Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πεμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Έτοιμος να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις είναι ο ΕΟΠΥΥ μετά τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τον περιορισμό των διαγνωστικών εξετάσεων που καλύπτει. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Κοντός, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι κατευθυντηριες οδηγίες για τις εξετάσεις ήταν ενδεικτικές.
  • Επίσκεψη στο Βερολίνο, κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, πραγματοποιεί την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα το Βερολίνο κλείνει για μια ακόμη φορά την συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
  • Παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από βουλευτές της συμπολίτευσης πέρασε κατά πλειοψηφία -με 51 «ναι», 38 «όχι» και έξι «παρών»- από το γ' θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ονομαστική ψηφοφορία. Οκτώ αντικαταστάσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ στα μικρά τουριστικά καταλύματα
  • Την πεποίθηση ότι τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές θα έχουν καλυφθεί ώς την 1η Οκτωβρίου εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Βήμα 99,5. Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη χρονιά αναφορικά με την χρηματοδότηση εκπαιδευτικών που φέτος καλύφθηκε από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Tο 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντνουπολιτών, «Η Πόλις των πόλεων: Η Πόλη της καρδιάς μας», διοργανώνει η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Κόσμος

  • Απαλλάσσει τον Όσκαρ Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας. Η δικαστής είπε ότι ο νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης και παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου. Σε λυγμούς ξέσπασε ο 27χρονος αθλητής. Το πρωί της Παρασκευής θα εκδοθεί η ετυμηγορία.
  • Σε συμφωνία που προβλέπει την εφαρμογή του νέου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αύριο, Παρασκευή, κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι θα δώσει περαιτέρω εξηγήσεις με μια ανακοίνωση που αναμένεται εντός της ημέρας. Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να λάβει «κατάλληλα μέτρα» στην περίπτωση εφαρμογής των νέων κυρώσεων.
  • Την πρόσληψη 28.000 εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων στον τομέα της εκπαίδευσης αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι. Την διετία 2015 - 2016 η κυβέρνηση Ρέντσι προγραμματίζει την πρόσληψη συνολικά 148.000 εκπαιδευτικών, ώστε να εκλείψει πλέον ο ρόλος των αναπληρωτών καθηγητών στην δημόσια παιδεία.
  • Νέες βολές κατά του Φρανσουά Ολάντ έρχονται από πρώην συνεργάτη του, ο οποίος κάνει λόγο για «εθνοκάθαρση» που γίνεται στους κόλπους της εκτελεστικής εξουσίας. Ο Ακιλινό Μορέλ υποχρεώθηκε να παραιτηθεί έπειτα από αποκαλύψεις για σύγκρουση συμφερόντων με τη φαρμακευτική βιομηχανία. «Η λογική που εφαρμόζεται είναι λογική εθνοκάθαρσης. Είναι οι Χούτου και οι Τούτσι. Άρχισε μ' εμένα και τώρα είναι ο Αρνό» είπε αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομίας που παύθηκε από την κυβέρνηση επειδή επέκρινε την οικονομική γραμμή του Ολάντ.
  • Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Όσκαρ Πιστόριους, όπου ακούει την ετυμηγορία στην υπόθεση της δολοφονίας της φίλης του, για την οποία κατηγορείται. Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού είναι μακρά και επιφυλάσσει εκπλήξεις: η ίδια χαρακτήρισε αναξιόπιστους ορισμένους μάρτυρες, ενώ υπογράμμισε ότι η κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ ενδεχομένως «να μόλυνε τις αναμνήσεις τους». Είπε, επίσης, ότι η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει ότι ο Πιστόριους είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης.

Οικονομία

  • Τη διαδικασία για τη λειτουργία του νέου τρόπου καταβολής των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, οι οποίες προβλέπεται να μετατραπούν από διμηνιαίες σε μηνιαίες καθορίζει απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Αντ.Μπέζας. Η εφαρμογή της μηνιαίας καταβολής θα ξεκινήσει από 1.3.2015 προκειμένου να τροποποιηθεί το υφιστάμενο σύστημα.
  • Αλλαγές στο παρά πέντε πέρασε η κυβέρνηση στις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις που μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν σφοδρές με τα επιχειρήματα του οικονομικού επιτελείου να πέφτουν στο κενό. Στις διορθώσεις της τελευταίας στιγμής η φορολόγηση των ατομικών τουριστικών επιχειρήσεων με τον χαμηλό συντελεστή ΕΝΦΙΑ, όπως μετ' επιτάσεως ζητούσε ο κλάδος.
  • Στην τρίτη κατηγορία των κρατών μελών της ΕΕ, με «μέτρια αλλά βελτιούμενη ανταγωνιστικότητα», κατατάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την ανταγωνιστικότητα που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Αθλητισμός

  • Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στο ισπανικό πρωτάθλημα διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστική. Με στόχο την τρίτη διαδοχική νίκη της από την έναρξη της μπουντεσλίγκα, η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης και είναι το φαβορί για να παραμείνει επικεφαλής του γερμανικού πρωταθλήματος και μάλιστα χωρίς βαθμολογική απώλεια.
  • Για το νέο ρόλο που έχει στην φετινή ομάδα του Ολυμπιακού και για το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Μίτσελ και το πόσο ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού, αναφέρθηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της UEFA, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα των «ερυθρόλευκων» στο Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
  • Μπορεί οι σχέσεις του Ζοσέ Μουρίνιο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην ήταν εξαρχής οι καλύτερες, την εποχή που ο Πορτογάλος τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως πλέον οι δύο άνδρες φαίνεται να έχουν λύσει τα όποια θέματα είχαν, με τον Μουρίνιο να θέλει να φέρει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι.
  • Πηγή― Σααν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου