Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ' ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

  • Δεκτή έκανε το ΣτΕ την αίτηση εμπόρων και υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, κρίνοντας ότι οι έμποροι «θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη». Κατά συνέπεια τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριστική απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.
  • Έως και την τελευταία στιγμή θα μελετάται και θα εξειδικεύεται το περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, έπειτα και από την πολύωρη, διάρκειας σχεδόν πέντε ωρών, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Πέμπτης. Ποιοι αναμένεται να είναι οι κύριοι άξονες των εξαγγελιών του Σαββάτου.
  • Να αποδοθούν ευθύνες για το γεγονός ότι το υπό ανέγερση κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο δεν έχει ακόμη τελειώσει ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τόνιζοντας ότι πρέοεθ να αναληφθεί σοβαρή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου.
  • Την ευθύνη της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 ανέλαβε και επισήμως με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή Πειραιά καθώς έχει επιλεγεί η πόλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να φιλοξενήσει στις 19 και 20 Μαΐου 2015 τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη-λιμάνι της Ευρώπης.
  • Το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, η αύξηση των μεταναστευτικών ρόων και οι πιθανές επιπτώσεις στο κέντρο της Αθήνας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Κόσμος

  • Μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από το Yougov, δίνει προβάδισμα του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας, μία μόλις εβδομάδα προτού ανοίξουν οι κάλπες. Το 52% των ερωτηθέντων θέλει να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 48% που προτιμά την ανεξαρτησία. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιμέρους ευρήματα.
  • Μαζί με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας που θα εφαρμοστούν από την Παρασκευή, και η Ουάσινγκτον πρόκειται την ίδια ημέρα να παρουσιάσει αυστηρότερο πακέτο μέτρων κατά της Μόσχας. Έντονη αντίδραση της ρωσικής πλευράς προς την ΕΕ, λέγοντας πως με το βήμα επιπλέον κυρώσεων «έκανε την επιλογή της εναντίον της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ουκρανία».
  • Το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει στις τάξεις του «20.000 έως 31.500» μαχητές σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις για την ισχύ της οργάνωσης που έκανε η CIA. Ο αριθμός αυτός είναι ουσιαστικά τριπλάσιος από τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει τον Ιούνιο και μιλούσαν για περίπου 10.000 μαχητές.
  • Ένα τεράστιο πλήθος κατέκλυσε τους δρόμους της Βαρκελώνης διεκδικώντας το δικαίωμα να ψηφίσει για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία, κατά το παράδειγμα της Σκωτίας.
  • Νέο μέτωπο, χωρίς χερσαία επέμβαση, άνοιξε ουσιαστικά ο Μπαράκ Ομπάμα με το διάγγελμά του για την στρατηγική καταπολέμησης τωντζιχαντιστών, βάζοντας και το συριακό έδαφος στο κάδρο των αεροπορικών επιδρομών -την ώρα που ο αμερικανός ΥΠΕΞ περιοδεύει στις αραβικές πρωτεύουσες, συγκεντρώνοντας στήριξη για την Ουάσινγκτον. Έτοιμες δηλώνουν αραβικές χώρες, επιφυλάσσεται το Λονδίνο, καταδικάζει η Ρωσία πλήγματα σε συριακό έδαφος ενώ η Τουρκία σιωπά.

Οικονομία

  • «Χωρίς επενδύσεις η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει την οικονομική ανάκαμψη» τόνισε στο Μιλάνο, στο δείπνο του χρηματοοικονομικού Φόρουμ Eurofi, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. «Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις επενδύσεις, θα αποδυναμώσουμε την οικονομία βραχυπρόθεσμα και θα επηρεασθούν αρνητικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της» πρόσθεσε.
  • Τις νέες δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβάλουν σε βάθος εξαμήνου θα γνωρίζουν από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι, ενώ από τις 22 Σεπτεμβρίου θα εκτυπώνουν τα εκκαθαριστικά τους οι φορολογούμενοι, για τους οποίους θα γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου.
  • Έκτακτη ανεπίσημη συνάντηση είχαν το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑτος, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Αθλητισμός

  • Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε την Πέμπτη ο Δημήτρης Σιόβας, ενώ στις προπονήσεις επέστρεψε και ο Αφελάι, ο Μανιάτης συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, μαζί του και οι Μπουχαλάκης και Ντοσεβί. Όλα αυτά συνέβησαν στην προπόνηση της Πέμπτης όπου ο Ολυμπιακός συνέχισε την προετοιμασία του για το εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος απέναντι στον ΟΦΗ το Σάββατο.
  • Ο Ντάνι Γουέμπεκ σκόραρε δύο γκολ στη νίκη της Αγγλίας απέναντι στην Ελβετία και μαζί με τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ είχε έρθει στο προσκήνιο τον ποδοσφαιρικών συζητήσεων. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως δεν βρίσκει ανταπόκριση στον Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που αποχώρησε ο Άγγλος από την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε πως δεν είναι άξιος για να αγωνίζεται στους «κόκκινους διάβολους».
  • «Τρέλα» επικρατεί στις τάξεις των οπαδών της Λίβερπουλ με τον Μάριο Μπαλοτέλι προτού καλά καλά προλάβει να σκοράρει το πρώτο του γκολ αφού οι οπαδοί της Λίβερπουλ «εξαφάνισαν» τη φανέλα του Ιταλού άσου την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός διευθυντής των «κόκκινων» Ίαν Άιρ.μέσα σε μια μέρα πουλήθηκαν 770 φανέλες με το νούμερο «45» στην πλάτη.
  • Πηγή― Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου