Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ' ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, 2014

  • Με μεταφορά νερού και ηλεκτρικού ρεύματος από την Ανατολία φτάνει στα κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του επίσκεψη ως πρόεδρος της Τουρκίας. Αναχωρώντας κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για έλλειψη βούλησης στις διαπραγματεύσεις.
  • Μετ' εμποδίων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρου Φορτσάκη, όταν ομάδα περίπου 20 φοιτητών επιχείρησε να διακόψει την τελετή φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαγραφής των «αιώνιων» συναδέλφων τους, αλλά και του μνημονίου.
  • Διευκρινίσεις για τα εμπορικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν τελικά τις δύο ερχόμενες Κυριακές, στη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.
  • Επιδεινώνεται σταδιακά από τη Δευτέρα και κυρίως από την Τρίτη ο καιρός με βροχές και καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά της χώρας και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια. Πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία.
  • Τους οριστικούς πίνακες που αφορούν τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έχει αναρτήσει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στην ιστοσελίδα της. Οι εγγραφές θα γίνουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Δείτε αναλυτικά ανά νομό και δήμο.

Κόσμος

  • Μετά τη νέα προειδοποίηση από την ΕΕ για επόμενο στάδιο οικονομικών κυρώσεων, η Μόσχα επανέλαβε ότι θέλει «πραγματιστική συνεργασία» με τη Δύση, αλλά «θα υπερασπιστεί την οικονομία της». Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε την ελπίδα του πως «θα επικρατήσει η κοινή λογική», λέγοντας με νόημα πως ο χορός των αμοιβαίων μέτρων γίνεται «σε βάρος των δικών μας συμφερόντων, αλλά και των συμφερόντων των δυτικών εταίρων μας». Η συμπεριφορά της Ρωσίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση, λέει η Μέρκελ.
  • Νέος πονοκέφαλος για την Άγκυρα από τον φάκελο Σνόουντεν: Σύμφωνα με το Spiegel, εκτός από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, και η αμερικανική NSA όπως και η βρετανική GCHQ είχαν βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία -την ίδια ώρα μάλιστα που συνεργάζονταν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για παρακολουθήσεις. Αντιδρά η Άγκυρα, καλώντας τον αμερικανό πρέσβη για εξηγήσεις.
  • Συμφωνία για άμεση εκεχειρία «άνευ όρων» στην ανατολική Ουκρανία ζητά η Μόσχα από το Κίεβο εν όψει των διαβουλεύσεων στο Μινσκ, την ώρα που κατηγορεί την ουκρανική κυβέρνηση πως «δεν θέλει ουσιαστικό πολιτικό διάλογο με τις ανατολικές επαρχίες». Αποκλείει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία ο ρώσος ΥΠΕΞ, την ώρα όμως που ο ουκρανός πρόεδρος μιλά για ανοικτή και άμεση ρωσική επίθεση στα ανατολικά.
  • Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο της κεντρικής Κίνας και μαχαίρωσε οκτώ μαθητές και έναν καθηγητή, με αποτέλεσμα τρία παιδιά να χάσουν τη ζωή τους. Στη συνέχεια, ο άνδρας -πατέρας μίας μαθήτριας- πήδηξε από το μπαλκόνι και αυτοκτόνησε.
  • Δεκάδες αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας, ανάμεσά τους και ένας πρώην επικεφαλής μονάδας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του νέου κύματος συλλήψεων αξιωματούχων που κατηγορούνται για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Με το νέο κύμα συλλήψεων, «σφραγίζεται» η λήξη του σκανδάλου με τις μίζες που βάρυνε και την ίδια την οικογένεια Ερντογάν και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Οικονομία

  • Στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων προχωρεί η κυβέρνηση λαμβάνοντας πρόσθετες πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι. Με απόφαση του Γκίκα Χαρδούβελη συστήνεται 40μελής Διυπουργική Ομάδα Εργασίας που μέχρι τις 28 Νοεμβρίου θα πρέπει να αξιολογήσει τις μέχρι σήμερα νομοθετικές και διοικητικές ενέργειες για το ζήτημα.
  • Οδηγίες στις κτηματικές υπηρεσίες  του Δημοσίου για τις αλλαγές στην χάραξη του αιγιαλού της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού έδωσε το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν άμεσα.
  • Τη συνομολόγηση μιας «Κοινωνικής Συμφωνίας» μεταξύ επιχειρηματικού κόσμου και κυβέρνησης που θα προβλέπει ανάπτυξη με αυξημένη απασχόληση, θα αναγνωρίζει και θα επιβραβεύει τους συνεπείς εργοδότες και θα θεσμοθετεί το «Συνήγορο του Επιχειρηματία» ζήτησε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στα πλαίσια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

Αθλητισμός

  • Ως τελειωμένη παρουσιάζουν τα τουρκικά Μέσα την μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην Τραμπζονσπόρ, αναφέροντας ότι η τουρκική ομάδα έψαχνε για έναν έμπειρο αμυντικό για να στελεχώσει την άμυνα της και έτσι κατέληξαν στον Έλληνα διεθνή κάνοντας πρόταση στον Ολυμπιακό με τον οποίο και συμφώνησαν. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός βρίκεται στις τελικές συζητήσεις με τον αριστερό μπακ του Ατρόμητου, Κώστα Γιαννούλη, ο οποίος προβάρει τα Ερυθρόλευκα.
  • Τελειωμένη παρουσιάζουν τα βρετανικά Μέσα, την μεταγραφή του Ρανταμέλ Φαλκάο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους Άγγλους να αναφέρουν ότι ο Κολομβιανός βρίσκεται ήδη στο Μάντσεστερ για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να υπογράψει τον δανεισμό του για έναν χρόνο στην αγγλική ομάδα, η οποία θα έχει και οψιόν για την αγορά του.
  • Στην Αθήνα βρίσκεται ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος αφίχθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για λογαριασμό του Ολυμπιακού με τον Σέρβο να αναμένεται μέσα στην μέρα αφού πρώτα περάσει από ιατρικές εξετάσεις στην συνέχεια θα ανακοινωθεί και έτσι να κλείσει το φετινό ρόστερ των «ερυθρόλευκων».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου