Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2014

1503

Ο Μιχαήλ Άγγελος αρχίζει την κατασκευή του Δαυίδ, του γλυπτού αριστουργήματός του.
1826

Ο Μακρυγιάννης νικάει τις δυνάμεις του Κιουταχή στην Αθήνα.
1829

Υπογράφεται η συνθήκη μεταξύ του Δημήτριου Υψηλάντη και των Οθωμανών, μετά τη μάχη του στενού Πέτρας Βοιωτίας. Με τη συνθήκη, ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, εκτός των Αθηνών και της Εύβοιας, καθίσταται ελεύθερη.
1928

Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος με επιστολή του στον τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Ινονού ζητά την επίλυση με ειρηνικό τρόπο του συνόλου των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Λίγες μέρες αργότερα, ο τούρκος πρωθυπουργός θα τον προσκαλέσει στην Κωνσταντινούπολη.
1943

Βυθίζεται στη Σκιάθο, λόγω εμβολισμού του από γερμανικό πλοίο, το υποβρύχιο Λάμπρος Κατσώνης, με κυβερνήτη τον αντιπλοίαρχο Βασίλη Λάσκο και πλήρωμα 32 ανδρών.
1959

Ο Ολυμπιακός παραχωρεί ισοπαλία 2-2 στη Μίλανστο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Είναι η πρώτη εμφάνιση ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση. Οιερυθρόλευκοι προηγήθηκαν δύο φορές, με κεφαλιά του Κώστα Παπάζογλου στο 19' και «βολίδα» του Ηλία Υφαντή στο 45', αλλά ισοφαρίστηκαν ισάριθμες φορές από τον περίφημο Ζοζέ Αλταφίνι. «Ο Μπέμπης και ο Σιδέρης είναι άξιοι να παίξουν στη Μίλαν» δηλώνει ο προπονητής των ροσονέρι, Λουίτζι Μπονιζόνι.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1592

Μισέλ Ντε Μοντέν, γνωστός στην Ελλάδα και ως Μονταίνιος, γάλλος φιλόσοφος. (Θαν. 28/2/1533)
1873

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, έλληνας μαθηματικός, από τους κορυφαίους της επιστήμης του παγκοσμίως.(Θαν. 2/2/1950)
1908

Κάρολος Κουν, έλληνας σκηνοθέτης του θεάτρου. (Θαν. 14/2/1987)




ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα




ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1309#ixzz3DAWmoLkq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου