Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2014
  • «Οποιαδήποτε αιτιολογία ακόμα και η διακοπή των μηχανημάτων τεχνικής στήριξης της αναπνοής θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αυτό που προϋπήρχε και να οδηγηθεί στο θάνατο» η 56χρονη τετραπληγική από τα Χανιά, απεφάνθη ο ιατροδικαστής. Εντούτοις, η ΔΕΗ, επικαλούμενη ιατροδικαστική γνωμάτευση τεχνικού της συμβούλου, χαρακτηρίζει το θάνατο «φυσικό» και αρνείται ότι μπορεί να αποδοθεί στη διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον υφυπουργό Δ.Κούρκουλα για τις τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και τις δυνατότητες εξεύρεσης νέων αγορών. Εν τω μεταξύ οι ροδακινοπαραγωγοί αναμένοντας τα μέτρα στήριξης της ΕΕ τονίζουν ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση. Εκπρόσωποι τους θα συναντηθούν την Τρίτη με στελέχη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών, καθώς και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αίρεται η αναστολή που είχε επιβληθεί με προσωρινή διαταγή στο πλαφόν στη συνταγοράφηση και το μέτρο επανέρχεται. Το ΣτΕ, όμως, κάνοντας εν μέρει δεκτές τις προσφυγές των ιατρικών συλλόγων, έκρινε ότι έπρεπε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση κατά το μέρος της που επέβαλε υποχρεωτικό ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων.
  • Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, το αργότερο, θα πρέπει να έχει συγκληθεί η Γενική Συνέλευση για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου από το οποίο θα αναδειχθεί το νέο προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ), σύμφωνα με εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, με οδηγίες και χρονοδιαγράμματα για την εκλογή νέων οργάνων της Ένωσης.
  • Μια λουόμενη αγνοείται από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή Αγ.Ιωάννη Πόρτο της Τήνου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 Μποφόρ και σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες.

Κόσμος

  • Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ και προκάλεσε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη χώρα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, το 2011, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς «όπου κι αν βρίσκονται» εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του.
  • Σε νέα εκεχειρία 24 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας συμφώνησαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, λίγη ώρα πριν εκπνεύσει -τα μεσάνυχτα της Δευτέρας- η τρέχουσα κατάπαυση του πυρός. Η Αίγυπτος, που μεσολαβεί στις συνομιλίες, με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την 24ωρη παράταση, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με στόχο οριστική συμφωνία για κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται.
  • Η επιθετικότητα των τζιχαντιστών στο Ιράκ πρέπει να σταματήσει, αλλά οι αποφάσεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτό δεν μπορούν να λαμβάνονται από ένα κράτος, εν προκειμένω τις ΗΠΑ, αλλά πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Εθνών. Τη γνώμη αυτή εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο ίδιος το βόρειο Ιράκ.
  • Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει τη Δευτέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις, μετά την άφιξη της Εθνοφρουράς στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται μετά τη δολοφονία του  Μάικλ Μπράουν την περασμένη εβδομάδα.
  • Οι αρχές της Ισλανδίας αύξησαν το επίπεδο κινδύνου για μια ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα κηρύσσοντας «πορτοκαλί συναγερμό», δηλαδή το τέταρτο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα κινδύνου.

Οικονομία

  • Ο ΕΝΦΙΑ «δεν μπορεί να πληρωθεί ούτε σε έξι δόσεις, ούτε σε επτά που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ούτε σε 17, ούτε σε 47 για κάποιες κατηγορίες εισοδημάτων» λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρ.Αλεξιάδης και τονίζει την ανάγκη αλλαγής των χαρακτηριστικών του φόρου. «Πρέπει να γίνει πιο δίκαιος, πιο αναλογικός», επισημαίνει. Στηλιτεύει δε τη συνήθεια των τελευταίων ετών κείμενα στα αγγλικά από «ένα παράκεντρο εξουσίας» να μεταφράζονται στα ελληνικά και να γίνονται νόμοι καταδικασμένοι να αποτύχουν...
  • Συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ.Στουρνάρα, και τον υπουργό Οικονομικών, Γκ.Χαρδούβελη, για τα θέματα των κόκκινων δανείων και τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αντιστοίχως, τα οποία «είναι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ», θα έχει αντιπροσωπεία του κόμματος τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στην κυβερνητική αποστολή που θα συναντηθεί με την τρόικα στο Παρίσι, θα συμμετέχουν και δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
  • Σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, προχώρησε το ΥΠΟΙΚ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα από σήμερα, 18/08/2014, έως και την Τρίτη 09/09/2014.

Αθλητισμός

  • Η Σάλκε έχασε 1-2 από τη Φορτούνα ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας στο Ντίσελντορφ και έμεινε εκτός Κυπέλλου Γερμανίας.
  • Εντυπωσιακή κατά διαστήματα η Τσέλσι, νίκησε 3-1 εκτός έδρας τη νεοφώτιστη Μπέρνλι, ξεκινώντας ιδανικά τη φετινή premier league.
  • Αποκαλυπτήρια για τη νέα Μπαρτσελόνα μπροστά σε περίπου 74.000 θεατέςέγινε  στο «Καμπ Νου»! Στο φιλικό 6-0 κόντρα στη Λεόν, οι καταλανοί είχαν την ευκαιρία να δουν εν δράσει για πρώτη φορά τον Σουάρες αλλά και τον Νεϊμάρ να έχει επανέλθει πλήρως και να συνδυάζεται άψογα με τον Μέσι.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου