Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

"Φωστήρες", αλλάζουν κτίριο, χρειάζονται 12 αίθουσες αλλά το κτίριο έχει μόνο 7.


ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ
Το θέμα της μεταφοράς του Γυμνασίου και του Λυκείου Σιμοπούλου στο νέο κτίριο, εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, τέθηκε επί τάπητος χθες το μεσημέρι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
Εκτός από τον κ. Χριστοδουλόπουλο, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, η διευθύντρια του Γυμνασίου Σιμοπούλου κα Άννα Κοκκίνου και ο διευθυντής του Λυκείου κ. Χρήστος Σχοινάς, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Στέφανος Ρουμελιώτης, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος και κ. Γιώργος Ζάρρας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σιμοπούλου κ. Νίκος Αργυρόπουλος και ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη μετατροπή του πρώην Δημαρχείου Πηνείας σε σχολικό κτίριο κ. Σταυρόπουλος.

Παραδίδεται το κτίριο
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί το σχολικό κτίριο προς χρήση, ωστόσο υπήρξε έντονος προβληματισμός από την πλευρά των εκπαιδευτικών, καθώς το νέο σχολικό κτίριο διαθέτει επτά αίθουσες διδασκαλίας, τη στιγμή που και τα δύο σχολεία μαζί χρειάζονται τουλάχιστον δώδεκα!
Για λειτουργικούς λόγους αναμένεται να γίνει πρώτα η μεταφορά του λυκείου, ενώ εξετάζονται διάφορες λύσεις για τη λειτουργία του Γυμνασίου, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο μεταφοράς του στην Εφύρα, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση.
Με δεδομένο ότι το έργο έχει κατασκευαστεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, η πρώτη ενέργεια που αναμένεται να κάνει σήμερα η δημοτική αρχή Ήλιδας, είναι να επικοινωνήσει με τη Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα χρήσης του κτιρίου, προκειμένου να εξεταστούν στη συνέχεια όλες οι εναλλακτικές λύσεις, με βασικό γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και με έμφαση στην εκπαίδευση των μαθητών.
Πάντως και από την πλευρά του κ. Δημητρέλλου φάνηκε η διάθεση να στηρίξει με κάθε τρόπο τα δύο σχολεία, ενώ και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι στόχος του δήμου είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση. 

Μαρία Καραμπάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου