Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

«Ιφιγένεια εν Ταύροις» σήμερα στην Αρχαία Ήλιδα

Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2014

Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Ταύροις» συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 16 Αυγούστου το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.
Τη μετάφραση του έργου έχει επιμεληθεί ο Ηρακλής Λογοθέτης και την σκηνοθεσία έχει η Κερασία Σαμαρά, η οποία πρωταγωνιστεί και στην παράσταση.
Όπως αναφέρουν οι συντελεστές, έχουν προχωρήσει με μία μετάφραση που μεταφέρει τον αρχαίο λόγο εύρυθμα και έμμετρα στη νέα ελληνική γλώσσα, αλλά και διατηρώντας εύλογα κάποια μέρη του στα αρχαία ελληνικά, έχουν προχωρήσει στην πραγματοποίηση μιας παράστασης που βασίζεται στην εξής αντίληψη: το έργο μεταφέρεται στα προπύλαια του Άδη, όπου οφείλει στην πραγματικότητα να βρίσκεται η Ιφιγένεια.
Σε ότι αφορά το έργο, η Ιφιγένεια, μετά την θυσία της στην Αυλίδα, μεταφέρεται μαγικά από τη θεά Άρτεμη στη βάρβαρη χώρα των Ταύρων, όπου ως ιέρεια του ναού της είναι υπεύθυνη για την τέλεση ανθρωποθυσιών προς τιμήν της θεάς.
Εκεί, καταφθάνει απελπισμένος και ο Ορέστης που καταδιώκεται από τις Ερινύες, ακολουθώντας χρησμό του Απόλλωνα.
Τα δύο αδέρφια αναγνωρίζονται μεταξύ τους και καταστρώνουν σχέδιο απόδρασης από την ζοφερή χώρα του αίματος, για να επιστρέψουν δικαιωμένα πια στην πατρίδα.
Εκτός από την Κερασία Σαμαρά στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Νταβρής, Βασίλης Γιακουμάρος, Κώστας Τσάχρας, Βαγγέλης Σαλευρής, Ελένη Κάκκαλου, Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Τώνια Αποστόλου και Κέλλυ Ανυφαντή.
Η παράσταση θα ανέβει στις 9:15 το βράδυ στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας και η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 12 ευρώ, ενώ το παιδικό, το φοιτητικό, των ανέργων, για τα ΑΜΕΑ, για άνω των 65 ετών και για όσους έχουν βιβλιάριο ΟΓΑ στα 8 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου