Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Περιπέτεια υγείας αντιμετώπισε ο Βασίλης Καυκάς


ΚΥΡΙΑΚH, 10 Αυγουστου
KAFKAS 1
Ο Βασίλης Καυκάς
ΒΟΣΤΩΝΗ. Μία μικρή περιπέτεια με την υγεία του αντιμετώπισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, που είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλευθεί επί διήμερο στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, γνωστό ως Mass General.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καυκάς το απόγευμα της Πέμπτης 7 Αυγούστου ένιωσε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία και αδυναμία και πήγε στο Τμήμα Εκτακτων Περιστατικών (Emergency Room) του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης στη Βοστώνη. Επειτα από τις πρώτες εξετάσεις οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι είχε εσωτερική αιμορραγία χωρίς όμως να μπορούν να επισημάνουν τα αίτια που την προκαλούσαν και από πού προερχόταν. Εκριναν αναγκαίο να γίνει κανονική εισαγωγή στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις.
Την Παρασκευή 8 Αυγούστου υπεβλήθη σε ενδελεχείς και εξειδικευμένες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι η αιμορραγία προερχόταν από έλκος στο στομάχι. Κοντά του έσπευσαν τα μέλη της οικογένειάς του, η σύζυγός του Λίντα και η κόρη του Κατερίνα, αμφότερες οι οποίες είναι ανώτερα στελέχη του νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, καθώς επίσης και αγαπητοί του φίλοι. Το βράδυ του Σαββάτου πήρε εξιτήριο και τώρα οικουρεί.
Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ήταν από τους πρώτους που επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον ασθενήσαντα πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ενώ η γενική πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά, η οποία έτυχε να βρίσκεται εκτός Βοστώνης, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Καυκά και με πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ενώ στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή έσπευσε ο Δημήτρης Ματθαίος φίλος επί πολλά χρόνια του κ. Καυκά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Ο κ. Καυκάς είναι γνωστός στην Ομογένεια της Νέας Αγγλίας από τη μακροχρόνια δράση και προσφορά του στα κοινά. Ανάμεσα στα άλλα διετέλεσε ιδρυτής και πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Αγγλίας, πρόεδρος προ ετών του κοινοτικού συμβουλίου της ιστορικής κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ Μασαχουσέτης συντελέσας στην ανασυγκρότηση του Ελληνικού Ημερήσιου Σχολείου της ο αριθμός των μαθητών του οποίου είχε υπερβεί τότε τους 150. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και πάλι την προεδρία έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου της, αειμνήστου Ιωάννη Ράμμου πριν μερικούς μήνες.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον κ. Καυκά, δήλωσε, πως, «ήταν κι αυτή μία ακόμα δοκιμασία της ζωής, αλλά ευτυχώς δόξα τω Θεώ δεν συμβαίνει τίποτε το σοβαρό, πλην όμως οι γιατροί ήταν ιδιαίτερα ευκρινείς στις προτροπές τους πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή τους επόμενους δύο μήνες, μακριά από πιέσεις και στενοχώριες, ενδεδειγμένη δίαιτα και πιστή εφαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής».
Είπε ακόμα «σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και την επικοινωνία σας μαζί μου, ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο για την αυτοπρόσωπη παρουσία και συμπαράστασή του, για τις ευχές και προσευχές του μέσα στον νοσοκομειακό θάλαμο οι οποίες για μένα ήταν πηγή στήριξης. Ευχαριστώ επίσης την αξιότιμη γενική πρόξενο, κ. Ιφιγένεια Καναρά για το ενδιαφέρον της, τις επικοινωνίες και τις ευχές της και όλους όσοι συμπαραστάθηκαν και ευχήθηκαν» και συμπλήρωσε «εύχομαι να είστε όλοι καλά και υγιείς διότι δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο αγαθό στον κόσμο από την υγεία».
Πηγή: Εθνικος Κήρυξ
.

1 σχόλιο: