Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Αντιδράσεις των ΗΠΑ για ενδεχόμενη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία

Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2014

Ουκρανός στρατιώτης με το δάχτυλο στην σκανδάλη σε σημείο ελέγχου στην ανατολική Ουκρανία. Πηγή: ANA
Αντιδράσεις των ΗΠΑ για ενδεχόμενη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως δεν είναι ακόμα απαραίτητη η αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για την εξουδετέρωση των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ωστόσο πρόσθεσε πως μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή θα προκαλούσε μία «διαφορετική κατηγορία ερωτήσεων». 


Τα σχόλια αυτά έκανε ο Ομπάμα λίγο μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 20.000 στρατιώτες στα σύνορα της Ουκρανίας και θα μπορούσε με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής αποστολής να εισβάλει στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Αφρικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, ο Ομπάμα ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής «στρατιωτικής βοήθειας» στην Ουκρανία, απάντησε: «Πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ρωσικός στρατός υπερτερεί σημαντικά του ουκρανικού. Το θέμα εδώ δεν είναι εάν ο ουκρανικός στρατός παραλάβει επιπλέον όπλα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Ουκρανία έχει έρθει αντιμέτωπη με τους αυτονομιστές, ο αριθμός των οποίων δεν συγκρίνεται με τον ουκρανικό στρατό, παρά το γεγονός ότι οι φιλορώσοι στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει πολλά βίαια επεισόδια.

«Ενδεχόμενη εισβολή»

«Αν αρχίσετε να βλέπετε μια ενδεχόμενη εισβολή από τη Ρωσία, κάτι τέτοιο αποτελεί μια τελείως διαφορετική κατηγορία ερωτήσεων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο», είπε.

Μετά τις δηλώσεις αυτές του αμερικανού προέδρου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι μετά από συνομιλία που είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αμφότεροι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με τη Ρωσία.

«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις δηλώσεις της Ρωσίας, η οποία κάνει λόγο για ρωσική «ειρηνευτική δύναμη» στην Ουκρανία, για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη μεταφορά όπλων από τη Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται επί καθημερινής βάσης για να καθορίσουν τι ακριβώς χρειάζεται η Ουκρανία προκειμένου να αμυνθεί κατά των αυτονομιστών οι οποίοι υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν καταφέρει σημαντικό πλήγμα στη ρωσική οικονομία, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο. «Η ρωσική οικονομία έχει βαλτώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου