή στην απομονωμένη ορεινή επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, καθώς πολλά κτίρια κατέρρευσαν, μεταξύ αυτών και ένα σχολείο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.800.
  • Ο στρατός της Ουκρανίας εντείνει την πολιορκία του βασικού προπύργιου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, το Ντονέτσκ, στα περίχωρα του οποίου σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σφοδρές μάζες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους.
  • Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες σε σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ στη Ράφα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικό προσωπικό. Η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διεθνή κατακραυγή για το αιματοκύλισμα στο καταφύγιο του ΟΗΕ για εκτοπισμένους Παλαιστινίους στη Τζαμπαλίγια. Δεκάδες τα θύματα των επιδρομών σε όλη τη Γάζα που πνίγεται ξανά στο αίμα αμάχων και παιδιών. Φωτορεπορτάζ: ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρό περιεχόμενο.
  • Η Γερμανία και η Γαλλία τιμούν τα θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου 100 χρόνια μετά την έκρηξή του. "Η γερμανογαλλική συμφιλίωση θα πρέπει να γίνει πρότυπο για σύγχρονες διενέξεις". Τελετές μνήμης αύριο και στο Βέλγιο.
  • «Πρέπει να καταβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες, τώρα περισσότερο από ποτέ, για να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα και να σταματήσουν τα δεινά του άμαχου πληθυσμού» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ φέρνοντας ως παράδειγμα τη γαλλο-γερμανική συμφιλίωση κατά την ομιλία που εκφώνησε στην Αλσατία στο πλάι του Γερμανού ομολόγου του Γιόαχιμ Γκάουκ κατά την 100ή επέτειο από την κήρυξη του πολέμου από τη Γερμανία στη Γαλλία.

Οικονομία

  • Η Ελλάδα αναλαμβάνει δράση εναντίον των φοροφυγάδων, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη τηλεγράφημα του  Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων και  άρθρο στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει πάντως ότι η αρμόδια υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη.
  • Θετικά εκτιμά η ΕΣΕΕ το μέτρο της εξαίρεσης από το ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων και εργαζομένων με μπλοκάκια, ωστόσο το όριο τζίρου των 10.000 ευρώ είναι «πολύ μικρό» σε σύγκριση με άλλες χώρες, καθώς ο μέσος όρος του τζίρου απαλλαγής στην ΕΕ-28 είναι 28.000 ευρώ.
  • Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι βασικές άξονες του ελληνικού σχεδίου ανάπτυξης στη μετά μνημονίου εποχή. «Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να αντιληφθούμε ένα μέλλον διαφορετικό από το πρόσφατο παρελθόν μας χωρίς τον παραμορφωτικό φακό ιδεοληψιών του παρελθόντος» σημειώνει.

Αθλητισμός

  • Ο Μάικλ Όλιβερ από την Αγγλία ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ρεβάνς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην Σταντάρ Λιέγης την ερχόμενη Τρίτη στο Λεωφόρο. Ο 29χρονος ρέφερι θεωρείται από τα νέα ταλέντα της διαιτησίας στην Αγγλία και μάλιστα έχει οριστεί να σφυρίξει και το 92ο Community Shield ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και στην Άρσεναλ στις 10 Αυγούστου στο Γουέμπλεϊ.
  • Χωρίς εκπλήξεις στην αποστολή της έρχεται στην Ελλάδα η Σταντάρ Λιέγης για τον επαναληπτικό αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την ερχόμενη Τρίτη. Μοναδική αλλαγή είναι η απουσία του Εζέκιελ, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα, με τους Ούμπερ και Γουάτ να παίρνουν τη θέση του στην πλέον 19μελή αποστολή.
  • Την απόκτηση του Κέιλορ Νάβας ανακοίνωσε την Κυριακή η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κοσταρικανός πορτιέρο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για τον αποκλεισμό της Ελλάδας στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, εξαργύρωσε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο παγκόσμιο Κύπελλο, υπογράφοντας εξαετές συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα».
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου