Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Τα φιλιά του Γιούνκερ, η βίλα του Πάγκαλου, Αλέξης ο Αγιορείτης

Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2014

Του Θεόδωρου Καλμούκου
PAGKALOS ME MAGIO
Περίεργα πράγματα διότι όλο βγαίνει από την κρίση κι όλο μέσα παραμένει και ζει με τα δανεικά του Γιούνκερ και των λοιπών τοκογλύφων, συμπεριλαμβανομένης και της Χριστίνας της ξερακιανής του ΔΝΤ που όπου πάει δημιουργεί αφόρητες καταστάσεις. Ολο βγαίνει από την κρίση κι όλο αυξάνονται οι αυτοκτονίες, κι όλο και περισσότεροι καθημαγμένοι άνθρωποι ξεροσταλιάζουν στα συσσίτια του Ιερώνυμου, ας είναι καλά ο άνθρωπος που δίνει μια μπουκιά φαγητό στους πεινασμένους. Μανία που έχει ο Αλέξης με τις προφητείες και να σκεφθείτε ότι αυτή που ακολουθεί την είπε πριν πάει στο Αγιο Ορος και συγχρωτιστεί με κάποιους γέροντες προφήτες, οι οποίοι τολμούν και προφητεύουν ακόμα και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες! Αστεία πράγματα.Καλώς σας βρήκα, Αδέλφια μου Ελληνες, μιας που τούτη η στήλη είναι η πρώτη μετά τις διακοπές οι οποίες ήταν όμορφες και δροσερές. Είχαν μάλιστα και τις συγκινήσεις τους σαν είδα τον πολυχρονεμένο αυθέντη και κυρίαρχο της φιλτάτης ημών γενέτειρας Γιούνκερ ή Γιούργια, αν προτιμάτε, ο οποίος γέμισε φιλιά και αγκαλιές τον υποτακτικό του τον Αντώνη, ο οποίος για πολλοστή φορά διακήρυξε πως «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση».
Προφήτεψε λοιπόν ο Αλέξης και μάλιστα από το βήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του διαβόητου εκείνου πολυνομοσχεδίου πως «η κυβέρνηση φτάνει στο τέλος του βίου της».
Μάλλον δεν θα εκπληρωθεί Αλέξη’μ η προφήτεψή σου διότι αν φτάσει στο τέλος της η παρούσα παρεϊστικη συγκυβέρνηση, τι θα κάνουν οι συνέταιροι αφού μια ζωή είναι ταγμένοι οι άνθρωποι στη σωτηρία… της Ελλάδας, των οποίων τα κόμματα την έφεραν στο σημερινό της κατάντημα;
Κι έτσι από ολετήρες που είναι στην πραγματικότητα, εμφανίζονται σήμερα σωτήρες, κάνοντας και τις πιο ακραίες ακόμα περιπτώσεις υποκρισίας να ωχριούν μπροστά τους.
Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι σύντεκνοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου έκραξαν με τρανταχτά γιουχαΐσματα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο. «Φύγε. Είσαι άνθρωπος του μνημονίου» του φώναζαν, απαγορεύοντάς του ουσιαστικά να προχωρήσει προς την αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου όπου είχε προγραμματιστεί σύσκεψη με τους αρμοδίους του νοσοκομείου, οπότε αναγκάστηκε να πάρει των ομματιών του και να αποχωρήσει.
Απίστευτο κι όμως το δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας ονόματι – ακούω καλά πράγματα γι’ αυτόν – πως «η χώρα συνεχίζει να έχει, για 2η συνεχόμενη χρονιά, υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας σταθεροποιούνται».
Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά συνέχισε τον μύθο πως «πλέον, βρισκόμαστε μπροστά στη νέα μεγάλη πρόκληση. Να μετατρέψουμε, το συντομότερο δυνατόν, τη σταθεροποίηση σε δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή.
Προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται από όλους μας σκληρή δουλειά, συγκλίσεις και εθνικό σχέδιο, ώστε να μπορέσει η χώρα να εξέλθει από το ανηφορικό τούνελ που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια». Ο μεν Αντώνης είπε ότι βγήκε η χώρα από την κρίση, ο δε Σταϊκούρας πως «εξέρχεται». Παίρνετε ό,τι προτιμάτε.
Πάντοτε το έλεγα πως αυτό το παιδί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να βωμολοχεί πεζοδρομιακά από καιρού σε καιρό, όμως είναι οικονόμος άνθρωπος γι’ αυτό είπε στους βουλευτές πως «δεν θα πάρετε καινούργιο αυτοκίνητο».
Τι κρίμα να μην αλλάξουν το όχημά τους οι άνθρωποι για να μπορούν να εκπληρώνουν την αποστολή τους με ταχύτητα και άνεση! Ξέρετε πόσα κοστίζουν στον ελληνικό λαό τα οχήματα των βουλευτών; Τρία εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Αλήθεια γιατί δεν αγοράζει ο καθένας το δικό του αυτοκίνητο, αφού και καλό μισθό παίρνουν και ευεργετήματα έχουν;
Αυτή κι αν ήταν είδηση δροσιάς μέσα στην κάψα του καλοκαιριού.
Απολαύστε την: «Την εξοχική του κατοικία στην Τζια νοικιάζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να αυξήσει τις πηγές των εισοδημάτων του, επενδύοντας κι αυτός, όπως άλλοι συνάδελφοί του, στον… τουρισμό».
Και που θα κάνει τα μπάνια του; Φαντασθείτε τον Πάγκαλο να κάνει μακροβούτι. Αυτό μόνο.
Ο δε Μανώλης Γλέζος έστειλε από το καινούργιο του μετερίζι, το Ευρωκοινοβούλιο, επιστολή στον σύντροφο Βλαδίμηρο κάνοντας έκκληση να επανεξετάσει το εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα.
Και μόλις έλαβε την επιστολή ο Βλαδίμηρος ζήτησε να φάγει ένα ροδάκινο Αιγύπτου γιατί τα ελληνικά τα γύρισε πίσω για να τα φάνε ο Πάγκαλος κι ο Βαγγέλης για να μεγαλώσουν.
Μέσα σ’ όλα να και η Βούλτεψη, κυβερνητική εκπρόσωπος αυτή, να διαλαλεί τηλεοπτικά πως «δεν καθορίζουμε την πολιτική μας μεπως «δεν καθορίζουμε την πολιτική μας με βάση κάποια φορτία ροδάκινου». Ετσι μπράβο υπερήφανη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου