Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Βαθιά συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά, παρόντος του Οικουμενικού Πατριάρχη

Με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών τελέστηκε την Παρασκευή (15/08) στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης, ο κ. Βαρθολομαίος, που τέλεσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τη θεία λειτουργία την συγκεκριμένη μέρα, έστειλε το δικό του μήνυμα.
"Για τους χριστιανούς (σ. η Μονή Σουμελά) δεν έπαψε ποτέ να είναι οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς. Γι αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις Αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν, ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά".
Και πρόσθεσε: "Οι εκκλησιαστικοί πρόγονοί μας κατάφεραν να προστατεύσουν την πίστη τους κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί βιώνουν παρεμφερείς συνθήκες. Στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική αυξάνονται οι απειλές για την ανθρωπότητα με αφορμή τη διαμάχη των θρησκευτικών και δογματικών διαφορών».
Καταλήγοντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε έκκληση προς όσους μιλούν εν ονόματι της θρησκείας "να μην καταστρέψουμε τον κόσμο μας και αυτή τη γεωγραφία".
Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου