Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Αιχμές κατά του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής άφησε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε με αφορμή το άνοιγμα πλευρικών σταθμών διοδίων στη Φθιώτιδα. Είχε προηγηθεί η αντίδραση του κ. Μπακογιάννη και διαμαρτυρία στην εθνική οδό.
  • Οι Βρυξέλλες υποδέχτηκαν σήμερα, Τρίτη, τη Φλόγα των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics, που θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα του Βελγίου από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου.
  • Υπερψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η διάταξη για τις γενοκτονίες. Επίσης, με ονομαστικές ψηφοφορίες υπερψηφίστηκαν το άρθρο με το οποίο ορίζονται οι προϋποθέσεις για την ποινική αξιολόγηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, όπως και το άρθρο το οποίο διευρύνει την τιμωρία και τις ποινές για τα αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας και μέσω διαδικτύου.
  • Μαίνονται οι αντιδράσεις για τις περικοπές που προωθούνται σε διαγνωστικές εξετάσεις τις οποίες καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης υπερασπίστηκε την παρέμβαση του υπουργείου, λέγοντας ότι δίχως αυτή η δαπάνη θα αυξάνονταν ανεξέλεγκτα. Βολές από τους γιατρούς και κινητοποιήσεις την Τετάρτη.
  • Σφοδρή επίθεση κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωσταντόπουλου, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, με αφορμή δηλώσεις τους περί προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κόσμος

  • Tη στρατηγική του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών παρουσιάζει ο Μπαράκ Ομπάμα αύριο, Τετάρτη, παραμονή της 13ης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, ο αμερικανός πρόεδρος είχε συζήτηση με τους τέσσερις ηγέτες του Κογκρέσου εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και το Ιράκ.
  • Τουλάχιστον 28 ηγετικά στελέχη του ισλαμιστικού κινήματος Άχραρ αλ Σαμ σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη Συρία. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο ηγέτης του κινήματος, Χασάν Άμπουντ. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τα 50 μέλη της ισλαμιστικής ομάδας σε βορειοδυτική επαρχία της Συρίας.
  • Ταλαιπωρία περιμένει αύριο, Τετάρτη, χιλιάδες επιβάτες της Lufthansa, η οποία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 110 πτήσεις από το Μόναχο, λόγω οκτάωρης στάσης εργασίας των πιλότων. Οι πιλότοι θέλουν να εντείνουν τις πιέσεις στη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με το σχέδιο συνταξιοδότησης.
  • Την παραίτησή του μετά από επτά χρόνια στην εξουσία υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει εκλεγεί πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη θέση του Χέρμαν βαν Ρομπάι. Ως η πιθανότερη διάδοχός του στην πρωθυπουργία εμφανίζεται η Εύα Κόπατς, η νυν πρόεδρος του κοινοβουλίου και στενή σύμμαχός του.
  • Τη δέσμευση της Μόσχας «να βοηθήσει περαιτέρω» την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους δόθηκε έμφαση στη «σημασία της τήρησης της κατάπαυσης του πυρός στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οικονομία

  • Το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, σε συνεργασία με τη Socialab, Digital Marketing Agency, προχωρούν στην έναρξη του 4ου κύκλου μαθημάτων στο ψηφιακό μάρκετινγκ (Professional Diploma in Digital Marketing).
  • «Την άμεση και απροφάσιστη μειωμένη εκκαθάριση όλων όσων το Ε9 περιέχει ακίνητα που έχουν ήδη δηλωθεί ως κενά στον κωδικό 8 της στήλης 32 του Ε9 του έτους 2014, και τη χορήγηση προθεσμίας μέχρι 31.12.2014 για να διορθώσουν τις δηλώσεις τους όλοι όσοι δεν το γνώριζαν» ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με αφρομή την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.
  • Φόβους ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων μεσαίου βεληνεκούς της Ρωσίας εκφράζουν φορείς του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Από τις διαδοχικές χρεοκοπίες των πρακτορείων Labirin και Intaer τους προηγούμενους μήνες, οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι απώλεσαν τζίρο 6-7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 1 εκατ. στη Βόρεια Ελλάδα.

Αθλητισμός

  • Μία από τις πιο σημαντικές νίκες της Ιστορίας της πέτυχε η εθνική Κύπρου, επικρατώντας 2-1 της Βοσνίας στη Ζένιτσα, στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2016. Στα άλλα ματς ξεχωρίζουν οι εκπλήξεις στον πρώτο όμιλο, όπου η Ισλανδία κέρδισε 3-0 την Τουρκία και η Τσεχία με 2-1 την Ολλανδία. Στον 8ο όμιλο, η Ιταλία πέρασε με 2-0 από τη Νορβηγία, ενώ ο Γκάρεθ Μπέιλ ξελάσπωσε τους Ουαλούς απέναντι στην Ανδόρα...
  • Η Εθνική Ελπίδων έκανε το καθήκον της, νίκησε με 3-1 την Πολωνία αλλά το γκολ των Σουηδών στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Τουρκία (4-3) έστειλε την ελληνική ομάδα στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου και της στέρησε τη θέση στα μπαράζ πρόκρισης για την τελική φάση του Euro 2015.
  • Μια... διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ιστοσελίδα «ruhrnachrichten», αφού ο έλληνας κεντρικός αμυντικός έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις χωρίς να... μιλάει! Ο παίκτης της Ντόρτμουντ έπρεπε να... δώσει απαντήσεις χρησιμοποιώντας μόνο χειρονομίες σε διάφορες ερωτήσεις για τον εαυτό του, την κόρη του, τον προπονητή του στην Μπορούσια, Γιούργκεν Κλοπ και άλλα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου